Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire normális, vagy...

Mennyire normális, vagy mennyire gyakori, ha valaki nem bírja a fizikai kontaktot?

Figyelt kérdés

Ha az ember utál ölelkezni, nem bírja az érintést, stb.

(Partnerkapcsolatban, házastárs/élettárs, saját gyerekei kivételt képeznek, de mindenki mással inkább kerüli, családtagokkal is.)

Ez gyakori lehet, vagy valami pszichés oka van esetleg? Ismertek ilyeneket?

2017. ápr. 18. 10:53
1 2
 11/18 Mittudomain válasza:
Legközelebb figyeld meg hogy pontosan mi az ami zavar egy ölelésben. Írd le és ha már rálátsz, tudsz rajta alakítani ha ez zavar. De ne azt mondd hogy pont maga az ölelés mert az nem megfigyelés :D Mit vált ki? Hol? Mi az ami taszít benne? Mi az amit nem tudsz elfogadni? Mindezek a kérdések magadra vetítve és a másikra is.
2017. ápr. 18. 20:21
 12/18 A kérdező kommentje:

Maga a szándékos érintés. Nem kell, hogy konkrét ölelés legyen. Maga a tény, hogy hozzám érnek.

Ez olyan, hogy pl egy masszázsra sem mennék el, mert ott aztán főleg túl sok az érintés

2017. ápr. 18. 20:42
 13/18 anonim ***** válasza:

A gyakoriságát nem tudom, de én sem bírom. Még családtagokkal sem (feleségem, gyerekeim nincsenek).

Nálam pszichés, és tudom az okát már.

2017. ápr. 18. 21:33
 14/18 anonim ***** válasza:

Sok ilyen ember van. Tekintsd személyiségjegynek, és ha az életvezetésedet nem korlátozza (a tömött buszra azért fel tudsz szállni, ha kell), élj vele együtt.

Ne válassz olyan szakmát, ahol állandóan testi kontaktusba kell kerülnöd idegenekkel. Ne akarj gyógytornász, ápoló, fodrász, masszőr meg ilyesmi lenni.

2017. ápr. 19. 08:16
 15/18 A kérdező kommentje:

Utolsó :D Eddig bele se gondoltam ebbe a szakma-dologba, irodában dolgoztam. De tetováló tanfolyamot tervezek elvégezni, ez a szakma meg azért szintén jár fizikai kontakttal. Na meg rajtam is van pár minta, és még szeretnék is, valahogy akkor nem zavar, olyankor meg sem fordul a fejemben ez az egész, hogy jaj, hozzám érnek.

A tömött busz-téma alapjáraton nyomasztó, bár már jobban viselem. Kb 3 éve volt olyan, hetekig nem tudtam felszállni olyan járműre, ahol kb 10 embernél több van, és amire igen, kapucniban, napszemüvegben, fülhallgatóval, zene maxon, legfeljebb 4-5 megállót. Bár annak akkor más oka is volt.

2017. ápr. 19. 08:58
 16/18 Mittudomain válasza:

Ezt mondtam, hogy azt ne írd hogy maga az ölelés vagy ahogy írtad maga az érintés hanem hogy mit vált ki, mire gondolsz, érzel stb..

De ezzel, hogy megírtad van rajtad tetoválás, ez számomra világosabbá tette az okot. Privát üzenetben ha szeretnéd szívesen megírom, itt túl személyes lenne.

2017. ápr. 20. 01:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Dettó ugyanez itt. Nem bírom elviselni ha ölelgetnek. A családnak is muszájból adok csak puszit, de ha egy vadidegen (pl barátnőm pasija) akar megölelni, vagy ne adj isten puszit adni, hát borsózik a hátam tőle. Látszik is rajtam, hogy kellemetlenül érzem magam szóval szerencsére a legtöbben veszik a lapot.

Bizonyára van valami pszichés oka... anyám pl sosem volt az az ölelkezős fajta.

Szóval sokan vannak hasonló problémával szerintem, de amíg nem befolyásolja oly mértékben az életedet hátrányosan, hogy az kiemelkedően megnehezíti az életedet, szerintem ne idegeskedj miatta. Nem kell mindenkinek az a körbe puszilkodós fajta embernek lennie...

2017. máj. 8. 20:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Autista tipikus viselkedese

Nem birja az eves hangokat

Nem szereti az erintest

Zavarjak a hangok

2017. máj. 8. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!