Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Feleségem testvérének gyerekei...

Feleségem testvérének gyerekei randalíroznak minden látogatáskor a lakásban, mit tegyek, hogyan járhatok el diplomatikusan, mi erre a megoldás hogy senki se sértődjön meg?

Figyelt kérdés

A feleségem gyerekei ha jönnek (1 éves és 4 éves) mindig ordítoznak - de nagyon hangosan üvöltöznek - meg fel-alá rohangálnak a lakásunkban. Tudom hogy gyerekek meg minden, de

1: este 10-kor is ezt csinálják, lehetnének tekintettel arra hogy ez egy lakás és szomszédok vannak

2: olyan dolgokat engednek meg maguknak amiket otthon, vagy otthon sem. otthon ha látogatóban vagyunk mi, sohasem rohangálnak meg üvöltöznek mint az állat...

Ezek után ah rájuk mertem szólni hogy ne futkározzanak meg ne kiabáljanak - nem bunkó módon - azt hallottam vissza hogy ők nem jönnek többet mert nem csípem a gyerekeit... teljesen kész szituáció, ebből én kerülök ki mindig vesztesen?

Eltűrni meg tényleg nagyon nehéz, mivel labdáznak a lakásban, csoda hogy nem vertek le semmit, fel alá rohangálnak, dübögnek, és tényleg hangosan üvöltöznek. Nem vagyok gyerekellenes, sőt... De ez nekem sok. De ha meg megszólom a saját lakásomban hogy kicsit moderálják már magukat akkor megy a sértődés a szülő részéről.

2017. nov. 2. 07:14
1 2 3 4
 21/40 anonim válasza:
98%
Nalunk is van ilyen a rokonsagban. 5 eves fiu. Fura az en 4 gyerekem nem neveletlen. Ha odejon karomkodik,verekszik,ordibal,dobalozik,mindent szetpakol,tonkretesz. En raszolok. Nyaron megkertek a szulei,hogy 2 hetig hadd legyen nalunk,mert az apukanak munkahelyi konferencia lesz,es hogy ot nem tudjak vinni. Mondtam,hogy jó,de úgy hogy olyan módszereket alkalmazok amilyeket szeretnek. Mondták hogy jó. Az a 2 hét egy nagy csata volt. De fura,mikor nálunk volt, nem rosszalkodott. Ha kellett rászóltam,sőt volt hogy a fenekére rácsaptam,vagy a sarokba állítottam. Tudta,ha rosszat csinál annak következménye lesz. Mikor jöttek érte a szülei egyből átváltott kisördögbe. Csak elég volt a sarok felé mutatnom,és megkérdezni,hogy akar-e odamenni. Egyből megnyugodott. Amikor jönnek hozzánk,jól szokott viselkedni,otthon nem. Ha nálunk van én igenis rászólok ha a szülei nem szólnak rá. Múlthéten is nálunk voltak,ebéd után jászott az én gyerekeimmel. Egyszer csak elkezdi a 2.5 évesemet végighúzni a házon. A szülei persze nem szóltak rá,csak annyit mondtak ejnye-bejnye. Én fogtam,és igenis rászóltam,és beállítottam a sarokba. A szülei persze mindig panaszkodnak,hogy otthon milyen rossz,hogy lehet,hogy nálunk jól viselkedik...
2017. nov. 2. 11:47
 22/40 anonim ***** válasza:
97%
hát az agyonkényeztetett cukimuki kis kölket én múltkor fogtam és arrébb raktam, mikor le akarta tépni az egyik szekrény ajtaját. Kétségbe is esett, hogy "Anya-anya!" Aztán két perc múlva már elfelejtette, és újra én voltam a jó fej. A csillagászati távcsövet ugyanúgy ki kellett vennem a kezéből, különben tönkreteszi. Amúgy kert kellene minden gyereknek, ahol tudnak futkározni kedvükre.
2017. nov. 2. 11:47
 23/40 anonim ***** válasza:
98%
Én nem tudom, hogy a mai szülők, hogy nevelik vagy nem nevelik a gyerekeiket de valami borzalom... mindegyik egy kiskirály. Normál esetben a gyerek a család része, akire minden szabály vonatkozik még kicsi korában is, nem pedig a központja. Egyáltalán nem normális és nem minden gyerek viselkedik idióta módjára 1-4 évesen. Anyuka, apuka nevelte ilyenné.
2017. nov. 2. 12:06
 24/40 anonim ***** válasza:
23%

Egyéves gyerek jó esetben épp csak járni tud. Nem rohangál, nem dübörög, nem labdázik úgy, hogy az bárkit zavarjon. 4 évesnek meg ki az a hülye, aki egy lakásban labdát ad a kezébe?😂 Ha az értelmes dolog alatt azt érted, kérdező, hogy nem nézik veled csendben, vigyázzülésben a meccset vagy a Szulejmánt, nos, ez valóban nem fog menni, mert irreális elvárás.

