Haza járás mennyisége a szülőkhöz? Konkrétum lent.
Sziasztok.
28 éves férfi vagyok a párom 25 éves nő és van egy 10 hónapos kisfiunk. A problémám a következő.
Budapesten élünk én Pest Megyei vagyok ő Pedig Debreceni.
Rengeteget dolgozom hogy mindent megtudjak nekik adni amit szeretnének,mellette besegítek ha kell a háztartásba és a gyerek körüli dolgokban is. Napi szinten maximum 2 órát ha együtt töltünk mert reggel amikor elmegyek még alszanak amikor pedig haza érek már törpi altatása zajlik,illetve a telefonja nyomkodása. Hétvégente sajnos mostanában nem tudtam itthon lenni a munka miatt,ezért rettenetesen hiányoznak. Rosszul esik hogy amúgy is kevés időt töltünk együtt és ezenfelül
havonta haza jár Debrecenbe a kisfiunkkal 1-1.5 hétre.
Állítása szerint nem tölt otthon sok időt. Legutóbbi konfliktusunk cirka 1 hónapja volt amikor 2.5 hónapból 1hónapot otthon töltött. Egyébként sem sokat beszélünk de a Debrecenben töltött ideje alatt én nem zavar tehát keres amikor eszébe jutok, ez általában max napi 1-1.5óra kommunikációt jelent.
Segítségeteket kérném hogy velem van a gond vagy ez mások szerint sem normális?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Megértem, hogy mindent meg akarsz adni a családodnak, de látod, ilyenkor kell feltenni a kérdést, hogy megéri-e? Értük dolgozol és mégis őket fogod elveszteni. Minek dolgozol ennyit, ha nincs idő, mikor elköltenétek magatokra? nincs programotok, nem mentek sehova gyakorlatilag. Én megértem, hogy nem akar veled lenni, gyakorlatilag elhidegül tőled. Nem csodálkozom, sajnos tapasztalat.
Szerintem akkor sem fogtok éhen halni, ha csak 200.000-t viszel haza egy hónapban, de legalább a családoddal leszel. Ennek így semmi értelme. Megszokta, hogy egyedül van, így nem hiányzol neki. Mi is hiányozna, ha nincs mi hiányozzon. Nincsenek közös élmények, nincsen együtt töltött idő. Az sem normális, hogy ennyi időt tölt a szüleinél, de az sem, hogy te ennyit távol vagy a családodtól.
Utolsó vagyok, szakállas sztrori, de érdemes elolvasni, majdnem a vége felé van a lényeg :)
Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt,hogy milyen szerencsés családban él.
Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek.
Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.
– Nos, mit gondolsz erről az útról?
Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
– Igen.
– És mit láttál meg mindebből?
– Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak.
- A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak.
– A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát.
- Mi megvásároljuk az élelmet, nekik van sajátjuk a kertben. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te viszont, és Anyu egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.
Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
– Köszönöm Apa, hogy megmutattad, hogy milyen gazdagok is lehetnénk.
borzalmas
én biztos kitenném a nőt és megpróbálnám elperelni a gyereket
és a baba születése előtt hogy ?
gondolom adják otthon a lovat rendesen
(ilyenkor hálás vagyok, hogy nincsenek semmiféle élő rokonaim)
Tipikus eset.
- Anyuka otthon marad a gyerekkel, ami azért valljuk be, pár hónap után unalmas lesz valóban.
- Apuka kettő helyett keresi a pénzt, hulla fáradtan esik haza, nincs elég ideje a családra.
- Anyuka közös programokat akar.
- Apuka mutogat a hitelre, a házra, a kocsira meg a gyerek "költségeire" és felhozza, hogy ezt máshogy nem lehet fizetni.
Aztán jön a válás.
Tudod mit mondanék erre? Kell, az anyukának is valami ami lefárasztja eléggé, ha a baba nem elég. Részmunkaidő, baba barát munkahely, akármi.
Beszélhetnél bizalmasan is a párod szüleivel, hogy aggódsz a kapcsolatotokért és nem tudod miért járkál haza ilyen sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!