Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Eléggé összetett a problémám, megpróbálom logikailag megszerkesztetten levezetni😀

Alaphelyzet:

19 éves vagyok, a szüleimmel és a 4 tesómmal élek. Elég jómódúan élünk, de nincs túl nagy házunk, a húgommal vagyok egy szobában. Van egy unokahúgom, aki eléggé nehéz eset, és sajnos nem teljesen százas agyilag.

Probléma:

Májusban ideköltözött hozzánk, mert az anyja eléggé szemét módon viselkedett vele, de ezt nem szeretném részletezni.

Eleinte úgy volt, hogy csak 1-2 hétig marad nálunk, de már ott tartunk, hogy anyáék nem tudják megmondani, hogy meddig lesz itt.

Nagyon nehéz vele bánni, tényleg, iszonyatosan gyerekes és öntörvényű, semmi nem jó neki amit mi mondunk, csak az, amit ő akar.

Amióta itt van, kb. 300 ezret ráköltöttek anyáék, emiatt le kellett mondani a családi nyaralást is.

Anyáék túlságosan engedékenyek vele, mert így tudják elkerülni a legtöbb konfliktust.

Az unokatesóm a nappaliban szokott aludni, eredetileg a szobámban akart volna, de ebbe nem egyeztem bele (természetesen a szüleim nem nézték jó szemmel). Ősztől visszamegyek a kollégiumba (miatta) és már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy valószínűleg elfoglalja a szobámat, az ágyamat, a szekrényemet, személyes dolgaimat...

Elegem van abból, hogy miatta el kell viselnem ezeket a problémákat, le kell mondanom dolgokról, ő pedig semmit nem nyújt cserébe!

Nem tudom, mit lehetne tenni, mert nincs hova mennie, az anyjához nem tud visszamenni, az apja pedig 8 éve meghalt.

Viszont anyukámon látom, hogy nagyon megviseli, hogy itt van, mert amióta idekerült, jóval stresszesebb az életünk.

Már próbáltam beszélni anyával, de azt mondja, hogy nem lehet csak úgy kilökni az utcára, amiben igaza is van, de valami kompromisszumos megoldást csak ki lehetne találni.

Nem tudom, mi jöhetne szóba.

Esetleg valakinek van valami ötlete?

19/l

2017. aug. 22. 00:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
65%
Értem, és az jó, hogy befogadtátok, de SZABÁLYOK! Már így is egy kis pitsa lett, és ez csak rosszabb lesz majd.
2017. aug. 22. 13:11
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

"fogalmam sincs, hogy hova, mert az ő sulijának nincs kollégiuma"

Nem kell, hogy a saját sulijának a kollégiuma legyen! A mi sulinknak sincs, mégis vannak nálunk (jó, nem sokan, de azért vannak időnként páran), akik koleszban laknak.

2017. aug. 22. 16:19
 13/13 A kérdező kommentje:
Még ennek a kollégium dolognak utána nézünk, már felvetettem anyukámnak, és ő is jó ötletnek tartja. Viszont az uncsitesóm nem. De ez nyilván nem az ő döntése, ha nem tetszik, megy az utcára (ezt anyukám mondta neki, persze finomabban)
2017. aug. 22. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!