Feleségem testvérének gyerekei randalíroznak minden látogatáskor a lakásban, mit tegyek, hogyan járhatok el diplomatikusan, mi erre a megoldás hogy senki se sértődjön meg?
A feleségem gyerekei ha jönnek (1 éves és 4 éves) mindig ordítoznak - de nagyon hangosan üvöltöznek - meg fel-alá rohangálnak a lakásunkban. Tudom hogy gyerekek meg minden, de
1: este 10-kor is ezt csinálják, lehetnének tekintettel arra hogy ez egy lakás és szomszédok vannak
2: olyan dolgokat engednek meg maguknak amiket otthon, vagy otthon sem. otthon ha látogatóban vagyunk mi, sohasem rohangálnak meg üvöltöznek mint az állat...
Ezek után ah rájuk mertem szólni hogy ne futkározzanak meg ne kiabáljanak - nem bunkó módon - azt hallottam vissza hogy ők nem jönnek többet mert nem csípem a gyerekeit... teljesen kész szituáció, ebből én kerülök ki mindig vesztesen?
Eltűrni meg tényleg nagyon nehéz, mivel labdáznak a lakásban, csoda hogy nem vertek le semmit, fel alá rohangálnak, dübögnek, és tényleg hangosan üvöltöznek. Nem vagyok gyerekellenes, sőt... De ez nekem sok. De ha meg megszólom a saját lakásomban hogy kicsit moderálják már magukat akkor megy a sértődés a szülő részéről.
Egyéves gyerek jó esetben épp csak járni tud. Nem rohangál, nem dübörög, nem labdázik úgy, hogy az bárkit zavarjon. 4 évesnek meg ki az a hülye, aki egy lakásban labdát ad a kezébe?😂 Ha az értelmes dolog alatt azt érted, kérdező, hogy nem nézik veled csendben, vigyázzülésben a meccset vagy a Szulejmánt, nos, ez valóban nem fog menni, mert irreális elvárás.
Egyébként 3 gyerekem van, ezért vagyok biztos benne, hogy kamu az egész. Vagy még azt se tudod, mennyi idősek a rokon gyerekek.
Ja és egyébként úgy általánosságban mondom: ha valaki, akinek van gyereke, az automatice kompetens a dologban? tehát Igaza van? Már meg ne haragudjon egynémelyik ember, mekkora hülye logika az, hogy valakinek igaza van "mert van 3 gyereke"... akkor már mindenben igaza van vagy mi?
ÉS nekem, akinek nincs, én már gondolom nem is lehetek kompetens a kérdésben, tiszta röhej, hogy valaki ezzel érvel.
LEHET hogy tapsaztalattal jár, sőt, biztos a ygereknevelés, de ahogy a nagy többség itt leírta, rengeteg a szülő, aki nem tud vagy nem akar gyereket nevelni... akkor meg ne rendeljünk már "jogosítványokat" ahhoz hogy valaki szülő, és automatikusan igazabb a szava mint annak akinek még nem volt... mellesleg lehet hogy fától az erdőt... azaz valaki külső szemmel lehet látja azt amit az "elvakult " kedves szülők sokszor észre sem vesznek.
Mint írtam: csípem a két gyereket, és értelmes foglalkozásokkal akartuk őket lekötni. De nem sikerült, és ebből volt ugye a feszültség, hogy akkor megsértődtek hogy többet nem jönnek ide a gyerekkel...
Engem nem is érdekelne az egész, na de volt hogy földhözvágta a külső merevlemezt az otthoni irodámban... még mielőtt valaki kérdezné minek hagytam nyitva: be volt csukva. És tudta, hogy nem mehet be oda. De gondolom most majd lesz aki azzal jön hogy a saját házamban miért nem csuktam be kulcsra. Erre meg csak annyit hogy én vagyok otthon, ne én alkalmazkodjak már.
Nem gondolom, hogy MINDENBEN automatikusan igazam van attól, hogy van 3 gyerekem, mindössze képben vagyok vele, mire képes és mire nem egy egyéves. Te többes számban írtál róluk, azaz mindkettőre vonatkoztattad a rohangálást és egyebeket.
4 éves sem fog egész nap mesét nézni (hál'istennek), egyszerűen azért, mert nagy a mozgásigénye. Volt egy kísérlet, amikor beraktak egy élsportolót méretarányosan berendezett környezetbe, és pontosan le kellett utánoznia, amit egy óvodáskorú gyerek csinált. A sportoló néhány óra múlva kidőlt, a gyerek meg vidáman játszott tovább.:-) Ez nyilván nem vigasztal, és egyetértek abban, hogy nem lehet mindent megengedni se a saját, se a vendéggyereknek, csak azért írtam le, hogy értsd, mi van a háttérben. Ha nem tudjátok kivinni a szabadba kellőképpen lefárasztani, akkor inkább ne vállaljátok be, hogy vigyáztok rá, mert így nemcsak nektek szenvedés, hanem a gyereknek is. Elzárni pedig nem azért érdemes a féltett dolgokat, mert "a gyerek az úr", hanem saját jól felfogott érdekedben, ha unatkozik, szinte biztos, hogy be fog menni mindenhová, ahol valami érdekes ígérkezik. Még akkor is, ha szuper jól nevelték.:-)
Kedves Kérdező!
Nem a te készülékedben van a hiba, hanem a feleséged testvéreiében! De gondolom, te is észrevetted, hogy a legtöbb hozzászóló neked adott igazat és azt javasolta, ne félj attól, hogy nem jönnek többet. Pedig szerintem általában gyerekes szülők válaszoltak.
Nos, valóban másként lát ezt-azt az ember, amikor gyereke lesz. De amiket írtál, azok nagyon durva dolgok. Nálunk bátyám fiai kisebb korukban elég neveletlenek voltak, de messze nem ennyire.
És igen: mindennek a rákfenéje az, hogy este 10-kor még ott csücsül a kedves anyuka és apuka a vendégségben, ahelyett, hogy már este 7, max. 8 óra körül hazaindulna, este 9-re már a fürdetésen túllenne, olvasná nekik az esti mesét, és este 10-kor már a gyerekek már aludnának.
Csak ismételni tudom az előttem szólókat: Ne félj attól, hogy nem jönnek többé, inkább reménykedj, hogy beváltják a "fenyegetésüket". Legközelebb ne fogd vissza magad, a legelső neked nem tetsző dolognál emelt hangon szólj rájuk.
Én egyébként biztatlak a gyerekvállalásra. Ha lesz gyereked (mondjuk már másfél-kétéves), akkor egyrészt sokkal nagyobb rutinnal fogsz más gyerekekhez viszonyulni, másrészt sokkal bátrabban mered majd őket fegyelmezni. Saját tapasztalatból mondom ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!