Egyébként 3 gyerekem van, ezért vagyok biztos benne, hogy kamu az egész. Vagy még azt se tudod, mennyi idősek a rokon gyerekek.

2017. nov. 2. 12:13
 25/40 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem akarlak minősíteni, de a kérdésem nem kamu. És igen, 1 éves gyerek nem rohangál de a másik igen. Nem a Szulejmánról volt szó, hanen bármilyen meséről, mielőtt hülyeségeket írsz és ítélkezel, mert azt látom nagyon profin tudsz!
2017. nov. 2. 12:48
 26/40 anonim ***** válasza:
94%
Engem egyáltalán nem érdekelne, hogy mit gondolnak a gyerekek Szülei...Náluk úgy viselkednek otthon a gyerekek, ahogyan akarnak, nálam meg nem lesz megengedve.Ha nem tetszik, akkor nem kell hozzám jönniük.A feleségednek meg próbáld elmagyarázni, hogy ez nem normális, és látva az ilyen viselkedést meggondolod a gyerek vállalást.Nekem is van gyerekem, de Sosem hagytam, hogy máshol így viselkedjen.Egy gyereket nevelni is kéne nemcsak ráhagyni mindent.
2017. nov. 2. 12:56
 27/40 A kérdező kommentje:

Ja és egyébként úgy általánosságban mondom: ha valaki, akinek van gyereke, az automatice kompetens a dologban? tehát Igaza van? Már meg ne haragudjon egynémelyik ember, mekkora hülye logika az, hogy valakinek igaza van "mert van 3 gyereke"... akkor már mindenben igaza van vagy mi?

ÉS nekem, akinek nincs, én már gondolom nem is lehetek kompetens a kérdésben, tiszta röhej, hogy valaki ezzel érvel.

LEHET hogy tapsaztalattal jár, sőt, biztos a ygereknevelés, de ahogy a nagy többség itt leírta, rengeteg a szülő, aki nem tud vagy nem akar gyereket nevelni... akkor meg ne rendeljünk már "jogosítványokat" ahhoz hogy valaki szülő, és automatikusan igazabb a szava mint annak akinek még nem volt... mellesleg lehet hogy fától az erdőt... azaz valaki külső szemmel lehet látja azt amit az "elvakult " kedves szülők sokszor észre sem vesznek.

Mint írtam: csípem a két gyereket, és értelmes foglalkozásokkal akartuk őket lekötni. De nem sikerült, és ebből volt ugye a feszültség, hogy akkor megsértődtek hogy többet nem jönnek ide a gyerekkel...

Engem nem is érdekelne az egész, na de volt hogy földhözvágta a külső merevlemezt az otthoni irodámban... még mielőtt valaki kérdezné minek hagytam nyitva: be volt csukva. És tudta, hogy nem mehet be oda. De gondolom most majd lesz aki azzal jön hogy a saját házamban miért nem csuktam be kulcsra. Erre meg csak annyit hogy én vagyok otthon, ne én alkalmazkodjak már.

