Mit lehet kezdeni egy ilyen 17 évessel?
A kerdes a baratom testvererol szol akihez nem is lenne semmi kozom, de a sractol mar az egesz csalad ki van keszulve.
Amit tudni kell, 3-an vannak testverek, Baratom a legidosebb, Dan (aki a kerdesben szerepel), meg egy 6 eves kissrac aki csak fel testveruk -anya kozos-.
Nevelofaterjuk, Dan 1 eves kora ota veluk van, ugyhogy igazabol o nevelte fel.
Mind a 3 gyerek ugyan olyan neveltetest kapott, megis annyira kulonboznek.
A baratom nagyon okos, turelmes es tisztelettudo. Egyetemre jar, melozik mellette, most fogunk ossze koltozni, ugyhogy neki sinen van az elete.
A legkisebb srac is kedves, mindig vidam, nagyon sok szeretet van benne.
Es itt jon Dan, aki 16 evesen ugy dontott, hogy abba hagyja az iskolat, melozni kezd. Talalt is munkat ami nem volt rossz, szerette is, aztan elkezdett nem bejarni amig ki nem rugtak. Azota csak teng-leng, allitasa szerint munkat keres, vagy majd vissza megy suliba szeptembertol, vagy gyakorlatra megy, persze ez akkora kamu. Delutan 1-kor felkel, egesz nap a haverjaival van, maszkal minden fele, keson er haza, szuleinek visszabeszel, nem tisztel senkit es semmit. Egyedul a baratomban bizik meg.
A aktualis problema az az, hogy kiderult, lop otthonrol. A padlasrol minden fele regi cuccot eladott, a kisoccse szulinapi Kartyaibol a penzt kiszedte, es siman letagadta miutan az anyja megtalalta.
A neveloapjat semennyire nem tisztelo, hiaba nevelte 16evig, ha szolni mer akkor annyi a valasz, hogy o nem az apja, ne szoljon bele..
Az anyjuk kerlelte szepen,csunyan, sirva, hogy valtozzon meg, kezdjen magaval valamit, de semmi nem tortenik..
Mit lehet egy ilyen emberrel kezdeni?
Mert egyebkent nem rossz akaratu a gyerek, okos lenne, ha nem lenne lusta.
Talan a baratom aki tudna ra hatni?
Ugy erzem,h ot tiszteli meg felnez ra, de mivel ugy gondolja, h a baratomnak ugyis megvan mindene, es neki nincs, o inkabb sz@rik bele, minthogy megdolgozzon erte.
Valaki hasonlo helyzetben? Szerintetek a hulye haverjai miatt ilyen? O a meno csavo abban a korben ahogy szerevettem..
En a nevelo faterja helyeben egy akkorat lekevertem volna neki, bar lehet az se oldana meg semmit..nem tudom.
Koszi, ha elolvastad
Haaat, en meg mindig azt momdom pedig, hogy nem drogos.. A penzevel csak felvag a haverok elott, multkor is painball-ozni mentek, draga ruhakat vesz, elkajalja..
En azt mondom, h 1-2 fuves cigi meg mindig nem a vilag vege, havi 1-2x mi is elszivunk egyet, megse vagyok csusztam le suttyoba.
Az allami gondozassal is az a baj, mi van ha jobban elzullik?
Most a nevelo apja majdnem rahivta a rendorseget ma amikor kiderult, hogy eladott egy csomo mas cuccukat is.. Lehet azt kellett volna egyebkent.
En annyira nem akarok ebbe bele avatkozni egyebkent,csak a baratomat sajnalom :(
Az lehet hogy te nem látod de attól még lehet drogos...
Engem az egyik ,,legjobb barátom'' vágott át... kölcsön kért egy tárgyat mert hogy neki most kellene és hogy vissza hozza csak 1 napra... mondom oké vigye hiszen egy barátról ki gondolná... na igen azzal oda is veszett a 30-40. forint ami a tárgy értéke volt. Persze tagadta hogy el lenne adva, de rá egy időre kiderült hogy áron alul olcsón átpasszolta...
Nem mellékesen otthonról is lopott...
Lehet hogy nem is tűnik fel rajta, de 0,5-1g füvet bármikor eltolhat... és a hatás nem tart tovább pár órácskánál. Utána mintha nem is lett volna.
Akár mi is van, meg kell neki mutatni ki a főnök... így nem lesz változás 1-2-3 év múlva se... Nem tudja hogy dolgozni kell a dolgokért akkor nem is tisztel semmit ez pedig nem változik amíg nem tudja hogy 10.000 Ft-t nem 1 óra alatt terem senkinek.
Valamit jó lenne ha tennének, mert az még hogy semmihez sincs kedve az oké valamilyen szinten... de hogy még lop is...
"a dizájnerdrogokról: A piacra való berobbanásuk 2010 körül történt, azóta több száz (!!!!) új szer jelent meg. A statisztikák szerint 3-4 naponta bukkan fel egy új fajta, ezzel pedig szinte lehetetlen versenyezni, már ami a megelőzést és a kezelést illeti. Olyan nagy a baj, hogy az embereknek sokszor fogalmuk sincs arról, hogy mit is használnak. Manapság a kábítószer-használat egy orosz rulett. Tíz évvel ezelőtt egy vicces cigiben marihuána volt, a tabletta ecstasy, az olcsó fehér por amfetamin, a drága pedig kokain volt, a barna meg heroin.
Ma már nem lehet megmondani, hogy mi van egy tablettában – magyarázta a hirado.hu-nak Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!