Szűk családba ki tartozik bele?
Figyelt kérdés
Nekem a férjem és a két gyerekünk. A sógornőm egyedül neveli a lányát, kikérte magának, hogy akkor ő micsoda. Apósomék természetesen támogatják a válás óta ( 7éve) és a most 11 éves lányát is segítenek nevelni. Szerintük a szülők is a szűk családhoz tartoznak. Részben egyet értek, részben nem. Nekem is vannak szüleim, párkapcsolatban élő testvérem. Nekik nem azért egyértelmű így, mert napi szinten besegítenek a sógornőmnek? Közel lakunk a szüleimmel, minden nap beszélünk telefonon, de 2-3 naponta találkozunk. Apósomék is közel laknak, de távolságtartóbb a kapcsolat.2016. nov. 12. 07:16
11/14 anonim válasza:
"Biztos azért fordulhat elő, hogy elsőfokon meg másodfokon egymással ellentétes ítéletek születnek..."
A közeli hozzátartozó fogalma elég egzakt. Ehhez nem kell nagy jogértelmezés, persze lehet, hogy te nem érted azt a felsorolást sem.
12/14 anonim válasza:
Anyám, apám, bátyám és felesége, az ő gyerekük.
13/14 anonim válasza:
"lehet, hogy te nem érted azt a felsorolást sem"
Nem az a kérdés, hogy értem-e, hanem hogy miért pont azt a felsorolást kéne értenem. Hiszen az eredeti kérdés nem jogi problémáról szól, hanem csak arról, hogy valaki nem tudja, mit jelent egy bizonyos kifejezés.
14/14 anonim válasza:
Nekem a szüleim,bátyám,apum huga és a gyerekeik (unokatesomék). Végülis én őket tekintem a családomnak, apumnak van még 2 tesrvére de egyik sem érdekel gyerekestül ha tehetném (amit nem lehet) akkor kitagadnám őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!