Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell ezt állandóan...

Miért kell ezt állandóan végig hallgatnom?

Figyelt kérdés

2 éve keresek munkát... Voltam ez alatt az idő alatt közmunkán (gyűlöltem!!) amiatt, hogy ne kelljen visszamennem elmentem egy gyárba dolgozni. (itt minden hétvége kötelező túlóra, nem volt meg fizetve az sem)

1 hónap után onnan elkerültem sikerült egy elég jó helyre bekerülnöm. Vagyis azt hittem. 3 hét után közölték, hogy meg fog szűnni a feladatköröm meg az a részleg is a cégen belül ahova kerültem...

Ennek 1,5 hónapja...

Anyámék közölték, hogy nem kell visszamennem gyári munkásnak, keressek valami normálisabb helyet. (kicsit gáz is visszamenni)

Viszont a rokonságtól állandóan mindenegyes családi programon azt kell végig hallgatnom, hogy "jajj találtál már valamit?" meg azt a szokásos lenéző dumáikat. És már előre tudom, hogy pl:. a karácsonyozáshoz is semmi kedvem mert ez lesz...

Többször szóba került, hogy tervbe van külföld. Csak még kell egy kis pénzt gyűjtenem. Mikor ezt elmondom akkor mindig "jajj azt nem fogod bírni az xy is visszajött" Meg még amikor elkerültem közmunkáról akkor pl:. a következő szerződést közöltem a főnökkel, hogy nem szándékozom aláírni. Akkor meg azt kellett végig hallgatnom, hogy "Miért nem mész?" stb.

2016. nov. 5. 22:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%
Milyen képzettséged van? Miután jobb helyre kifejezetten csak ismeretségi alapon lehet bekerülni, azt javaslom, hogy amikor egy rokon elkezd kérdezősködni, azonnal fejezd ki rendkivüli örömödet, hogy érdeklődik a sorsod iránt és támadd le, hogy be tudna-e mutatni a főnökének, a szomszédjának, az igazgatójának, a haverjának, aki jó állásban van, hátha éppen ő tudna segiteni... adhatsz-e neki önéletrajzot, hogy legyen szives ezt minden szóbajöhető ismerősének, mint lehetséges munkaadónak beajánlani, szóval méltóztassanak neked segiteni az álláskeresésben, adjanak konkrét, használható tanácsokat, telefonszámokat, amit felhivhatsz, stb. Öt másodperc alatt fogják abbahagyni a kérdezősködést, mert mindenkinek csak a pofája nagy. Amúgy pedig érdeklődd meg, hogy nekik milyen munkájuk van, hogyan fizetik őket, mit kellett tanulniuk érte, kell-e továbbképzésre járniuk, szeretik-e a főnöküket, stb. Nagyon zavarba fognak jönni, és utána már csak az időjárásról fogtok kedvesen társalogni. Akik nyugdijasok, azokntól pedig kérdezd meg hogy a gyerekük hogyan helyezkedett el, mennyi fizut kap, vannak-e tapasztalataik külföldi munkáról, stb. Egy tanulmánnyal fölér majd, ki hogyan reagál... Amikor nekem kellemetlen kérdést szegeznek, amiről nem szeretnék beszélni, én mindig visszakérdezek, hogy tessék mondani, ez Ancsa néniék családjában ez hogyan működik? Soha többé nem kérdezi meg...
2016. nov. 6. 13:42
 12/14 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyok négy hónapja. Az első munkahelyem egy olyan gyárban volt, ahol csúfolkodtak velem, mint új munkással. Egy hónapig bírtam. A következő munkahelyem szintén egy gyárban volt, itt majdnem egy évig dolgoztam. Szerettem ezt a munkát, de mérgező anyaggal dolgoztunk és mivel sokat voltam beteg, kiléptem erről a munkahelyről is. A "jóindulatú" ismerősök röhögnek a hátam mögött, hogy hosszú ideig nem bírom ki sehol és persze semmirekellő munkanélküli is vagyok. Amikor kiléptem a gyárból elöntöttem, hogy addig fogok keresgélni, amíg megtalálom a nekem való munkát. A döntésemet a szüleim is támogatták. Főiskolai végzettségem van és most négy hónap után kezd alakulni egy jobb munkahely egy kórházban (a szüleimnek köszönhetem).

A körülmények nem igazán érdekelték ezeket a jóindulatú ismerősöket és a saját múltjukba sem néztek vissza, hogy bizony öt-hat-tíz munkahelyet tudnak maguk mögött. Ők sem maradtak meg a legelső munkahelyükön. Örültek hogy tudnak sajnálkozni és pletykálni. Nem kell neki a munka, nem bírja a munkát...

Ne vedd komolyan őket, csak visszahúznak. Keresgélj kitartóan amíg megtalálod azt, amit szeretsz csinálni. Az tényleg nem árt, ha a normálisabb ismerőseiden keresztül próbálsz jobb munkához jutni. Rengeteg helyre elküldtem én is az önéletrajzomat, de válaszra sem méltattak...

2016. nov. 6. 15:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Marika néni, Józsi bá', majd ha valami lesz, rögtön szólok nektek!" - nálam a "van már párod?" volt az a kérdés, amivel az őrületbe kergettek, de egy párszor elmondtam ezt nekik, és felfogták.

Remélem, hamarosan találsz munkát! :)

2016. nov. 9. 21:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Még valami: érdemes odatelefonálni az önéletrajz beadása után kb. egy héttel, hogy megkapták-e, ha nem jelentkeztél konkrét állásra, csak úgy beküldted, akkor mondd meg telefonban, hogy úgy gondoltad, nem árt, ha megvan nekik, csak ennyit szerettél volna. Ebből látják, hogy tényleg nagyon-nagyon-nagyon akarod az állást (én ugyan nem így kerestem, de egyik barátnőm HR-es, ő mondta ezt a tippet).
2016. nov. 9. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!