Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek? Miért "utál" az...

Mit tegyek? Miért "utál" az anyám?!?! 20/f

Figyelt kérdés

Lehet hosszú lesz ráadásul telefonon vagyok szóval nem használok ékezeteket, előre is elnézést!

Roviden a lenyeg hogy eleg rossz gyerekkorban nottem fel en es a batyam (valsag), nem lett colna semmi baj csak apam elkezdett inni stb stb. Mara mar nincs semmi hitel mivel 2 haz eluszott es megannyi vagyon de semmi se lett belole vagyis az elmult 10ev semmive lett. Anyamnak 4testvere van ebbol 3 nemetorszagba el kb mar 13an mar 4 eve . Batyam kiment dolgozni 18 evesen mert rossz tarsasagba keveredett ,2szer megbukott 16evesen gyerek lett , egyszoval nagyon rossz tarsasagba keveredett ez lett vegul a menedeke . En itthon voltam mivel érettségiztem, ami sikerult e ev juniusaban. (3ev van koztunk). Hatter sztori....

A lenyeg h batyam elkovetett eleg sok rossz dolgot mint mondtam 16evesen gyerek, lopott itthonrol , iskola kerules stb stb

Mikozben en tanultam a hibaibol.Mig engem anyam befogott lanynak (panirozas, piskota sutes) tudom ez nem rossz de mai napig meg mindig elvarja.Mikozbe en panirozok ha batyam nem dolgozik akkor neki nem kell csinalni semmit ekkor szokott elpattanni az agyam h semmi "csapatmunka"...Baratnomet erettsegi elott ismertem meg nagyon szoros a kotelek kettonk kozott (neki is sok a lelki problémája ugyanugy hitel stb).Mar mindig veszekedessel indul az egesz mert kerdore vonom h "o miert nem segit" a valasz ugyanaz mert o dolgozik csak itt az a bokkeno hogy 7eves kora ota dolgozik hogy semmit se kell segitenie???? Mig barátnomeknel az van ha o akkor er haza a munkabol/sulibol akkor is mennie kell fat hordani.Veszekedesekben mar sok minddn elofordult mar nagyon csunya szavakat vagunk anyammal egymas fejehez. Nem egyszer fogadtam meg ha egyszer elkoltozok sose tartom vele a kapcsolatot csak a temetobe fogok vele talalkozni(ez is elhangzott mar a szambol) Nem drogoztam nem csinaltam hulyesegeket semmi csak annyi hogy szoktam gepen jatszani es mivel nincs semmi dolgom es nem is tudok mast csinalni ezért jatszok internetes jatekokkal amiert le vagyok szolva hogy "beteg,tunderekkel jatsziik" de a batyam is jatszik csak konzolon (ps4) o olyannal jatszik ahol kessel vagja el a torkukat...de az nincs leszolva.Sajnos nem tudok mit tenni mert mar oktobertol en is nemetorszagba elek januarba fogom kezdeni a sulit (nemet nyelv tanulas)

Otthon nincs hazunk mivel a bank elvitte .

Baratnom es a szulei nagyon szeretnek ezt nem ugy mondom de latom is es erzem is. Tobbszor felajanlottak h maradjak otthon es egyetemre mennyek stb.

De nem elek vissza lehetőséggel mivel edes anyja rakos apukaja kulfoldon dolgozott de a betegseg miatt itthon kell maradnia es csak kozmunka van mivel kisvarosban elnek .

(Nem írtam le mindent , mivel első kérdésem itt)

Egyszóval mit tegyek? Birjam ki meg 1-2 évig nyelv tanulás es aztán itt új életet kezdjek?

Miért van az hogy teljesítettem egy szintet de sose elég mert a bátyám mindennel jobb?(félreértés ne essék nem utalom a bátyámat csak érdekel ez a dolog) Előre is köszönöm a válaszokat!!!!

2016. dec. 12. 22:30
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Ne haragudj, de te nem kérdeztél semmit, csak leírtad ide a nyomorúságodat. Nem értem mi bajod van, mert az nem derült ki ebből a rengeteg szövegből.
2016. dec. 12. 22:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
"Miért van az hogy teljesítettem egy szintet de sose elég mert a bátyám mindennel jobb?" Bármelyik utat is válsztod,azt azért válasszd,mert azt akarod csinálni. És ne pedig azért,hogy elismerést vívj ki a szüleidtől.
2016. dec. 12. 22:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem hittem volna , hogy ilyen gyorsan választ kapok!

