Hogyan fogadtassam el a rokonságommal, hogy a lányom más nemi irányultságú?
Sajnos a rokonságom nagyon elítélők, mindenbe belekötnek. Fél éve tudom, hogy a lányom a saját neméhez vonzódik. Elfogadtam, támogatom benne.
De a rokonok teljesen ki vannak borulva, s most már én vagyok hülye, az anyja, hogy ezt elfogadom és támogatom. Értitek? Kiállok a lányomért, és ezt kapom.
Újra és újra elmondod neki, hogy TE így is SZERETED és elfogadod, mert enm nem választás kérdése". És hozzáteheted, hogy sajnálod, hogy ők ennyire korlátoltak, hogy ezt nem értik meg.
A 4-esnek abban amúgy teljesen igaza van, hogy a melegség ma már kezd megszokott lenni a fiatalabb (értsd: 20-as, 30-as korosztály körében), mert ott már felfogják az emberek, hogy ez kb. annyira lényeges tényező a másikról, minthogy hanyas cipőt hord. Majd egy jó 50 év múlva, mire kihal ez a régimódi korosztály, már talán tényleg elfogadó lesz a világ nagy része.
Visszatérve a kérdésre, én megszakítanám velük inkább a kapcsolatot, ilyen ostoba, szűlátókörű rokonokkal nem tudnék és akarnék mihez kezdeni, maximum sajnálni őket.
"már én vagyok hülye, az anyja, hogy ezt elfogadom és támogatom"
Ezzel szemben mit mondanak, mit kellene csinálnod?
Miért gondolják, hogy van ebbe beleszólásuk amúgy? Mert véleményük lehet, de a vélemény ugye olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
Szerintem nem kell, hogy elfogadják. Azt kellene csak megmondani nekik, hogy ha nem is tetszik nekik, de ezt problémájukat oldják meg magukban. Ne csesszék el a te és a lányod kedvét.
Amúgy meg, ha erre nem képesek, akkor az érintkezést kellene csökkenteni velük a lányodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!