2017. nov. 2. 12:59
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
17. vagyok. Nálunk a telefonnal csinálta ezt, egyszerűen nem lehetett elérhető helyen hagyni, mert rögtön elvette (még a táskámból is) és elkezdett letöltögetni rá mindent. (Még nem tud olvasni szóval többnyire logók alapján nyomkod én meg mobilról szoktam használni az online bankot, utalom az albérletet stb. és nem szeretném, hogy elnyomkodjon valamit.) Amúgy neki is van/volt saját mobilja, de nem tetszett neki a zene, amit elindított így betörte a kijelzőjét. Ezután megállapította, hogy ez így már nem jó és nyúlt az enyémért, hogy akkor azzal játszik. Mikor elmagyaráztam neki, hogy miért nem adom oda teljesen megsértődött és sírt, hogy ő nem is csinált ilyet, a tesója volt. (Ott ültem mellette, mikor történt.) Megmondtam, hogy ott voltam, láttam és nem fogom odaadni az enyémet, mert ha tudott volna vigyázni a sajátjára akkor most lenne neki. Csak nézett, hogy ilyenkor mi van, otthon még nem fordult elő ilyen, hogy nem hittek neki és nem kapott pár órán beül másikat. Szerintem egy közösségbe járó gyereknél alap kéne hogy legyen, hogy nem nyúlunk engedély nélkül más cuccához, és ha nemet mond akkor nem játszok alkalmi süketet és veszem el azért is. (Főleg nem turkáljuk ki más táskájából kérdés nélkül, mert ha ezt később utcán vagy iskolában csinálja komoly következménye lehet.) A szülő letudta annyival, hogy "hát ilyen a gyerek, otthon is ezt szokta". Őt se igazán lehet lekötni. Szoktunk rajzolni, "írni" (most tanul), főzni szeret velem, de hosszú ideig nem igazán köti le semmi. (Fél órát hisztizett, hogy menjünk a játszótérre, mire odaértünk 2 perc után sírva fakadt, hogy mégis otthon akar lenni.)
2017. nov. 2. 13:50
 29/40 anonim ***** válasza:
19%

Nem gondolom, hogy MINDENBEN automatikusan igazam van attól, hogy van 3 gyerekem, mindössze képben vagyok vele, mire képes és mire nem egy egyéves. Te többes számban írtál róluk, azaz mindkettőre vonatkoztattad a rohangálást és egyebeket.

4 éves sem fog egész nap mesét nézni (hál'istennek), egyszerűen azért, mert nagy a mozgásigénye. Volt egy kísérlet, amikor beraktak egy élsportolót méretarányosan berendezett környezetbe, és pontosan le kellett utánoznia, amit egy óvodáskorú gyerek csinált. A sportoló néhány óra múlva kidőlt, a gyerek meg vidáman játszott tovább.:-) Ez nyilván nem vigasztal, és egyetértek abban, hogy nem lehet mindent megengedni se a saját, se a vendéggyereknek, csak azért írtam le, hogy értsd, mi van a háttérben. Ha nem tudjátok kivinni a szabadba kellőképpen lefárasztani, akkor inkább ne vállaljátok be, hogy vigyáztok rá, mert így nemcsak nektek szenvedés, hanem a gyereknek is. Elzárni pedig nem azért érdemes a féltett dolgokat, mert "a gyerek az úr", hanem saját jól felfogott érdekedben, ha unatkozik, szinte biztos, hogy be fog menni mindenhová, ahol valami érdekes ígérkezik. Még akkor is, ha szuper jól nevelték.:-)

2017. nov. 2. 13:52
 30/40 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező!

Nem a te készülékedben van a hiba, hanem a feleséged testvéreiében! De gondolom, te is észrevetted, hogy a legtöbb hozzászóló neked adott igazat és azt javasolta, ne félj attól, hogy nem jönnek többet. Pedig szerintem általában gyerekes szülők válaszoltak.

Nos, valóban másként lát ezt-azt az ember, amikor gyereke lesz. De amiket írtál, azok nagyon durva dolgok. Nálunk bátyám fiai kisebb korukban elég neveletlenek voltak, de messze nem ennyire.

És igen: mindennek a rákfenéje az, hogy este 10-kor még ott csücsül a kedves anyuka és apuka a vendégségben, ahelyett, hogy már este 7, max. 8 óra körül hazaindulna, este 9-re már a fürdetésen túllenne, olvasná nekik az esti mesét, és este 10-kor már a gyerekek már aludnának.

Csak ismételni tudom az előttem szólókat: Ne félj attól, hogy nem jönnek többé, inkább reménykedj, hogy beváltják a "fenyegetésüket". Legközelebb ne fogd vissza magad, a legelső neked nem tetsző dolognál emelt hangon szólj rájuk.

Én egyébként biztatlak a gyerekvállalásra. Ha lesz gyereked (mondjuk már másfél-kétéves), akkor egyrészt sokkal nagyobb rutinnal fogsz más gyerekekhez viszonyulni, másrészt sokkal bátrabban mered majd őket fegyelmezni. Saját tapasztalatból mondom ezt.

2017. nov. 2. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!