Nekem nagyon kellemetlen érzés, hogy pénzt kapjak azért, hogy játsszak/vigyázzak az unokatestvéreimre. Nagybátyám ajánlotta fel, és eleinte jó ötletnek tűnt, de most már úgy érzem, mintha lehúznám a családtagjaim. :/ Ti mit gondoltok?
Teljesen rendben van. Rendszeres, viszonzatlan segítséget közeli rokonok sem várhatnak el egymástól.
Kell nekik bébiszitter, benned megbízhatnak, és jól is jön neked a pénz, akkor miért választanának mást?
Ajándékba is egyre inkább természetes pénzt adni (ballagásra, esküvőre) mert más könnyen lehet rosszul megválasztott (ruha, kozmetikum, ketyere..), egy diáknak különben is mindig pénzből van a legkevesebb.
2017. okt. 12. 11:50
12/19 anonim válasza:
Egy-egy alkalommal esetleg megkérném a gyerekeim unokatesóját, de ha ez rendszeres, akkor nekem is egyértelmű lenne, hogy fizetek érte. Akár rokon vagy, akár nem, ha az idődet mindig az én gyerekeimre szánod, az túlmutat egy szívesség határain :)
2017. okt. 12. 11:59
13/19 anonim válasza:
Ja igen, arról nem is beszélve, hogy én is szívesebben bíznám rokonra a gyerekem, mint egy vadidegenre.
2017. okt. 12. 12:00
14/19 anonim válasza:
En a parom (mara a ferjem) kesei kishugara vigyaztam penzert. Agyon nem fizettek de jobb volt mintha idegennel lenne. Es nyarankent az amugyis rengeteg szabadidomet betoltottem hasznosan :)
2017. okt. 12. 13:04
15/19 anonim válasza:
Ne csinálj belőle lelkiismereti kérdést. Vigyázol a gyerekekre, pénzt kapsz érte, ráadásul úgy, hogy nem is te kérdted. Fogadd el nyugodtan.
Sajna manapság semmi nincs ingyen, lassan már a levegővétel sem. A te időd se. :)
2017. okt. 12. 13:29
16/19 anonim válasza:
Örül neki, hogy nem ingyen várja el.
Engem nagynéném évekig kihasznált ebből a szempontból. Mindig rám sózta a gyerekeit, sosem mehettem sehova, mert rájuk kellett vigyázni. Most, hogy nekem van gyerekem már nem jönnek, sőt ellenem vannak nevelve..
2017. okt. 12. 14:03
17/19 anonim válasza:
Gondolom pár éves, 5év körüli lehet az unokatesód te meg olyan 18-20körüli. Ha havi 1 max 2 alkalomról lenne szó akkor úgymond szívességet teszel, ha heti 1 2 vagy több alkalom akkor persze, hogy megfizetnek. Gondolom szereted az unokatesódat, hisz nen vállaltad volna el, de gondolj bele, hogy pl. Péntek este mehetnél bulizni, de inkább dolgozol helyette, de mégis "szórakozol". Ha meg nagyon zavar akkor beszélj anyuddal és beszéljétek meg, hogy legalább az útiköltséget fizessék. Ha pár év múlva, nekem is szükségem lenne bébiszitterre, több alkalomra akkor persze hogy családtag lenne, és kifizetném. Amúgy nekem is kellemetlen akármilyen pénzügyi dolgokról beszélnem, még hallgatni sem szeretem, ha mondja valaki, hogy mennyit kell ezért azért fizetni, meg még annyiba kerül, mikor tudom, hogy nem tőlem várja a megváltást
2017. okt. 12. 15:54
18/19 anonim válasza:
Nem akarok szemét lenni csak a véleményem mondom el! Szóval, szerintem nem jó pénzért vigyázni rájuk. például én évente egyszer látom az unokatesóimat, akik nem is beszélnek magyarul, csak annyit hogy "kutya".Szerintem becsüld meg az időt amit velük töltesz, mert vannak olyanok akiknek nincs is lehetősége játszani velük.
2017. okt. 16. 18:10
19/19 anonim válasza:
Ne haragudj kedves utolso! A te peldadon es ezen van egy hatalmas kulonbseg. Te egy evben 1szer latod , o ha szeretne mindennap latja oket. Es ezert nem allja meg a helyet a tanacsod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!