Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Túlreagálás, ha azt mondom,...

Túlreagálás, ha azt mondom, hogy a sógoromat el sem kéne hívni erre az esküvőre?

Figyelt kérdés

Az egyik unokatestvéremnek decemberben lesz az esküvője, és egy félig roma származású fiúhoz megy hozzá. (nagyon rendes srác, dolgozik, becsületes, csak jót tudnék róla mondani)

A nővéremnek, és nekem is, meg az egész családunknak jó a kapcsolata az unokatestvéremékkel, és a sógoromat is ismerik,mivel lassan egy évtizede a családunk része.

Hogy mi a gond a sógorommal?

Az, hogy ő egy elég nagydarab, erős férfi ember, lévén,hogy 15 évig versenyszerűen bokszolt, és a mai napig lejár hobbi szinten edzeni, és tartja a formáját.

Kifejezetten kötekedni nem szokott, de a provokációra vevő, és nagy "igazságtevő".

Általában a nőket, és a gyengébbeket védi, de én úgy vélem,hogy ez csak indok arra,hogy jogosnak, és igazságosnak érezze a balhéban vállalt szerepét.

A büszkeségei közé tartozik,hogy ezidáig 10-12 embert ütött már le szó szerint, szórakozóhelyeken. (tehát úgy,hogy az illető összeesett az ütését követően)

Az egyszerű verekedéseit meg nem tartja számon(...)

Három esetnek voltam tanúja, még régebben, de többek között ezek miatt sem járok vele szórakozni.

Nyáron is voltunk egy esküvőn, egy kicsit távolabbi rokonén, ott is megtalálta az emberét, de nagy nehezen sikerült megakadályozni,hogy tettlegességig fajuljon a dolog.

(egy részeg férfi megrángatta a párját, és a sógorom erre ugrott, de egyébként a férfinek volt igaza, még ha a megrángatás talán nem is volt túl lovagias dolog)

Engem mindenesetre rettenetes irritál,hogy a sógorom nem képes homo sapiens módjára viselkedni.

Bár nehezen hihető, de diplomás ember, okos is, és egy határozott odaállással, és néhány okos gondolattal a konfliktusok 90%-át képes lenne rendezni, mert általában félnek is tőle az emberek, de neki az nem elég, neki ütnie kell.

Volt rá példa, hogy az illető a sógorom láttán azonnal bejezte a balhét, teljesen megnyugodtak a kedélyek, a sógorom meg ment az előle hátráló ember után, magyarázott neki, majd hirtelen úgy állba vágta,hogy a szerencsétlen ember majdnem össze is esett.Persze neki nem volt elég, még egy legalább akkorát bevert neki, amitől eszméletét vesztette a szerencsétlen, és ő akkor elégedett.Ő csak úgy "győztes", ha leüti az embert, és ha nem lépnek közbe addig üt amíg ez meg nem történik.

Amiket én láttam abból egyetlen eset sem volt jogos, a nővérem mesélt egyet, amit a történet alapján jogosnak vélek, de egyébként egyáltalán nincs igaza a sógoromnak, vagy azért mert nincs köze hozzá, vagy azért mert nem kell ájultra verni mindenkit.

Az esküvőre visszatérve, már kijelentette,hogy a cigány családtagoktól senki ne féljen, mert ha bármi van, ő "szétüti" azokat is.

(a család cigány része muzsikus cigány, egyáltalán nem az a rossz hírű, kötekedős fajta)

Erre pedig én nagyon nem vagyok kíváncsi, annyira kellemetlen lenne, ha ott is verekedne, és bár nincs közöm hozzá,hogy ki jön ki nem, mert nem az én esküvőm, de úgy gondolom,hogy a sógorom esetében a legjobb lenne ha nem jelenne meg.

Gondolkoztam rajta,hogy meséljek az unokatestvéremnek, és elmondjam a sógorom legutóbbi kijelentését, csak nem tudom van e értelme.

Talán akkor figyelnének rá, és időben közbelehetne lépni, vagy megmondhatnák neki, ha verekedni akar keressen másik "bulit".

(természetesen volt már ebből rendőrségi ügye, nem is egy, de egy kivételével mindet megúszta, amit nem, annak is csak (jelentős)pénzbüntetés lett a vége -ez az utolsó esete volt, szinte soha nem jelentik fel)

2016. nov. 7. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Neked ehhez nincs túl sok közöd. Majd a házaspár eldonti kit hív meg es kit nem
2016. nov. 7. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Ha annyira jogtalanok a közbelépései, hogyan "ússza meg" a rendőrségi ügyeit, pláne visszaesőként? És mi az a cselekedet, ami jogossá teszi, hogy egy részeg barom megrángasson egy nőt?
2016. nov. 7. 20:15
 3/12 fru_ ***** válasza:
5%

Szimpi alak, - ha kicsit fékezni tudná magát....

Nem tudom, lehet-e vele dumálni erről? Vagy egy szeszmentes esküvő? Az biztosan sokat segítene.

