Állandóan lepasszolják a gyereket?
Tényleg nem a te feladatod, de ez ilyen tipikus idióta szülő, aki megszüli a gyerekét, utána lepasszolgatja mindenkinek, hogy ő szült, mi az, hogy minden az ő feladata, és éli az életét, néha ránéz a gyerekre..
Ilyen családi osszejovetelen megfogod a kezecskéjét, majd szépen útjára engeded, nagymamád mondja azt, hogy ő most náthás/fosós vírusa van, te szépen elengeded, majd az anyja jön hapogni, leakarja passzolni, nem lesz kinek, akkor talán magába néz
A járni tanulás márpedig ilyen, az ember néha elesik. Túléli, de ha az anyjának nem tetszik, fogja meg ő. Nem értek a témához (bár eléggé biztos vagyok benne, hogy nem görnyednek nonstop a gyerekekkel mindenhol), így a továbbiakban a lényegre koncentrálok.
Ahogy már írták, nem várható el, hogy te foglalkozz órákig a gyerekkel. Ha beszól, szólj vissza, hogy ő passzolja le a saját gyerekét másnak, te majd nem fogod a sajátodat.
Ha a nagyi szenvedteti magát, az az ő dolga, bár én se igen tudnám nézni, de legalább beolvasnék a kicsi anyjának, ahelyett, hogy a szolgája legyek. Pofátlan némber.
Én azt javaslom,hogy tedd félre az együttérzésedet a nagymamával kapcsolatban.
Hidd el ha nem bírja fizikailag,szólni fog.
Én is voltam hasonló helyzetben.Nekem még sikerült csírájában elfolytanom a dolgot.Normális modorral és hangnemben.
Ha nem teszed néhány év mulva azon kapod magad,hogy anyuci hosszú hévégén apucival,a gyerek meg nálad keni a csokit a kanapéba.
rokon gyerekkel foglalkozni illik sőt kel is de nyilván nem állandóan neked
a többi család tag ilyenkor hol van
Magadnak csinálod a problémát!
Először is: nem vagy köteles vele egy percet sem foglalkozni. Annyit foglalkozz vele, amennyi jólesik.
Másodszor: "hogy el ne essen fogni kell a kezét". Miért, mi van ha elesik? Majd fölkel.
"Az anyja jobban örül, ha valaki fogja közben" a gyerek kezét. Akkor fogja ő. Ez ilyen egyszerű.
Nagymama pedig felnőtt ember, ha neki teher lépegetni az unokával, akkor ő se tegye.
Ezek furfangos emberi játszmák, amiket az unokanővéredék csinálnak veletek. És azért tudják csinálni, mert ti partnerek vagytok ebben. Egy kicsit játssz a gyerekkel, aztán csináld azt, amit egyébként akarnál. A nagymamád problémáját meg ne akard megoldani: ha neki teher, akkor azt neki kell lereagálnia.
Add át egy másik rokonnak. Nyugodtan meg lehet mondani, hogy imádnivaló a gyerek, de leszakad a derekad, és mivel a többieknek nem volt eddig lehetősége babázni, átadod. Vagy mondd meg nekik nyíltan, hogy szeretnél te is bekapcsolódni a beszélgetésbe, át tudja addig valaki venni a gyereket? Gondolom te vagy a legfiatalabb a családban a babán kívül... nekem is mindig lepasszolták az ismerősök, rokonok a gyerekeiket családi összejövetelen, míg nagyobb nem lettem.
Egyébként a mi lesz ha gyereked lesz hozzászólásra... nos elég egy frappáns választ adni. Pl. Ha gyerekem lesz, nem bízom másra, mert az én gyerekem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!