Hívjuk apának a nevelőapát?
A kisfiam 9hónapos volt, amikor elköltözött az apukàja. Így alakult, nem ez volt a terv..
Lett egy új pàrom, aki mindenben segìt, nagyon jól bànik velünk első naptól foglalkozott úgy a gyerekkel ahogy a sajàtja nem..
Többnyire ezèrt mentünk szèt,mert nem vette ki a rèszèt az apai szerepből.
Ezt előre nem lehet tudni ki milyen szülő lesz.
A kèrdèsem az, hogy a pàrom nagyon szeretnè,hogy apànak nevezzük, bàrmerre jàrunk (boltba stb) idegenek mondjâk "apa".
A pàrom dagad a büszkesègtől ha ezt hallja. Heti egyszer van lent az "igazi" apjânàl nyilvàn apànak nevezi magàt.
Tudom a gyerek ha nagyobb lesz eldönti kit minek hív, de addig is... nevezhetem apànak a páromat neki? 1 èves.
Kérlek hasznos választ adjatok, nagy szükségem lenne pár tanácsra.
10-es: Honnan szedted, hogy a gyerek 12 éves?
3 hónap után még nem nevezném apának. Nevetséges.
Ezt föleg az igazi apával kellene tisztázni, mármint hoyg öt hogyan fogja szólítani a gyerek.
Annak ugyanis semmi értelme, hogy két embert nevezzen ugyanúgy, ez nemcsak hülyén hangzik, de össze is zavarja késöbb a gyereket.
Ha az egyiket apunak, a másikat pl. apának, papinak vagy hasonlónak nevezi, akkor külön tudja a kettöt tartani.
Viszont egy maximum 3 hónapos kapcsolat ezt nem indokolja, még annyira új, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a következö fél évet túléli.
(Az azért érdekes, hogy ezelött három hónappal elököltözött az igazi apa és te más mással élsz együtt)
Én nem támogatnám, hogy két embert is apának szólítson.
Nekem is elváltak a szüleim, és mikor 5 éves korom körül bejött pótapám a képbe, a keresztnevén szólítottam. Aztán mikor megszületett az öcsém, és kiskorában nem tudta jól kimondani azt, hogy Apu, akkor rajta ragadt az a kifacsart formája az Apunak, és azóta úgy szólítom, de már az unokák is. :)
Leírom az én sztorimat röviden.
Férjemnek volt egy 3 éves gyereke, mikor mi összejöttünk (ő nevelte). Az anyuka tartotta a kisgyerekkel a kapcsolatot, mégis engem kezdett el anyának szólítani 3 hónap után(senki nem kérte rá).
Azóta is együtt vagyunk, a gyerkőc lassan 10 éves, még mindig velünk él. Amikor az anyjánál van, akkor ott a nevemen említ (mert így kérte tőle az anyja), amikor itthon van, akkor meg a keresztneve+anya néven említi az anyját (volt időszak, mikor csak a keresztnevén szólította, de nem mi kértük ezt tőle).
Én mindig zavarba jöttem, ha anyának nevezett valaki a gyerek előtt, nagyon fura volt. Azóta természetesen ez változott.
Együtt éltek már a pároddal? Mert ha nem, akkor szerintem még ne apának hívjad előtte. Mi kevesebb, mint 3 hónapig éltünk külön.
Majd ha tényleg együtt éltek, ez alakulni fog a kisfiú részéről is. Addig nevezd úgy a párod a kisfiúnak, ahogy eddig is.
"Azt hol olvastad, hogy a valódi apa nem törődik vele? "
Parancsolj : "...első naptól foglalkozott úgy a gyerekkel ahogy a sajàtja nem....""...Többnyire ezèrt mentünk szèt,mert nem vette ki a rèszèt az apai szerepből...."
"Heti egyszer van lent az "igazi" apjânàl nyilvàn apànak nevezi magàt."
Bocsesz, utolsó, ha már idézet, legyen teljes. Van apja, törődik vele, amúgy nem lenne nála hetente. Hogy épp nem úgy, ahogy a kérdező azt elvárja, az más kérdés. De mondjuk sok jót róla se tudok feltétezni, ha 3 hónappal a szakítás után már új pasija van, akit apának akár szolittatni a gyerekkel,...
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat sejtettem, hogy hideget/meleget fogok kapni.
A történet nem teljes, hisz az egy regèny lett volna.
A párom miután elment rá 2 napra törölt minden képet a gyerekről és az új barátnőjével dicsekedett.
Hetente azért van lent,mert dolgozok szombaton!
Volt, hogy hìvtam és éjszaka közepén lelépett a barátnőjéhez és a nagymamára hagyta a gyereket!
A jelenlegi páromat régóta ismerem, nagyon szeretett volna már gyereket, de az életmás irányba vitt minket.
Ezért a gyors összhang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!