Amúgy kérdeztem , 2. válaszoló meg is találta.

2. Köszönöm a válaszodat! Néha labilis vagyok ezzel kapcsolatban , hogy ha oda kerül a sor , hogy elköltözök.

Butaság lenne még mindig haragtartónak lennem ? Vagy majd akkor tudatosul benne? (elszeretném azt érni , hogy rádöbbenjen , de csak ezzel menne szerintem , mivel sokszor megmondtam már ezeket , hogy ő szent akármit csinál)

2016. dec. 12. 23:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem anyukáddal nincs semmi baj, a bátyáddal nem tud mit kezdeni, veled meg tud főzőcskézni, es te tudsz neki segíteni. Bátyád iránt meg testvéri versengésed van, és viszont. Barátnő meg nem biztos, hogy életed álma, ettől nem vagy rossz alak, ha nem érzed, hogy okés, akkor nem.
2016. dec. 13. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves 20 éves fiú! A kérdésed elsö pillantásra nagyon zavarosnak tünt. Eléggé tükrözi a lelkiállapotodat. A következöket tudom ajánlani Neked:

1./ Mivel a bátyáddal nem vagytok sziámi ikrek, hagyjál fel azzal, hogy kiértékeled a (múltbeli!? és jelenlegi) cselekedeteit.

2./ Nézz úgy magadra, mint egy személyiségre. Legyen egy életcélod (munka és/vagy tanulás).

3./ Tévedés azt hinni, hogy mások hibájaiból tanulni lehet. Az ember igyekszik nem elkövetni ezeket a hibákat, de tanulni ezekböl csak a hibák elkövetöje tud. Ahogyan a bátyád is így tette. Szépen talpraállt, idegen nyelvet tanult, dolgozik, önálló jövedelme van.

4./ Próbálj egy aktuális "mérleget" készíteni magadról, méghozzá öszintén. "Hol tartok jelenleg, mit értem már el az életben, ki tart el anyagilag és milyen ellenszolgáltatást kap ez a személy (anyuka, fiútestvér)? Szívesen tanulok vagy inkább a gyakorlati dolgok érdekelnek?"

5./ Ha a fözés és sütés nem vonz vasárnaponként (mert lányos munka és a hazalátogató bátynak nem kell segítenie), akkor kérj otthon "férfias munkákat"! Tény azonban, hogy a háztartási munkák nagy vagy egész részét a nök látják el, mert a férfiak dolgoznak napközben. Teneked azonban van idöd, ahogy írod is: "... szoktam gepen jatszani es mivel nincs semmi dolgom es nem is tudok mast csinalni ezért jatszok internetes jatekokkal..." Kérdés: Németországban ki fog rád fözni és mosni? Talán ésszerü lenne az úgynevezett lányos munkákat legalább alapjaiban elsajátítani. Például, hogy hogyan müködik a mosógép.

6./ Ha januártól októberig a német nyelvet tanulod, tudsz-e e mellett részmunkaidöben dolgozni? Ki fizeti egyébként a nyelviskolát?

7./ Abban a kérdésben, hogy "Mit tegyek?" nem tudok Neked segíteni, mert nem ismerem a képességeidet, nem tudom, miben rejlik az erösséged, miben vagy tehetséges. Az az érzésem, hogy a nyelvtanuláshoz nem igazán fülik a fogad. De sajnos e nélkül nincs esélyed Németországban. Ha jobb jegyeid voltak a középiskolában, akkor tanulj itthon tovább. Egyetem/föiskola mellett dolgozhatsz is, és megkeresheted a tandíjra valót. Ha nem jeleskedtél a tanulásban, akkor a továbbtanulási terv irreális. Ha félsz a külföldi munkavállalástól, akkor itthon keress állást. Hosszútávon nem megoldás, ha felnöttként anyukád és a bátyád tartanak el. Ne félj attól, hogy hibát követsz el: csak az nem hibázik, aki nem tesz (semmit) az életben. A hibák a személyiség érési folyamatához járul hozzá. Tessék a tükör elé állni, és hangosan a tükörképhez szólni: én képes vagyok arra, hogy a céljaimat megvalósítsam! Und: wenn Du dich für Deutschland entscheidest, dann wünsche ich dir viel Erfolg. Alles Gute.

2016. dec. 14. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!