Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy illetlenség amit tesznek?

Figyelt kérdés
Elvált vagyok és van egy 3 éves gyerekem. Van egy srác akivel bár még nem vagyunk egy pár ( 10 éve ismerjük egymást,barátok voltunk sokáig ) de lehetnénk. A testvére várandós és most lesz az esküvőjük. A srác felajánlotta,hogy menjek vele. Mondhatni természetes,hogy én mennék vele. Mentem is volna. Erre benyögte,hogy a gyerekem viszont ne hozzam mert ha sír akkor ki fog akadni a tesvére és rögtön megutál engem. Ez mi ? Nemet mondtam. Nem azért mert akartam volna vinni a gyerekem hanem azért mert rettenetes dolognak tartom ha igy állnak ehhez. Ha sírt volna akkor kiviszem,hogy ne ,,zavarja,, a szertartást. Bár azt nem tudom,hogy a testvére mit szól majd ha az ő gyereke fog sírni. Vagy azt hiszi majd nem lesz nyűgös vagy sírós ? A srác amúgy jófej kb.sajátjának tekinti a gyerekem. Csak a családja...
2017. okt. 28. 00:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
89%

De ha ezt nem mondtad a srácnak/családnak, ő honnan tudja, hogy nem akartad vinni a gyereket eleve? :) Vagy hogy te annyira cuki vagy, hogy úgyis kint maradnál a gyerekkel (bár akkor minek viszed, úgy te sem vagy ott egyáltalán).

Szerintem kár volt ezen megsértődnöd, pontosabban max a srác stílusa kifogásolható.

Egyébként nálunk nemrég volt sógornőm esküvője. Csak polgári, baromi pici (gyerek miatt meglegyenek a papírok), csak a szűk család volt. Az egyik tanúnak volt egy másfél év körüli lánya, az végighisztizte az egészet, apuka nem ment ki vele. Anyuka meg elnézően mosolygott, hogy jajj, hát teljesen természetes, hogy hisztizik a gyerek, nagyon anyás, és az a baja, hogy nem lehet vele. Se a zene, se az esküszöveg, se semmi nem hallatszik a felvételeken, csak a gyerek vernyogása. És mivel ugye alig voltunk, kicsi terem...

Na, egy ilyen élmény után, ha most lenne az esküvőnk, akkor én is kapásból kitiltanék minden kisgyereket. Legyen bármilyen kicsi is az esküvő. Pedig én nagyon szeretem a gyerekeket, és soha eszembe nem jutott ilyen limit.

2017. okt. 28. 14:46
 22/30 anonim ***** válasza:
91%
nekem is gyerekmentes esküvőn volt, na bumm. én esküvőm, én döntésem, akinek nem tetszett, otthon maradt
2017. okt. 28. 16:40
 23/30 anonim ***** válasza:
15%
Nekem az a furcsa, hogy ha egy családot meghívsz egy esküvőre ott bizony a gyerek is családtag. Nem vagyok ősanya, tudok több órát a gyerekem nélkül eltölteni, de ha valaki meghív akkor tudja, hogy gyerekem van és számolni kell vele. Ha valaki megkérné, hogy ne vigyem valószínűleg én sem mennék. Kicsit olyan, hogy a nászajándék kell szóval te Gyere, de a gyereked maradjon mert zavar...
2017. okt. 28. 18:34
 24/30 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó, többe kerül az etetésetek, mint a nászajándék.
2017. okt. 28. 21:50
 25/30 anonim ***** válasza:
17%
Utolsó - attól függ. Ha hatalmas királyi esküvőt szervezett vki akkor igen. De nekem akkor is furcsa, hogy meghívom a családot de a gyerek maradjon otthon. A saját esküvőnkön meg se fordult ilyen a fejünkben. De látom itt azok vannak kevesebben akik a gyereket is a család részének tekintik. Engem a nagymama sok csacsogása tud zavarni de a nagypapa mégis elhozta az esküvőre. 😊
2017. okt. 28. 22:13
 26/30 anonim ***** válasza:
92%

#25 Nem mindegy az esküvő, pontosabban a lagzi jellege sem. Gyerekkel nyilván másabb, mert rá (is) kell figyelni, elfárad, este időben leléptek, stb. Nincs az, hogy mondjuk a barátnőkkel buliztok egy jót, mert ha tündér gyereked is van, akkor sem állsz le úgy inni, táncolni, stb.

Vagy csak szimplán az, hogy a fél banda lelép este 8-kor a gyerek miatt, holott az igazi lagzi utána kezdődik, és ez zavarja a párt.

Akármi hasonló lehet az érv. :) Még akkor is, ha amúgy máskor szeretik a gyerekes baráti/családi programokat. Én magam nem csinálnám így, de meg tudom érteni.

2017. okt. 30. 08:12
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értem hogy alapból nem is vitted volna a gyereket, de mivel erre meg is kértek...na az már nem tetszik. Ezt kb. egy "amúgy sem hoztam volna" dumával rövidre lehetett volna zárni. De biztos jobb picsogni.
2017. okt. 30. 13:05
 28/30 anonim ***** válasza:
97%
"De látom itt azok vannak kevesebben akik a gyereket is a család részének tekintik." - izé, a ded vitathatatlanul a család része, de nem a szülei testrésze, nincs összenőve velük. Attól, mert egy családban születnek gyerekek, attól még a szülők nem szűnnek meg pár, férfi és nő lenni.
2017. okt. 30. 16:29
 29/30 anonim ***** válasza:
94%

Két gyerekem van, de az nem jelenti azt, hogy mindenhova cipelem őket.

Ha kapunk meghívást valakihez, mindig megkérdezem, hogy gyerekkel vagy nélkülük.

Nekem ez alap.

Egy polgári esküvőre konkrétan eszembe sem jutna elvinni. Egy dolgot mindig szem előtt tartok: a gyerekeim nekem a legfontosabbak a világon, de másoknak nem. Ezt tiszteletben tartom.

2017. okt. 31. 08:39
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező azt írta:

"A srác felajánlotta,hogy menjek vele."

Nem meghívta az ifjú pár valamelyik tagja, hanem az öcs kísérője lenne.

2017. okt. 31. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!