Nektek is van olyan rokonotok aki mindig eladosodik aztan nektek kell segiteni rajta? Hogy viselitek el?
van ilyen. én nem segítek senkinek. ha nem tanulja meg beosztani a fizetését, hanem mindig arra számít,hogy mástól kap,akkor sosem jut előre.
max pénzügyi tanácsokat adnék, de ennyi.
Volt!!
A férjem testvére ilyen, megfejelve azzal, hogy két nőtől van 4 gyereke, és kerüli a munkát.
Egy darabig úgy gondolta, hogy nekünk őt támogatni KELL, mert ugye a jó testvérség...
Első körben tisztáztam a férjemmel, hogy nem fogom támogatni az ingyenélő, link rokonságát, és ha neki ez a szándéka, akkor külön kasszán leszünk. Innentől nem volt belőle vita, hogy egy fillért nem fogunk adni.
Azért élünk jobban, mert dolgozunk, teszünk érte, és beosztjuk ami van, és nem veszünk fel hiteleket ész nélkül. Egyikünk sem keres átlag felett.
Ez a lehetőség számukra is adott! Arról én nem tehetek, hogy három nappal fizetés után már vajaskenyérre se telik!
És kövezzetek meg, de mikor három gyereke állami gondozásba került, az se hatott meg. Nem tudok és nem akarok a saját két gyerekem mellett két idegen (és neveletlen) gyereket nevelni.
Mikor hallottam, hogy az új asszony szinte rögtön terhes lett, csak a fejem fogtam. Akkor elmondtam, hogy tőlem semmire ne számítson, vagy legközelebb beszélje már meg velünk is, ha a nyakunkra akar gyereket vállalni!
Nem mondom, hogy én vagyok anyósom kedvence. ;)
De nem kaparok azért sem, hogy vele tartsam a kapcsolatot. Nekem évente kétszer fél óra bőven elég a férjem családjából, és ő sem ragaszkodik hozzájuk jobban.
Van, nagybátyám. Elvált, a gyerekei utálják, soha nem volt tartós munkahelye, most rokkantnyugdíjas lett, kb. 30.000 ft-ból él havonta. (Nem tudom hogy csinálja). Régen még segítettünk neki, aztán nálunk is az volt, hogy elköltözött 400 km-el arrébb. Mivel nincs pénze a buszra/vonatra ezért évente egyszer ha látjuk. Így meg ugye nem tud pénzt kérni, meg mondtuk is neki, hogy utalni meg nem tudunk, mert nekünk is kell.
Megmondom őszintén eleinte sajnáltam, de most már nem. Mindig annyira okosnak állítja be magát, meg mindig mindent jobban tud, akkor oldja meg.
Amúgy szerintem beszélned kellene ezzel a rokonnal. A jóindulatnak is van határa. Vagy egyszerűen megmondod neki, hogy neked se fán terem a pénz, nem tudsz neki adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!