Normalis, hogy a sógornőm ilyen megjegyzést tett rám?
"Mivel közel 1 éve hogy nem voltunk othon eléggé sok mindent vásároltunk közösen a férjemmel. Bútorokat,szőnyeget meg ami kell egy háztartásban. Vásároltam új ruhákat magunknak és hát aranyat is"
Ezt valaki érti? Itt vették a dolgokat és külföldre kicipelik, vagy külföldről cipeltek bütort, mindent, és vitték az esküvőre is, vagy honnan tud ezekről a sógornő? Egyáltalán mi köze a bútoroknak a kérdéshez?
"De ezért a pénzért mi dolgozunk meg,mi nélkülözunk és nehogy már ha haza megyünk ne magunkra költsük a pénzt."
Ennyire nem megy a szövegértés? Mi nélkülözünk - igen, jelen időben. Most!
Szomorú, hogy manapság az emberek hírből sem ismerik a szerénységet!
Mindenki veri magát, hogy micsoda irigy a másik, még jobban kirittyentenék magukat, csak hogy a másik még jobban irigykedjen.
Valóban csak a másik lenne a rossz? Vagy netán mindkettő?
Ha van igazság abban, hogy a férjed a fizetését szinte teljesen rád költi, vagy eltartatod magad, akkor jogos az észrevétele.
DE!!!
Ha te is keresel, és néha meglep a férjed ezzel, azzal, akkor nincs igaza, csak FÉLTÉKENY!
Ha nem lehet vele normálisan megbeszélni a dolgokat, akkor tegyél a tűzre. Legyél szebb ruhába, drága ékszereket vegyél fel. Hátha megüti a guta (csak képletesen persze!).
"Jajistenem, itt senkinek nincs egy darab karkotoje meg egy darab nyaklanca?"
Nekem nincs. Sosem adtam ki ilyen vackokra pénzt, inkább a gyerekeimre költöttem, vagy magunkra. Mondjuk nem ilyen értelmetlen baromságokra. Agyatlan az, aki a kevés pénzét aranyra költi, hogy legyen miben éhen halnia.
Te meg ne magyarázkodj, kérdező. :D
Minden tiszteletem azért, mert volt bátorságod és kinn lapátolod a sz...rt a pénzért, mert ott legalább megfizetnek. Tudjuk, nem könnyű ott sem az élet, sőőőőt!
Minden tiszteletem azért, hogy igyekszel a hátországotokra is beruházni a nehezen megkeresett pénzből, tudjátok, hogy nem tudjátok megvetni a lábatokat külföldön.
Még azt is megértem, hogy örülsz, hogy végre megmutathatod a rokonságnak, van eredménye a munkátoknak
Azt viszont nem értem meg, hogy mindenki irigy meg hűde, aki mosolyog a parádézáson.
Sógornődnek biztosan mesélt a férjed, hogy kidolgozza a lelkét, ez után nyilván kritikusabban nézte a páváskodást. Nem volt szép a beszólása, de nézz magadba, ahogyan ezt itt részletesen pontról pontra karkötőtől nyakláncig levezetted, azért te is rendesen előadhattad magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!