Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy illetlenség amit tesznek?

Figyelt kérdés
Elvált vagyok és van egy 3 éves gyerekem. Van egy srác akivel bár még nem vagyunk egy pár ( 10 éve ismerjük egymást,barátok voltunk sokáig ) de lehetnénk. A testvére várandós és most lesz az esküvőjük. A srác felajánlotta,hogy menjek vele. Mondhatni természetes,hogy én mennék vele. Mentem is volna. Erre benyögte,hogy a gyerekem viszont ne hozzam mert ha sír akkor ki fog akadni a tesvére és rögtön megutál engem. Ez mi ? Nemet mondtam. Nem azért mert akartam volna vinni a gyerekem hanem azért mert rettenetes dolognak tartom ha igy állnak ehhez. Ha sírt volna akkor kiviszem,hogy ne ,,zavarja,, a szertartást. Bár azt nem tudom,hogy a testvére mit szól majd ha az ő gyereke fog sírni. Vagy azt hiszi majd nem lesz nyűgös vagy sírós ? A srác amúgy jófej kb.sajátjának tekinti a gyerekem. Csak a családja...
2017. okt. 28. 00:30
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
86%
Az lenne illetlenség ha idegenként beállítanál egy esküvőre egy sírós gyerekkel. Nem tudtad volna elhelyezni addig valahol amíg tart az esküvő?
2017. okt. 28. 00:53
 2/30 A kérdező kommentje:
Mint írtam 10 !!!! éve ismerem a srácot. Sőt a családját és kb az egész rokonságát ( több családi ünnepségen is részt vettem ) tehát mindennek nevezhető vagyok de idegennek nem ! Ezért is írtam,hogy szinte természetes,hogy én mennék a fiúval az esküvőre. Szintén írtam,hogy nem akarnám vinni a gyerekem mert kicsi és nem tenném ki tömegnek,hangos zenének,neki valóban idegeneknek. Anno az én esküvőmön kb 15-20 gyerek volt ( mivel óvónő vagyok ) és többen eljöttek sőt a családban és ismerősök között is volt többeknek csecsemője aki ott volt az eseményen. Sírtak is de pont nem az érdekelt a templomban. Fel sem merült bennem,hogy valakinek ilyet mondjak,hogy hagyja otthon a gyerekét csak azért mert mi van ha sírni fog...
2017. okt. 28. 01:24
 3/30 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, igen, csak te érzed illetlenségnek... mert hát van, aki szerint cukik a gyerekek egy esküvőn, másokat meg idegesít a gyerekek jelenléte... és mivel az esküvő a házasulandó pár ünnepe, róluk szól, tehát az ő döntésük, hogy kiket hívnak meg, ebben természetesen az is, hogy kisgyereket hozhatnak-e vagy nem.
2017. okt. 28. 01:35
 4/30 A kérdező kommentje:
Értem. Sajnálom,hogy ilyen emberek vannak :( Szomorú :(
2017. okt. 28. 01:45
 5/30 anonim ***** válasza:
11%
Én
2017. okt. 28. 01:50
 6/30 anonim ***** válasza:
22%
Elnézést!Az előző üzenetet Én küldtem.Én a kérdezővel értek egyet.A gyermek a meghívottakhoz tartozik.Tehát ha viszi magával akkor viszi ha nem akkor nem.Amúgy sem biztosan sír az a gyermek.A menyasszony pedig felkötheti a felkötnivalót ha ennyire kulcsfontosságú a gyereksírás az életében.
2017. okt. 28. 01:54
 7/30 anonim ***** válasza:
17%
Hátha a fiatalember huga kiakad a gyereksiráson akkor diliházba fog kikötni mert a sajátja is sírni fog nem is egyszer ez 100% biztos .te akarsz menni amugy az esküvöre ?
2017. okt. 28. 04:42
 8/30 anonim ***** válasza:
90%
Nem a sírásról van szó, hanem arról, hogy a szertartáson sír például, mindenki arra koncentrál. Szerintem nem kell megsértődni, ez az ő napjuk. Ha te úgyse vitted volna, nem értem a hisztidet. Írom úgy, hogy 2 kisgyerekem van.
2017. okt. 28. 07:11
 9/30 anonim ***** válasza:
88%
Én is szóltam anno, hogy gyerekek iskoláskortol johetnek csak, barátnőim nem is ellwnezték. Egy rokon hepciaskodott, de ő ilyen ősanya típus. Nézd, ki ilyen ki olyan.
2017. okt. 28. 07:27
 10/30 anonim ***** válasza:
70%

Itt szerintem inkább azzal van gond, ahogy a srác hozzáállt. Olyan megjegyzést tett, ami azonnali ellenszenv (nekem is az lenne), miszerint majd mindenki utál téged. Kb. mintha kifejezetten a te gyereked ellen szólna a dolog.

Ehhez képest még azt sem tudjuk, hogy ezt csak a pasikezdemény találta ki, vagy valóban ez volt a menyasszony kérése, valamint milyen az esküvő szervezése.

Itt a korrekt az lett volna, ha a srác rákérdez, hogy a gyereket készülsz-e hozni, és ha igent mondasz, akkor lehet mondani, hogy akkor természetesen fakultatív a meghívás, mert Marcsi nem akar gyereket az esküvőn, de mindenki megérti, ha így nem jönnél inkább.

Egyébként szerintem nincs azzal sem baj, ha valaki nem akar gyereksírást a saját esküvőjén, ez is tök korrekt (én is voltam olyan esküvőn, ahol semmi más nem hallatszott a vinnyogáson kívül, mert a szülő ugyebár nem akart lemaradni...), csak ezt a meghívással párhuzamosan illik jelezni, nem így utólag felböfögni, hogy ja amúgy hagyd már otthon a kölyköt, ha nem akarod, hogy mindenki rühelljen...

Itt vannak a témában tanulságos válaszok.

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eskuv..

2017. okt. 28. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!