Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek is van olyan rokonotok...

Nektek is van olyan rokonotok aki mindig eladosodik aztan nektek kell segiteni rajta? Hogy viselitek el?

Figyelt kérdés
nekem van. csaladja van gyerekeik de mivel nem tudnak banni a penzel elszorjak a fizetest harom nap alatt igy mindig eladosodnak vagy a szamlakal vagy hitelt vesznek fel aztan persze jonnek ide keregetni. en meg ha nem segitek en leszek a szar szemet ember meg szegeny gyerekek erdekeben segiteni kell mondjuk gyerekeket azokat sajnalom is de a szuloket egyaltalan nem azok megerdemelnek h az utcan kossenek ki. es akkor en a nehezen osszekeresett felretett penzemen segitek es igy nekem sose lesz semmim az eletben ha igy haladunk. ilyen embereket hogy lehet elviselni? egyszer elkoltoznek jo messzire az kiraly lenne es ha meg nem segitenek akkor a csalad engem szidna 21f

2016. szept. 8. 10:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
Nincs. De ha lenne, nem segítenék. Azért dolgozzak, hogy elverje a pénzem? És baromira nem érdekelne, hogy megsértődnek, legalább megszabadulnék tőlük és többet nem engem nyaggatnának.
2016. szept. 8. 10:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

van ilyen. én nem segítek senkinek. ha nem tanulja meg beosztani a fizetését, hanem mindig arra számít,hogy mástól kap,akkor sosem jut előre.

max pénzügyi tanácsokat adnék, de ennyi.

2016. szept. 8. 10:19
 3/16 anonim ***** válasza:
97%
Nehogy adj nekik! A családtagjaid meg jó szemetek, ha ezért vegzálnak.
2016. szept. 8. 10:29
 4/16 anonim ***** válasza:
97%

Volt!!

A férjem testvére ilyen, megfejelve azzal, hogy két nőtől van 4 gyereke, és kerüli a munkát.

Egy darabig úgy gondolta, hogy nekünk őt támogatni KELL, mert ugye a jó testvérség...

Első körben tisztáztam a férjemmel, hogy nem fogom támogatni az ingyenélő, link rokonságát, és ha neki ez a szándéka, akkor külön kasszán leszünk. Innentől nem volt belőle vita, hogy egy fillért nem fogunk adni.

Azért élünk jobban, mert dolgozunk, teszünk érte, és beosztjuk ami van, és nem veszünk fel hiteleket ész nélkül. Egyikünk sem keres átlag felett.

Ez a lehetőség számukra is adott! Arról én nem tehetek, hogy három nappal fizetés után már vajaskenyérre se telik!

És kövezzetek meg, de mikor három gyereke állami gondozásba került, az se hatott meg. Nem tudok és nem akarok a saját két gyerekem mellett két idegen (és neveletlen) gyereket nevelni.

Mikor hallottam, hogy az új asszony szinte rögtön terhes lett, csak a fejem fogtam. Akkor elmondtam, hogy tőlem semmire ne számítson, vagy legközelebb beszélje már meg velünk is, ha a nyakunkra akar gyereket vállalni!

Nem mondom, hogy én vagyok anyósom kedvence. ;)

De nem kaparok azért sem, hogy vele tartsam a kapcsolatot. Nekem évente kétszer fél óra bőven elég a férjem családjából, és ő sem ragaszkodik hozzájuk jobban.

2016. szept. 8. 10:34
 5/16 anonim ***** válasza:
40%
Mi most felújítjuk a házat. Saját pénzből, tehát szó sincs hitelről. Apránként csináljuk, úgy belefér a fizetésbe. Viszont van olyan, hogy valami építőanyagnak, vagy valami más ehhez kellő dolognak nagyon jó az ára akkor mikor már nem fér bele, mert megvettünk mást. Férjemnek van egy nagynénje, akihez ilyenkor segítségért fordulunk. Ő ajánlotta fel mikor szóba került, hogy milyen rossz, hogy pont most nem tudunk megvenni valamit, ami kell. Ha éppen tud adni, ad, ha nem azt is megmondja. Nincs belőle probléma. Volt már, hogy éppen neki sem volt, nem sértődött meg senki. De volt olyan is, hogy mi adtunk neki kölcsön. :)
2016. szept. 8. 10:36
 6/16 anonim ***** válasza:
3%
Menj ki külföldre dolgozni. Az ott megkeresett pénzből ha akarsz, továbbra is tudsz nekik segíteni és neked is marad elég, hogy gyűjtögethess. Másrészt elég messze is leszel tőlük így nem tud rád a családod sem és ők sem olyan könnyen nyomást gyakorolni. Ha elfogadsz egy tanácsot és a gyerekeken szeretnél továbbra is segíteni, nyiss nekik egy külön számlát titokban, arra tegyél nekik félre pénzt amit majd ha úgy látod odaadsz, vagy adogatsz belőle. A szüleiktől teljesen függetlenül. A szülőket hiába támogatod nem a gyerekre fogják költeni a pénzt, szerintem ne adj nekik.
2016. szept. 8. 10:38
 7/16 anonim ***** válasza:
91%
Van. Havonta 1x veszek nekik pelenkát és ételt, amikor megyek viszek gyümölcsöt a gyerekeknek. Pénzt nem adok.
2016. szept. 8. 10:39
 8/16 anonim ***** válasza:
63%
nem adsz és kész.
2016. szept. 8. 10:48
 9/16 anonim ***** válasza:

Van, nagybátyám. Elvált, a gyerekei utálják, soha nem volt tartós munkahelye, most rokkantnyugdíjas lett, kb. 30.000 ft-ból él havonta. (Nem tudom hogy csinálja). Régen még segítettünk neki, aztán nálunk is az volt, hogy elköltözött 400 km-el arrébb. Mivel nincs pénze a buszra/vonatra ezért évente egyszer ha látjuk. Így meg ugye nem tud pénzt kérni, meg mondtuk is neki, hogy utalni meg nem tudunk, mert nekünk is kell.

Megmondom őszintén eleinte sajnáltam, de most már nem. Mindig annyira okosnak állítja be magát, meg mindig mindent jobban tud, akkor oldja meg.

Amúgy szerintem beszélned kellene ezzel a rokonnal. A jóindulatnak is van határa. Vagy egyszerűen megmondod neki, hogy neked se fán terem a pénz, nem tudsz neki adni.

2016. szept. 8. 10:50
 10/16 anonim ***** válasza:
Megmondod, hoyg nincs pénzed és kész, így jártak.
2016. szept. 8. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!