Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a rokonságommal, hogy a lányom más nemi irányultságú?

Figyelt kérdés

Sajnos a rokonságom nagyon elítélők, mindenbe belekötnek. Fél éve tudom, hogy a lányom a saját neméhez vonzódik. Elfogadtam, támogatom benne.

De a rokonok teljesen ki vannak borulva, s most már én vagyok hülye, az anyja, hogy ezt elfogadom és támogatom. Értitek? Kiállok a lányomért, és ezt kapom.

2017. jan. 28. 10:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
93%
Őszinte részvétem hogy ilyen szűklátokörű, ostoba emberek a rokonaid. Sajnos nem tudok semmi okosat mondni mit lehetne tenni hogy észhez térjenek. Tiszteletem egyébként, jó tudni hogy vannak olyan szülők akiknek a gyerekük boldogsága fontosabb mint megfelelni az idióta környezetüknek.
2017. jan. 28. 10:58
 2/26 anonim ***** válasza:
97%
Nem dolgod elfogadtatni. Azzal segítesz a legtöbbet, hogy te támogatod a lányodat, hogy ne maradjon egyedül. Remélhetőleg előbb-utóbb rájönnek a többiek is, hogy hülyeség, amit csinálnak. Sajnos az is lehet, hogy semmi nem történik, de a lányodnak te ott vagy.
2017. jan. 28. 11:03
 3/26 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell elfogadtatni! Miért kell a rokonokat bele avatni? Hagyd őket, nem kell továbbá ápolni velük a kapcsolatot. Ha esetleg észhez térnek, akkor majd ők keresnek titeket. Ti meg éljétek a saját életeteket!
2017. jan. 28. 11:04
 4/26 anonim ***** válasza:
36%
2017-ben már teljesen elfogadott a leszbikusság. Több barátnőm az. Nincs semmi baj vele. L
2017. jan. 28. 11:23
 5/26 anonim ***** válasza:
83%
Jó hogy te ezt így látod utolsó, de én magam olyan környezetből vagyok ahol a munkatársak képesek kimarni bárkit ha kiderül hogy meleg az illető. Elég szégyen hogy az emberek még 2017-ben is a más fa.szával vannak elfoglalva a maguk dolga helyett.
2017. jan. 28. 11:28
 6/26 anonim ***** válasza:
95%
Próbáld termeszetesen kezelni. Ha azt látja a rokonság, szomszédok stb, hogy mindenki boldog és teljesen rendben vagytok, egy idő után leállnak a dologgal. Ha ugy adod elő, hogy "hát nincs mit tenni, a lányom, igy is szeretem", szoval hogy valamennyire is azt érezteted, hogy ez amugy nem egy normalis dolog, de te megis elfogadod, akkor egy martirt fognak látni benned és a maguk butaságával küldetésüknek fogják érezni, hogy "segitsenek" azzal, hogy tegyél a "probléma ellen". Egyébként szerencsés vagy, hogy a lányod a bizalmába avatott. Az én anyám annyira a környezetében élő emberek véleményével van elfoglalva, hogy inkább elköltöztem és kizártam az életemből. Ha nem folyton mások véleményére adna nagyon jól ellehetnénk, igy viszont cska annyit tud rólam, hogy vagyok, élek, dolgozom. Olyan személytelen beszelgeteseink vannak, mintha egy idegen lenne. Ráadásul azt hiszi olyan luzer vagyok, hogy egy férfinak sem kellek. Ezt csak azért írtam le, hogy érezd, jó úton vagy és fikarcnyi energiát se fektess abba, hogy masok véleményén tepelodj.
2017. jan. 28. 11:54
 7/26 anonim ***** válasza:
94%

Újra és újra elmondod neki, hogy TE így is SZERETED és elfogadod, mert enm nem választás kérdése". És hozzáteheted, hogy sajnálod, hogy ők ennyire korlátoltak, hogy ezt nem értik meg.

A 4-esnek abban amúgy teljesen igaza van, hogy a melegség ma már kezd megszokott lenni a fiatalabb (értsd: 20-as, 30-as korosztály körében), mert ott már felfogják az emberek, hogy ez kb. annyira lényeges tényező a másikról, minthogy hanyas cipőt hord. Majd egy jó 50 év múlva, mire kihal ez a régimódi korosztály, már talán tényleg elfogadó lesz a világ nagy része.

Visszatérve a kérdésre, én megszakítanám velük inkább a kapcsolatot, ilyen ostoba, szűlátókörű rokonokkal nem tudnék és akarnék mihez kezdeni, maximum sajnálni őket.

2017. jan. 28. 12:10
 8/26 kovpet ***** válasza:
94%

"már én vagyok hülye, az anyja, hogy ezt elfogadom és támogatom"

Ezzel szemben mit mondanak, mit kellene csinálnod?

Miért gondolják, hogy van ebbe beleszólásuk amúgy? Mert véleményük lehet, de a vélemény ugye olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

2017. jan. 28. 12:10
 9/26 A kérdező kommentje:
A lányom boldog, és nekem ez a legfontosabb. De ők azt hiszik, mindenbe van beleszólásuk, ez egyszerűen felháborító! A lányom barátnője, szerény és aranyos lány. Nagyon tudják bántani, már többször találkoztak. Arra játszanak, hogy előbb-utóbb elkergetik szegényt. Én sajnálnám. Egyetemet végzett értelmes lány. Okos. Nem tudom mi a bajuk vele.
2017. jan. 28. 12:31
 10/26 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem kell, hogy elfogadják. Azt kellene csak megmondani nekik, hogy ha nem is tetszik nekik, de ezt problémájukat oldják meg magukban. Ne csesszék el a te és a lányod kedvét.

Amúgy meg, ha erre nem képesek, akkor az érintkezést kellene csökkenteni velük a lányodnak.

2017. jan. 28. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!