Mennyire tartozik a családba!?
Nemrég megtaláltam anyukám egyszem,unokatestvérének a lányát.
Nekem nincs tesóm,és jól ki is jövünk.
De kíváncsi lennék,mennyire tartozik a
családomba? Ill.lehetnek közös génjeink?
Én nagymamámra hasonlítottam,aki az Ő
anyukájának,a nagynénje volt.
Másodunokatestvérek vagytok.
A génállományotok nagyon parányit egyezik csak. (Pl.: ha fiú vagy, akkor el is vehetnéd feleségül, mert nem számítana vérfertőzésnek.)
8 dédszülőből egy volt közös.
#2: Jelenleg az elsőfokú unokatestvérek is házasságot köthetnek az új Ptk. szerint.
Szerintem is gáz a tesó lányát feleségül venni, de lehet.
"Tesó lánya" nem unokatestvér és nem is engedélyezett ez a fajta házasság.
Unokatestvér az, aki a szülőm testvérének a gyereke, azaz az én unokatestvérem.
Az nyelvi bukfenc, hogy a nálam fiatalabb lány unokatestvért, illetve a testvérem lányát is "unokahúgnak", ezek férfiverzióit meg "unokaöcsnek" is hívják. Ezt keverik sokan.
Akkor nézz utána:
"A férfi feleségül veheti az unokahúgát
Az új Ptk. magába olvasztja a családjogot is, és felsorolja, milyen okokból lehet érvénytelen a házasság, kik nem köthetnek egymással házasságot. A kormány szeptember 4-én benyújtott módosító javaslata kiveszi ebből a körből a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házasságot, amely az eredeti verzióban még szerepelt. Ezek alapján a javaslat gyakorlatilag megengedi, hogy egy férfi feleségül vegye például az öccse lányát, vagyis az unokahúgát. A módosítást azzal indokolta a kormány, hogy aránytalanul súlyos jogkövetkezmény lenne az ilyen házasság érvénytelennek nyilvánítása."
Jaj,bocsánat ha félreérthető voltam....
Házasságról szó nincs!
Mindketten nők vagyunk,és Ő házas.
Csak azt szerettem volna tudni,mennyire
a rokonom...
7. válaszadó!
Légyszi linket az infódról.
Köszi
Tele vele az internet.
Pl.: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!