Ez olyan felháborító, most mégis mit gondoljak róla?
Feleségem testvére néhány napja puhatolózott, hogy volna e kedvem kisfiának osztálykirándulásán részt vállalni, ugyanis momentán anyagi okokból kifolyólag ő ezt nem tudja megtenni. Ezek a fenemód magas költségek egyébként néhány túrafelszerelést tartalmaznak, ami pár ezer forintból megoldható.
Nem tetszett a hozzáállása, de elvállaltam, tekintve, hogy elég sokat túrázom jómagam is, és nem szerettem volna, ha ennek egy 9 éves kisgyerek látja kárát, amúgy is olyan magának való.
Amióta igent mondtam, azt látom, hogy a facebook-on különböző mlm baromságok termékeit promotálja illetve értékesíti azokat. Nem ismerem a rendszert, de az biztos, hogy nem nulla forint az indulótőke.
Azt tudom, hogy ez nem csak a pénzről szólt. Az anyuka nem túl társasági lény, feszélyezve érzi magát a tehetősebbek mellett, a tanultabbak mellett, mindenben a rivalizálást keresi. Ezt ő nem mondja ki, de nem vagyok hülye. Egyszerűbb volt lepasszolni a gyereket, és a gond letudva.
Sokkal inkább frusztrál, hogy képes belehazudni annak a képébe, aki feltételek nélkül segít és áldoz az idejéből, mert nekem a kis srác érdekei az elsők. Szomorú, hogy neki nem.
Attól, hogy vki mlm-ezik, attól még nem kell hozzá feltétlenül akkora tőke. Gondolom, nem poénból ment ilyenbe bele, hanem ezzel is akar pénzt keresni, de nem tudja, mikor lesz belőle profit, vagy hogy egyáltalán lesz-e.
Azt meg nem értem, hogy a gyerek kirándulásán miért is annyira kötelező szülőként részt venni... nekem ez fura. De ha már így van, akkor nyilván jobb, ha egy tűrázásban tapasztalt ember megy el a gyerekkel túrázós osztálykirándulásra.
Nem értem, miben hazudott.
Van pénze? Nincs. De legalább megpróbál szerezni valahonnan, bár valóban nem az MLM a legjobb módszer.
Amíg nem tudod, mennyi a beugró, addig inkább ne feltételezz semmit, mert nem biztos, hogy úgy van. Nem tudom, mit árul a sógornő, de pl. az FM parfümökkel való foglalkozás megkezdéséhez 0, azaz nulla Forint kell. Ingyenes a regisztráció az eladóknak és mintát sem kötelező venni.
Sajnos sok olyan ember van, aki lusta dolgozni, és elhiszi, hogy munka nélkül is lehet pénzt keresni (MLM).
Próbáld meg magad távol tartani tőlük, ne vedd fel a telefont nekik, kerüld őket. Sajnos sok pofátlan ingyenélő van köztünk.
Tegyük fel, hogy a sógirnő egy naiv ember, aki azt hiszi, hogy a MLM-ből meg lehet gazdagodni. Úgy tekint rá, mint egy vállalkozásra, amivel megalapozhatja a jövőjét.
Te mire költenél inkább: egy befektetésre, ami megalapozhatja az anyagi helyzetedet, vagy a gyerek kirándulására, ami jó, de nem létszükséglet? Mondom, úgy gondolkozz, mint egy egyszerű ember, aki az MLM-et jó befektetésnek tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!