Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek fura ez a hozzáállás?

Szerintetek fura ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Hétvégén elmentünk anyóshoz látogatóban, szombatra megbeszélt program volt (anyós, férjem, a fiunk és én). Mondták, hogy jön a másik unoka is. Oké.

Vásárba mentünk, ott ebéd, délután egy kis otthoni program, majd este megint kaja.

Sógoromék (nem először) egy fillér nélkül engedték el a gyereket (14éves), aztán még az is ki volt adva, hogy este szállítsuk haza kocsival (50km-re laknak).

Ez csak szerintem érdekes hozzáállás? Legalább annyi pénzt nyomhattak volna a kezébe, hogy a mekiben egyen valamit, illetve nekik is ugyanannyiba került volna eljönni érte, mint nekünk odavinni.

Ezt legutóbb is eljátszották (játszóház, ebéd, múzeumbelépő).

Csak érdekelne mások veléménye a helyzetről. (nem állnak rosszul, 2 kocsijuk van).

2017. okt. 23. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:
66%

Szokták viszonozni? Ők is meghívják a ti gyereketeket?

Hogy került oda a fiú? Miért nem vitték haza?

Ha szólt volna nekik a fiú, hogy jöjjenek el érte, akkor nem mentek volna??

2017. okt. 23. 14:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
De a nagymamához küldték pénz nélkül, nem? Nálunk is úgy szokás, hogy ha a gyerekem megy a nagyszülőkhöz, akkor minden programját és ellátását ők finanszírozzák (nyilván tudom, hogy megtehetik). Ha a tesómék is ott vannak, akkor is a nagyszülők fizetnek.
2017. okt. 23. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
Hát én sose engedném el pénz nélkül a gyereket sehova, de azért azt se feltételezem, hogy ha a mamáékhoz megy akkor éhezni fog. Általában pont fordítva van. Illetve ha a mamáék viszik valahova akkor ők fizetik a belépőjét, sose fogadnak el pénzt. Ahány ház, annyi szokás gondolom.
2017. okt. 23. 16:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Befelé vonattal jött a gyerek. Nem is az autó a gond, inkább hogy miért nem ők hozzák?

És jelen esetben mi fizettünk, nem a nagyi. Fordítva nem szokott lenni, bár a mi fiunk még jóval kisebb.

2017. okt. 23. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:
92%

De ha a nagyi meghívta a másik unokáját és veletek fizette ki az ő költségeit, akkor azért nem a nagyi a hibás? Lehet, hogy a szülei azt hiszik, hogy anyósod fizetett mindent.

(Amúgy mi simán kifizetjük az unokaöcsik költségeit, ha velünk jönnek valahova.)

2017. okt. 23. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!