Szűk családba ki tartozik bele?
Nekem a szüleim és én /felnőtt vagyok/. A szüleimnek én, a szüleik, testvéreik.
Szerintem is hozzátartozik a szülő a szűk családhoz. Nekem mindig csak a szüleim lesznek, gyerekem férjem sose lesz.
Kedves Kérdező!
Magad is leírtad: "Nekem a férjem és a két gyerekünk"
Neked természetes,hogy a gyereked a szűk családodba tartozik.
Az anyósodéknak is természetes,hogy a lányuk (a sógornőd,mivel az Ők gyereke) a szűk családi körbe tartozik!
Nagyon dícséretes dolog ez,hogy egyedül neveli a gyerekét,és a szüleire támaszkodhat!Jó anyósod,és apósod van.
Gyanítom mivel nálatok rendben van minden,együtt élnek a gyerekeitek a szüleikkel( azaz veled,és a férjeddel) ezért tudtok egymás támasza lenni a férjeddel.
Szóval a sógornőd a szűk családba tartozik! Igen.
Mindenkinek más, értelmetlen ez a kérdés.
Nekem a szüleim, tesómék (igen, a férje és gyereke is), mert velük vagyunk napi kapcsolatban.
Objektíve: papa, mama, gyerekek. Slussz.
Egyébként szubjektív kategóriaként is él a kifejezés, és ilyen értelemben mindenkinek mást jelent. De elsősorban nem fizikai közelségről szól, tehát az mindegy, hogy ki lakik közel meg ki nem.
Mondjuk, ha már annyira objektív akarsz lenni, kedves Utolsó, akkor miért nem a Ptk. "közeli hozzátartó" fogalmából indulsz ki?
Amit te objektívnek mondasz az igencsak szubjektív, mivel ezt csak te találtad ki. A Ptk. ugyanis ezt mondja:
8:1. § [Értelmező rendelkezések]
(1) E törvény alkalmazásában
1. közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér;
2. hozzátartozó: a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa;
Ez az objektív, minden más szubjektív.
Azért a jogból, mert az előttem szóló objektív megközelítésről beszélt. Nos, a jognál nincs objektívebb, és rámutattam, hogy az bizony köszönőviszonyban nincs azzal, amit ő írt, ergo ő is szubjektívet mondott.
Ami amúgy szerintem teljesen helyes: mindenki számára más a szűk család.
"a jognál nincs objektívebb"
:-O :DDD
Biztos azért fordulhat elő, hogy elsőfokon meg másodfokon egymással ellentétes ítéletek születnek...
Ha egy magyar szó vagy kifejezés jelentésére vagyunk kíváncsiak, mint itt, akkor azt kell megvizsgálni, hogy a magyar anyanyelvű emberek mit értenek alatta. Ezt gyűjtötték össze az Értelmező Szótárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!