Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Feleségem testvérének gyerekei...

Feleségem testvérének gyerekei randalíroznak minden látogatáskor a lakásban, mit tegyek, hogyan járhatok el diplomatikusan, mi erre a megoldás hogy senki se sértődjön meg?

Figyelt kérdés

A feleségem gyerekei ha jönnek (1 éves és 4 éves) mindig ordítoznak - de nagyon hangosan üvöltöznek - meg fel-alá rohangálnak a lakásunkban. Tudom hogy gyerekek meg minden, de

1: este 10-kor is ezt csinálják, lehetnének tekintettel arra hogy ez egy lakás és szomszédok vannak

2: olyan dolgokat engednek meg maguknak amiket otthon, vagy otthon sem. otthon ha látogatóban vagyunk mi, sohasem rohangálnak meg üvöltöznek mint az állat...

Ezek után ah rájuk mertem szólni hogy ne futkározzanak meg ne kiabáljanak - nem bunkó módon - azt hallottam vissza hogy ők nem jönnek többet mert nem csípem a gyerekeit... teljesen kész szituáció, ebből én kerülök ki mindig vesztesen?

Eltűrni meg tényleg nagyon nehéz, mivel labdáznak a lakásban, csoda hogy nem vertek le semmit, fel alá rohangálnak, dübögnek, és tényleg hangosan üvöltöznek. Nem vagyok gyerekellenes, sőt... De ez nekem sok. De ha meg megszólom a saját lakásomban hogy kicsit moderálják már magukat akkor megy a sértődés a szülő részéről.

2017. nov. 2. 07:14
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
75%
Épp akartam írni h kösd le az energiájukat de ha nem partnerek akkor bukó... 2 unokatesóm is ilyen, bár nekem sikerült 'megszelíditeni' őket, elöször gyurmáztunk, kertbe fociztunk a 4 évessel vagy youtubeon azt a mesét nézhette ahányszor csak akarta ha jó volt. Szóval szerintem ne add még fel, húzd el a mézesmadzagot hogyha viselkednek akkor lesz ez meg ez.
2017. nov. 2. 08:32
 12/40 anonim ***** válasza:
92%
megmondod: otthon csináljanak amit akarnak, te lakásodban szabályok vannak. ha nem tetszik, ne kell jönni
2017. nov. 2. 08:32
 13/40 anonim ***** válasza:
92%
igazad van ha rajuk szolsz. es en a te helyedben nem lennek ideges ha nem jonnek tobbet, nem veszitesz veluk semmit.
2017. nov. 2. 09:20
 14/40 anonim ***** válasza:
91%
Sztem az anyjukkal/apjukkal kell beszélni, hogyha a gyerek elkezd ordítani, visítani, rohangálni, akkor lesznek szívesek leállni, mert ha nem, akkor többet ide nem jöhetnek. Most az 1 éves gyereknek tök fölösleges szólni, lehet, még meg sem érti, vagy már megszokta, hogy az van, amit a saját szülei mondanak. Plusz hogy ha szülő nélkül jönnek, akkor az első rohangálás után mennek is vissza hozzájuk, és csak akkor vigyáztok rájuk, ha meg lesznek nevelve.
2017. nov. 2. 10:02
 15/40 anonim ***** válasza:
88%
Nekem az a fura,hogy a feleséged nem áll jobban melléd.Neki kéne beszélni a testvérével hogy ez így nem mehet tovább.
2017. nov. 2. 10:08
 16/40 anonim ***** válasza:
94%

A mi rokonságunkban is van ilyen gyerek, de ő már 7 éves, nagyon durva. Addig kell kezelni, amég kicsik. Hozzánk szülő nélkül szoktak jönni a tesójával (11 éves) több napra. Cipőstől betrappol a lakásba, ordibál, firkálja a falat. Nem tud evőeszközt használni normálisan ezért minden evés után át kell öltöznie, mert a ruhájába keni a kezét (aztán meg tv-be székbe, amit ér). Wc-t nem húzza le, kezet nem mos, de amin legutóbb kiakadtam, hogy szándékosan többször is a wc mellé pisilt a falra. Nálunk mindig rászólok és ha kell ott állok felette, amég feltakarítja, amit csinált, mert szerintem ez a normális. Mikor mondtuk az anyjának, hogy miket csinál, azt mondta, hogy ne várjunk el tőle hülyeségeket, mert ő még kicsi, nála még belefér. (Otthon is ilyen.) Mi lettünk a zsarnokok, akik "náci módszerekkel" nevelik a gyereket. Ez van, ha nem tetszik nem kötelező nálunk lenni. Szerintem egy 7 éves, iskolás gyereknek már tudnia kéne evőeszközt használni és nem kézzel pancsolni a levesbe. Mikor a szülők is nálunk voltak én is kellemetlennek éreztem, hogy én szóljak rá, mikor ott vannak a szülei, de muszáj volt, mert kézzel turkált a fazék pörköltbe, amiből még más is akart enni, mert nem talált olyan húst, ami tetszik neki.

