Mennyire lenne fair Facebook segítségével keresnem a vér szerinti nagyszüleimet?
Teljesen mindegy, hogy Facen vagy máshol keresed.
Az évszám és név alapján nem biztos, hogy ő az. Lehet, nem is őt találtátok meg.
Én biztos nem keresném, se Fb-on, se máshol.
Különösen annak tükrében, hogy a 2012-es megkeresésre nem is reagált.
Köszi mindenkinek!
Az a baj, hogy saját profillal nincsen fent. Inkább arra gondoltam, hogy indítok egy olyan "továbbküldőst" hogy "Keresem családegyesítés céljából XY-t, aki 1935-ban született". Minimális az esély, hogy ő maga spontán megtalálná ezt az üzenetet, viszont lehet, hogy van gyereke, unokája, aki megtalálná és a leírásból ráismerne. Kérdés, hogy ez akkor rá nézve mennyire lenne kínos.
A 2012-es megkeresést anyám szándékosan úgy fogalmazta meg, hogy ha kívülálló olvassa el a levelet, abból nem jön le egyértelműen, hogy itt egy örökbeadott gyerek keresi az anyját.
Irattárral sajnos nem jutottunk sokra, a siklósi szülészet azóta megszűnt, a Népességnyilvántartót említettem már. A Történeti Levéltárnak írtam, hátha volt valaki "megfigyelő" ávós a család közelében aki esetleg tett bármi utalást egy jelentésében, de visszaírtak, hogy a jelenlegi feldolgozottság mellett ilyen náluk nincs.
Szóval a hivatalos dokumentumok kilőve.
Azt nem lehet biztosra venni, hogy a Nny levelét ő vette át személyesen.
Könnyen lehet, hogy egy olyan ember vette át, akinek érdeke, hogy ti ne találjátok meg.Mondjuk örökség miatt.
Kedves 15-ös, örökbefogadás esetén, az örökbe adott gyerek annak a családnak a teljes jogú tagja, amelyik örökbe fogadta.
Semmi köze a vér szerinti családja örökösödési ügyeihez.
Ennek ellenére a tájékozatlanabb, vagy egyszerűbb emberek gondolhatnak ilyesmit, nem vitatom.
17.30.
Aki esetleg eltűntette a levelet, csak félhetett attól, hogy az örökbeadott gyerek miatt veszíthet valamit.
De esetleg nem szokványos módon is "örökölhet", kaphat valamit az anyja lelkiismeretfurdalása miatt. A jog tele van kiskapukkal, csak ügyvéd kérdése megoldani.
Persze-persze!
Nem is vitatkozni akartam, csak a tájékozatlanabbak kedvéért leírni, hogy hogyan is van ez.
Egy biztos, ha a nagymama nem kapta kézhez a levelet, azt nem jóindulatból tüntette el valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!