Nem meghívni elég durva dolog, - de hát én is azt gondolom, hogy az az ifjú pár dolga, meg felelőssége is.

2016. nov. 7. 20:50
 4/12 anonim ***** válasza:
6%
Nekem szimpatikus, még ha az utolsó esetet túl is reagálta.
2016. nov. 7. 21:01
 5/12 A kérdező kommentje:

Az elmondása alapján annyit tudok,hogy ketten visszavonták a feljelentést, egyszer a tanúk más mondtak, tehát a sógoromat védték, így lezárták a nyomozást bűncselekmény hiányában (a sértett pedig nem csináltatott látleletet)

Az utolsó esetében kapták el először, amikor volt ellene tanú, és bizonyíték, de akkor az illető nem szenvedett komolyabb sérülést (volt aki az eséstől és/vagy az ütéstől agyrázkódást kapott avagy beverte a fejét amikor a földre zuhant -ő pl. nem tett feljelentést)

Valószínűleg a második felvonásban is csak felfüggesztett börtönbüntetést kapna, de ha közel 30 év alatt 1x lett rendőrségi ügye, akkor erre lehet várni.

Az,hogy 12 embert eszméletlenre vert, csak egy szám, ezen kívül számtalan verekedésben volt része, amikkel nem igazán büszkélkedik, mert akkor nem kiütéses "győzelme" volt, és azzal nincs megelégedve annyira,hogy telekürtölje azzal a "világot"

De egyébként rendkívül félelmetes tud lenni, amikor megindul, és amikor üt, mint írtam egy hatalmas ember, lehet,hogy túlzás, de szerintem simán lehetne halálos ütése is, úgyhogy egyáltalán nem "jó" dolog,hogy ezt csinálja.

Félreértés ne essék, mert kedvelem, és volt,hogy engem is megvédett amikor nagyon kellett, értelmes dolgokról lehet vele beszélni, jó gondolatai vannak, segítőkész, és szíve is van, de kellemetlen lenne ha ezen az esküvőn (is) verekedne.

Leírva semmiségnek tűnik, de ha valaki látott már verekedést (nyilván a többség látott) az tudja,hogy félelmetes tud lenni, hátha még egy olyan ember láttok megindulni akinek keze géppuskaként jár.

Egyáltalán nem poén.

Azt sem szeretném,hogy ő börtönbe kerüljön, és azt sem,hogy másnak komolyabb baja legyen, pláne nem a tágabb családi körben.

Ezért félek ettől az esküvőtől, és ezért írtam ki a kérdést, őt ismerve pedig nem találtam jobb megoldást, mint azt,hogy ne legyen ott.

2016. nov. 7. 22:09
 6/12 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, lehet-e vele dumálni erről? Vagy egy szeszmentes esküvő? Az biztosan sokat segítene. "

Személy szerint egyszer beszéltem vele erről,hogy neki ez miért jó.

Azt mondta,hogy nem jó, de néhány ember úgy viselkedik,hogy ezt érdemli, és ő nem tudja magát kontrollálni ha nőt,gyereket, vagy állatot bántanak.

Azt a nővéremtől tudom,hogy a sógoromat gyerekként gyakran bántották, pedig elég nagy dumás, nem úgy ismertem meg mint egy visszahúzódó ember, szóval nem tudhatom miből erednek a gyerekkori sérelmei.

Az esküvőn természetesen lesz alkohol, a sógorom is szokott inni a verekedései során, de őt ez nem befolyásolja, sosem láttam még talaj részegen, pedig tud inni.De egyébként nem kell neki alkohol a verekedéshez, az esetei 50%-ban biztosan elmondhatom,hogy józan volt.

2016. nov. 7. 22:15
 7/12 anonim ***** válasza:

mindenki azt hív meg a saját esküvőjére, akit akar.

max annyit tudsz tenni,hogy elmondod az unokatesódéknak,hogy ha a helyükben lennél nem hívnád meg ezt a pasit. aztán majd ők eldöntik,hogy meghívják vagy nem. ne akard megmondani mit csináljanak

2016. nov. 8. 08:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem négyszemközt az unokatesódnak mondd el ezeket a dolgokat. Aztán döntsön ő legjobb belátása szerint.

Én pl. egy ilyen embert nem mernék meghívni a magam esküvőjére.

2016. nov. 8. 12:13
 9/12 anonim ***** válasza:

"Azt sem szeretném,hogy ő börtönbe kerüljön"

Pedig az lesz a vege, garantaltan. Elobb-utobb valaki nagyon komolyan megserul, esetleg meghal.

De igazabol egy ilyen kotekedo baromnak ott a helye.

2016. nov. 8. 12:54
 10/12 Snorri ***** válasza:
Ha a háta mögött ilyen javaslatot teszel, az tuti kitudódik. Megharagszanak rád nagyon. Szerintem beszélj tesóddal ha tudsz, őszintén. Vagy mond meg a sógorodnak, hogy ha elcseszi az esküvőt, akkor feketebárány lesz, és az első balhés megmozdulására hívod a rendőrséget.
2016. nov. 8. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!