Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy adjam elő a családomnak,...

Hogy adjam elő a családomnak, akik kb 5 éve támogatnak egyetemen, hogy totál mással szeretnék foglalkozni majd? Elképesztően szorongok emiatt már hónapok óta

Figyelt kérdés

A családból első vagyok aki egyetemre ment (egy másik városba, mint a szülővárosom). Nagyszüleim közül 1 papa rendőr volt, a másik hárman könyvelők/bankosok voltak, de mind csak érettségivel. Apukám technikusi végzettséggel informatikus, anya szalag mellett dolgozik gyárban. A húgomnak is ruházati eladói végzettsége van. (A szüleim is egykék, mi vagyunk az egyetlen unokák ketten).

És mindig azt éreztem, hogy hatalmas nyomás van rajtam, mindenki mondta hogy tanuljak tovább, menjek egyetemre, gimibe jártam, legyen majd valamilyen irodai munkám +200 nettó kezdőfizetéssel, stb. Először egy nyelvi szakra mentem tanulni bölcsész karra, amit abbahagytam két év után, de legalább a nyelvet megtanultam középfokon, ami szakon voltam. Aztán átmentem pénzügyre közben és azzal kezdtem foglalkozni.

A családom kb ilyen havi 80-90 ezer forinttal támogat, ami mert nem BP-n tanulok elég jó összeg (saját szobám van albérletben havi mindenestől 35 ezer forintért). A szüleim nem keresnek sokat, de a még élő 3 nagyszülőmnek elég sok a nyugdíja, tőlük kapok sokat.

Most szerzek majd egy diplomát pénzügyből nyáron, de totál leszarom az egészet úgy, hogy dolgozzak is benne. (Hobbi szinten érdekel pl a tőzsde, befektetések már sok-sok éve) Legszívesebben az van a fejemben az utóbbi kb 1 évben, hogy a vendéglátásban dolgoznék felszolgálóként vagy valahogy szakácsként, vagy ilyesmi. (Amit előbbit már próbáltam és tetszett)

Van egy angol felsőfokú, egy orosz középfokú nyelvvizsgám és németül is beszélek mert azt is nyolc évig tanultam egyetem előtt. Nyaranta sok munkatapasztalatot szereztem már, mert voltam már vízimentő, kamionoztam is (sofőrkísérőként) és sok kisebb diákmunkám is volt.

És csak félek, hogy nagyon megutálnának, kiakadnának, elküldenének a fa szba, ha elmondanám hogy mással akarok foglalkozni, mint amiért sok pénzt szántak a tanításomra. (Mondjuk legalább a diploma papír az meglesz)

24/f

2017. máj. 10. 12:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
Az előző történetből én csak azt szűröm le, hogy emberekkel szeretnél foglalkozni, nem elemezni a hátsó szobában. Biztos vagyok benne, hogy lenne olyan front desk munkakör pénzügyi területen is, amit élveznél. Keresd meg a neked valót és tényleg szabadidődben pincérkedj, ha annyira érdekel az is.
2017. máj. 10. 14:05
 12/22 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon hamar megunnad a pincerkedest. Az megy pincérnek, aki nem tanult. Elment az eszed, kerdezo? Felőlem mehetsz wc-es néninek is, de nem vagy 100-as
2017. máj. 10. 14:18
 13/22 A kérdező kommentje:

11:

Jobban szét kellene benne néznem? Mert ilyen embereket átverő ügynök sem akarok lenni, aki akkor is felkínál valamit megvételre a pénzügyhöz nem értő ügyfeleknek, ha azzal az ügyfelek rosszul járnak.

12:

2 hónapig folyamatosan csinálva a Balatonon, főszezonban nem untam meg a heti kb 50 órát. Akkor is megunnám hosszabb távon?

2017. máj. 10. 14:31
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

13. Ezt csak te tudhatod. :"D

Amúgy megértelek, én is pénzügyre jártam eddig,

de ott hagyom. Ez nem az én utam, az már biztos.

21/L

2017. máj. 10. 14:43
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
Akkor menj olyan céghez dolgozni, ahol valódi pénzügyi tanácsadás zajlik, az ügyfelek igényeinek megfelelően kiválasztva a pénzügyi terméket. Ilyen is van, de lehet, hogy ezek magasabban pozicionált állások, mint amit kezdőként meg mernél próbálni. Azért egy esélyt adj annak is, hogy pl jómódú emberek pénzét kezeled, az ő egyetértésükkel és a te hasznos tanácsaiddal. Szerintem ez pl tetszene neked is.
2017. máj. 10. 14:48
 16/22 anonim ***** válasza:
68%
Hát most még nem unod, de amikor szívesebben lennél majd a családoddal, gyerekekkel pl. akkor lehet nem fog annyira tetszeni már...De mondjuk azon ráérsz akkor is agyalni bár a tudást is frissíteni kell lehet tíz év múlva kb. nullát ér a diplomád..gyakorlat nélkül meg pláne....szóval teljesen ne ásd el azért ezt a vonalat is!! Öt évet belefektettél..:)
2017. máj. 10. 15:27
 17/22 anonim ***** válasza:
79%
Kiszamolo.hu. Nezd meg ő is "bankos"volt, most pénzügyi tanácsokat ad, emberekkel foglalkozik. Mas, irtad a heti 50 órát. Nekem a hobbimból van diplomám. AZ elmúl masgel evben minimum heti 50 oraban csinalom. Alig varom hogy lejarjon a szerzodesem es be kelljen csinalnom. Szoval nagyon meg lehet unni.
2017. máj. 10. 15:35
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
Nem fognak megutálni... A diploma fontos, már csak a fizetésed miatt is. Legalább szereztél tapasztalatot ezen téren, ez is fontos a vendéglátásban való munkához. Szerintem légy bátor, a te boldogságod a legfontosabb nekik, hiszen később te ugyanúgy tudod őket támogatni - szeretitek egymást ez a legfontosabb. Bármennyire hippisen is hangzik :) Szorítok neked :)
2017. máj. 10. 15:56
 19/22 Andizsuzsi ***** válasza:
Én csak egy dolgot nem értek. Oké, hogy 18-19 évesen elkezdtél egy főiskolát, amit aztán nem találtál kedvedre valónak, van ilyen, fiatal voltál. Két évet kidobtál az ablakon. DE. Utána miért nem olyat választottál, amihez kedved is van?
2017. máj. 10. 16:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Én pedig pont fordítva vagyok. Vendéglátást tanulok, de egyszerűen utálom és inkább az érdekel amit te tanulsz. Szerintem cseréljünk. :D
2017. máj. 10. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!