Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha az apámmal nem volt jó a...

Ha az apámmal nem volt jó a viszonyom soha az kihathat a család férfitagjaira való viszonyomra?

Figyelt kérdés
Apám egész életében mást nem csinál csak mindenért leordibál engem és szólongat, ha hangosan veszem a levegőt vagy leejtek valamit még azért is fejmosást kapok. Most vagyok a keresztszüleimnél a hétvégére és megint előjött az a problémám hogy keresztanyám előtt tök laza vagyok, meg az unokatestvérem előtt is de keresztapám előtt nem merek. A nagyapáim előtt is így vagyok, valamiért a férfiak jelenléte feszélyez, de a női családtagok nem. Ez nekem hatalmas bűntudatot okoz, mert velük emiatt sokkal kevesebbet beszélek, és félek hogy azt gondolják hogy nem szeretem őket. Próbálok változtatni de egyszerűen nehéz megtenni a lépést. Nem tudom mi lehet az oka, de én csak erre tudok gondolni amit fentebb is leírtam. Vajon csak azt gondolják hogy félénk vagyok vagy azt is hihetik hogy őket nem kedvelem? :/
2017. júl. 14. 12:21
 1/5 A kérdező kommentje:
A kapcsolat a kettő között az hogy apám előtt mindig is feszélyezve éreztem magam, hogy vajon megfelelek-e neki, vajon most hülyeséget csinálok/mondok, vajon megért-e
2017. júl. 14. 12:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg megbeszélni velük ezt, és akkor nem fogod rosszul érezni magad.
2017. júl. 14. 12:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem élettapasztalat, és intelligencia kérdése.

Az ember idővel átlátja ezeket a dolgokat, és megtanulja kezelni.

Ez nem csak felszínes dolgot jelent, hanem azt, hogy alapjaiban változik a személyisége.

Viszont ehhez - szerintem - alapvetően az kell, hogy az illető elég intelligens legyen ahhoz, hogy a tudat alattijával is összhangban legyen, és ne csak felületesen, hanem alapjaiban (ösztön szinten) túl tudjon lépni az őt ért benyomásokon, és maga mögött tudja hagyni ezeket.

A kérdés, hogy elég erős és öntudatos vagy e ahhoz, hogy az idősebb férfi rokonaid életében meg tudj változni ennyire!

Ha nem, akkor marad az 1-es válaszoló módszere, nyíltan beszéld meg velük.

Ez nem csak azért jó, mert tisztázod a helyzeted, hanem azért is, mert a beismerés is egyfajta önismeret, ami segít a továbbfejlődésben.

Nem mellesleg az idősebb embereknek nagyságrendekkel több az élettapasztalata , ami ha szintén intelligenciával párosul (nagyon nem elhanyagolható részlet) akkor a megértésen túl akár még segíteni is tudnak a problémádon.

2017. júl. 14. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen ,kihat. Aki bölcs ,tapasztalt az átlátja ,hogy miért vagy olyan. Aki gondolkodó az megkérdezi. Aki felületes az meg elitél.
2017. júl. 14. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A leveledből nem derül ki, hogy fiú vagy-e vagy lány.

Amennyiben lány vagy, ez a fajta félénkség későbbiekben a partnerkapcsolataidra is ki fog hatni. Szerepekbe bonyolódhatsz, rosszul választhatsz stb. Ha fiú vagy, a partnerkapcsolati és kommunikációs fennakadásokon kívül nagy valószínűséggel lesznek felesleges konfliktusaid később a főnököddel, "apafigurákkal" stb.

Némileg javulni fog a helyzet, ha nem otthon fogsz lakni folyamatosan, ha kollégiumban v önállóan fogsz élni. Az állandó "presszió" megszűnése segít majd fellélegezni.

Jó hírem van: az ilyen jellegű, transzgenerációs problémákon túl lehet lépni. Vannak rá módszerek.

Remélem, segítettem!

Üdv Ʀ

2017. júl. 15. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!