Szerintetek adjak arra utalást, hogy a Keresztfiamra szeretném majd hagyni a vagyonomat?
Én biztos hogy nem mondanám el a szülőknek.
Gondolkozz!
45 éves vagy, még annyi mindent hozhat az élet.
Nincs gyereked, amikor öreg leszel kizárólag magadra leszel utalva.
Lehet, hogy örökösödési szerződést akarsz majd kötni a gondozásodért, ellátásodért.
Lehet, hogy holnap találkozol valakivel, akivel élsz még 30 évet, tehát meggondolod magad és a társadra akarsz örökíteni, vagy annak a gyerekére, mert megérdemli.
Lehet, hogy hoz még az élet az utadba olyan embert, akit szívesen tennél örökösödnek.
Lehet, hogy 2 év múlva örökbe fogadsz egy kisgyereket,
Lehet, .... lehet, .... lehet, .....
Annyi minden lehet még, ne kapkodd el!
Egy visszavont, vagy megváltoztatott végrendelet nem szokott jót tenni a népszerűségnek!
Ha azt akarod, hogy a gyerek tudjon rólad és kedveskedni akarsz neki, akkor minden jeles ünnepre küldj neki pénzt, amiből azt vesznek neki amit akarnak, .... de ezt sem kell túlzásba vinni, csak módjával.
Ebben igazad van, ezekre én is gondoltam, hogy az élet még sok mindent hozhat.
Viszont ha küldök neki pénzt az olyan hülyén jön ki, hogy nem személyesen adom oda. De mégis lehet, hogy ezt teszem. Most lesz 1 éves és már fél éve megvettem a szülinapi ajándékát, amit el is küldhetek postán. Remélem nem küldik vissza. Mellé tennék még egy kis pénzt is. Köszönöm az ötletet!
11-es vagyok!
Igen, csináld így!
Egy kis ajándék, egy kis pénz tökéletesen elég, hogy jelen legyél a gyerek életében, ha ez neked fontos.
Ha visszaküldik, az őket minősíti, egyben közlés, hogy nem kívánnak veled kapcsolatot.
Viszont ha elmondod nekik, hogy a gyerekük javára végrendelkezel, akkor gyakorlatilag megvásárolod a jogot, hogy akár fogcsikorgatva, de elviseljenek téged, pedig amúgy nem tennék.
Amellett egy elkötelezettség a további életedre, ami megköti a kezed, ha másként döntenél.
Kell ez neked?
Elvileg az életed felénél tartasz, honnan lehet például tudni, hogy a most egy éves gyerekből még mi lesz 15-20-30 év múlva?
Lehet, hogy olyan személyiséggé fejlődik, hogy te nem is akarsz majd kapcsolatot vele.
Ezek komoly dolgok, nem szabad elkapkodni ... és még nagyon korainak is érzem.
Ahogy írtam is, te még nagyon fiatal vagy ehhez, a gyerek meg csecsemő, bármi lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!