Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Közvetlen munkatársam lett az...

Közvetlen munkatársam lett az unokatestvérem aki az én létezésemről sem tud (apám és a öccse megszakították a kapcsolatot 20 éve). Mi lenne a jó megoldás részemről?

Figyelt kérdés

10 évvel vagyok idősebb, ő múlt évben végzett az egyetemen. 1-2 éves korában még találkoztam vele, aztán apámék összevesztek, megszakították a kapcsolatot. Van ismerősöm aki jól ismeri őket, ő mesélt az unokatesómról dolgokat (neki én nem mondtam el, nem akartam kavarni) de 100% hogy nem tudja hogy rokonok vagyunk. Volt hogy véletlenül találkoztam velük és elmentek mellettem.

Most közvetlen munkatársam lett, nagyon megdöbbentem. Lefagytam. Még viccelődött is, hogy ugyanaz a ritka vezetéknevünk.

Hogyan kéne kezelnem a szituációt? Mindig szerettem volna vele tartani a kapcsolatot, sokszor eszembe jutott de a család tiltotta, ellenezte. 20 év alatt oda jutottunk hogy az apám letagadja hogy valaha is volt testvére (nagyszüleim az ő részükről már az én születésem után meghaltak így ők soha nem lehettek békítők)

Nagyon kellemetlen nekem ez az egész. Nem akarom letámadni ezzel. A barátom szerint az ő apja egyke, így lehet hogy nem is hinné el az egészet. Családi harcot se akarok. Ha meg később állok elő ezzel, magamból csinálok hülyét, akkor biztos megutálna!

2017. febr. 1. 09:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hívd el sörözni, aztán mondd el neki a dolgot. Nem lehet ezt titkolni, nem csak, hogy hülyén jönne ki, de rossz is lenne, ha minden nap ott lenne az uncsitesód, ő pedig csak úgy kezel, mint egy szimpla melótársat.
2017. febr. 1. 12:41
 12/14 A kérdező kommentje:

Na kicsit félreérthető voltam.

- Nem tudom min vesztek össze, máig örjöngés kezdődik ha szóba kerül. A városban valami anyagi/örökségi vitát mesélnek, meg hogy az egyik kikezdett a másik feleségével (ennek 6 verzióját hallottam már de szerintem nem igaz) és kisemmizte-tönkretette. Egyszer annyit mondott az apám hogy "az" nem ember

- Szóval van egy barátom aki jóban van az unokatesómmal! Ő mesélt az életükről, de neki se mondtam el, hogy a rokonaim mert nem akartam hogy így boruljon ki a bili. Egyszer 6 éve találkoztam az unokatesómmal, a nagybátyámmal és a feleségével az utcán, de elmentek mellettem (11 körül voltam amikor összevesztek, így a felnőttek biztosan megismertek! És én is emlékszem tisztán rájuk!) A barátom mesélte nekem, hogy az unokatesóm egykének mondja az apját, csak mert rákérdeztem hogy "annak az xy-nak nincsen egy báttya? Ja akkor összekevertem valakivel"

Öcsémmel beszéltem, ő azt tanácsolta, hogy inkább helyeztessem át magam vagy új kollegaként ajánlást adjak be róla a főnökségnek hogy más/jobb helyre helyezzék. Így jót is tennék vele, plusz nem lenne kellemetlen. Szerinte ha megbolygatom ezt a dolgot, tettlegesség is lehet belőle a szülők között. Plusz nem tudhatjuk hogy ő valójában mit tud. Lehet hogy a szülei kiskorától telebeszélték a fejét hogy az apja testvére miket csinált ellenük és csak ő is családi haragból mondja, hogy egyke az apja.

Amúgy annyira nem tűnik jófejnek, olyan mint ahogy az anyjára emlékszem. Mindig keverte a ...-t az volt az élete meg a nagyképűsködés, mások lenézése. Csak 1 napja munkatársam, de már elkezdte ezeket. Több kollégát kigúnyolt, beszólt, önkényesen helyet foglalt magának. Több munkatársunk már most ki van tőle, nem szimpatikus senkinek. Nagyon fennt hordja az orrát.

Így ahogy ezt leírtam és visszanézve a mai napra, arra jutottam hogy nem mondom el neki! A szüleire nem jó emberként emlékszem, felesleges lenne belevonni őket a mi életünkbe. A szüleimnek elmondom hogy tudjanak róla, de ennyi.

2017. febr. 1. 15:42
 13/14 anonim ***** válasza:
79%
Jol teszed kérdezö ha nem árulod el neki hogy te az unokatesoja vagy és nem folysz bele ebbe a családi vitába .
2017. febr. 1. 16:02
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, ha nem szimpatikus se neked, se a kollégáknak, akkor hallgass erről a rokoni kapcsolatról. Lehet, hogy fél év múlva már nem is fog veletek dolgozni és sose látod többet.

Egyébként egyszer közösségben anyukám is elkövette az a hibát, hogy amikor G.E. bekerült a társaságba, akkor mások előtt hangosan mondta neki: "Te, tudtad, hogy mi második unokaestvérek vagyunk?"

Már ekkor tudtuk mindannyian, hogy elég zűrös a nő, a férje még inkább. Abban a közösségben is sokan elég hamar rossz véleménnyel lettek róla, és általában anyukám rokonaként tartották számon. Csöndben kellett volna maradnia anyunak...

2017. febr. 1. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!