A saját lakásodban nyugodtan rászólhatsz, ha már a szülő nem teszi meg. Gondolom az is rátesz egy lapáttal, hogy ilyen későn már fáradtak, de attól még nem szabad tönkretenni más lakását. Ha mindig betartatod velük a szabályokat akkor egy idő után rájönnek, hogy nálatok így kell viselkedni. (Nálunk is így javult valamit a helyzet.) Szerintem pont azért merik csinálni, mert tudják, hogy ha ott a szülő, úgyse szólnak rájuk. Ha meg a szülő ezen besértődik (mi is ki lettünk osztva rendesen) akkor azzal nem tudsz mit kezdeni. Menjetek ti hozzájuk, ha ott tudnak viselkedni.

2017. nov. 2. 10:28
 17/40 anonim ***** válasza:
46%

nem a gyerekkel van baj ez korántsem a kicsik hibája.

"A csúcs az, hogy nem lehet lekötni SEMMI ÉRTELMESSEL őket. És ez szomorú. Vettünk nekik zsírkrétát rajzolni, filmezni is akartunk, semmihez sincs kedvük csak rohangálni meg állatkodni" Persze hiszen gyerekek , az egyik még nagyon kicsi a másik meg a dackorszakát éli.

De ez a szülők hibája több ponton is.

1 a gyerekeknek tudniuk kellene a szőlük által hogy nem otthon vannak halkabban játszanak

2 persze hogy rosszak este 10kor már rég aludniuk kellene.. nyügösek fáradtak stb.

3. Gobndolom otthon vagy túlszigorúak velük a szüleik vagy tulságosan hagynak mindent ott is ami szintén nem jó. Beszélgess el velük erről.(gondolom nincs kire hagyni a kicsiket ezért is jönnek velük , napközben meg munka stb. esetleg gyerekfelvigyázókat is ajánlj fel nekik vagy vmi)

VAgy, ne jöjjenek többet.

2017. nov. 2. 10:40
 18/40 anonim ***** válasza:
88%

Amikor a kedves feleséged azzal jön, hogy "dehát gyerekek", akkor kérdezd meg, hogy otthon nem gyerekek? Mert otthon nem csinálják ezt...

Amúgy ha nem jönnek többet, azzal nyersz csak.

Bunkóság gyerekkel este 10-ig vendégeskedni. Fiam 4,5 éves, tudom, hogy a fáradtság milyen kis vadálattá teszi a gyerekeket. És ha az anyuka nem ragaszkodik az altatáshoz, simán fennmaradnak a gyerekek. Mi tavaly megengedtük szilveszterkor, hogy fennmaradjon tüzijátékot nézni, kibírta éjfélig. Nem aludt el.

Úgyhogy aki kamunak állította a kérdést, az nem látott még gyereket, nem a kérdező (ja, és sok gyerek már jár 1 évesen...)

2017. nov. 2. 10:41
 19/40 anonim ***** válasza:
58%

10-es nem a gyerek tehet róla, ha nincs nevelve, hanem a szülő...inkább őket 'szidd' ha ilyen okos vagy😑

Nyugodtan szólj rájuk, ha megsértődnek a szülők így jártak, majd jöhetnek, ha megtanultak nevelni és nem majom szeretettel...nem a gyerekek tehetnek róla, hogy nem törődöm szüleik vannak!

2017. nov. 2. 10:43
 20/40 anonim ***** válasza:
93%

Nekünk is van ilyen gyerek a kicsit távolabbi rokoni körben. Mi megtanultuk, hogy simán rá kell szólni, én azt se bánom, ha elpityergi magát (8 éves fiú), mert annyira nem szokta meg, hogy valaki rászól. Ő mindig szétpakol, belemászik az ágyakba, kihúzza és kipakolja a fiókokat (fehérneműt, bármit). Okádok tőle, anya meg apa meg ülnek az asztalnál és csevegnek velünk, mintha mi se történt volna. Mikor láttam, hogy ők nem lépnek, léptem én. Rászóltam, visszapakoltattam vele, amit kiszedett. Még ő lett ideges, és elkezdte hajigálni a cuccaimat. A gyerek nem szeret hozzám járni, mert nálam nem teheti azt, amit akar, de ez nekem csak jó, kevesebbszer látom. Párszor az én kisfiam játékait is beletömködte a zsebébe, hogy hazaviszi, persze ordított, mikor elszedtem tőle. Anya meg apa meg állnak, mint a zombik. Ostoba, tehetetlen emberek, akik egy nyolcévessel nem bírnak el.

Mindig az volt, hogy de Pistike jó gyerek, ez normális ebben a korban. Mikor suliba került, hetente hívták be a szülőket miatta. Szerintem még mindig nem tartanak ott, hogy lássák, valamit elszúrtak.

Szóval a válasz: nyugodtan neveld őket. A te házad, a te szabályaid. A feleséged testvérének megmondhatod, hogy csíped a gyerekeit, de ez a viselkedés nem megfelelő. Amúgy meg ne csak ígérgesse, hogy nem jön többet, hanem tartsa be, ha tényleg annyira sértő...

2017. nov. 2. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!