Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg egy szemét vagyok,...

Tényleg egy szemét vagyok, mert házvezetőnek alkalmazom anyum testvérét?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő,a párommal (7 éve vagyunk együtt) veszett jól keresünk,van egy 5 szobás házunk, amiből 3at használunk ki, 1 közös háló és két külön dolgozószoba. Van egy amerikai konyhás nappali is, de még így is két háló szabadon van és egy tároló is (9nm).

Egyikünk sem szeret főzni, takarítani..

Anyum tesója nagyon rossz anyagi körülmények közt él, közel mélyszegénységben.. Felajánlottam, próbáljuk ki költözzön be az egyik szobába a férjével (faluról Pestre) itt van más munkalehetőség is stb.

Nagyon bevált kb külön laknak, nem zavarnak, alig látjuk őket, főznek, takarítanak, mindent rendben tartanak, el látják a kocsikat.

Közben egy év után a "tárolóba" beköltözött az unokaöcsém, megcsinaltuk menő szobára, mert ide jött 8 osztályos gimibe, a feltétel, amit én állítottam neki, hogy el van tartva a nagyszülei felügyelik és addig marad amíg 4,0 fölött tanul.

Egész család ellenem fordult, hogy házvezetőként csicskáztatom a rokonaim. Mert hogy minden nap mást főz, a pasas sokat kertészkedik stb.

Szerintetek?

2016. febr. 28. 12:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon rendes tőled,hogy ennyit segítesz a családodon .Anyum nagyon szegény családból származik és neki is sikerült kitörnie legkisebb tesóját mindig támogatta 2 évig a suli miatt nálunk is lakott.Anyu ruházta ,cipőzte,zsebpénz,suliba befizetések,kaja mindent állt neki úgy ,mint nekem .Azért,hogy ő elvégezhesse a nyelvsulit és mostanra a nyelvsulinak is köszönhetően egy igen gazdag osztrák férje van :)Am egyáltalán nem vagy nagyképű csak itt egyesek nem bírják elviselni,ha valaki egy adott színvonalon él és akkor már támadni kell.Szánalmasak vagytok ne sírjatok tegyetek,azért ha jobban akartok élni
2016. febr. 28. 12:47
 12/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagy szemét, de annak sosincs jó vége, ha rokont vagy barátot alkalmaz valaki.
2016. febr. 28. 12:53
 13/22 anonim ***** válasza:
67%

12:53

Ez viszont igaz.

2016. febr. 28. 12:57
 14/22 A kérdező kommentje:

Másfél éve laknak itt, eddig semmi összetuzes nem volt!

Van,amit elvarunk, az kész van időre, onnantól kezdve mindenki szabad, a legelején kikotottem, hogy nincs rokoni vonalra nyomás gyakorlas. Van feladat, annak kész kell lennie, én sem csúszok a fizetéssel.

2016. febr. 28. 13:02
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
Kicsit kamu szagú a kérdés a sok nagyképűsködéssel meg menhelyes kutyával :D
2016. febr. 28. 13:06
 16/22 piriiiii ***** válasza:
84%

Nem értem, miért nagyképűsködés ez az egész. Miért lenne kamu az, hogy emberek menhelyi kutyákat fogadnak be, vagy mentenek? Rengeteg ilyen embert ismerek. Sőt, van egy egészen elvetemült, aki kb azért él, hogy az utcáról meg mindenhonnan összeszedje az elkóborolt, gazdátlan kutyákat és jó helyre kerüljenek. De tényleg, ő már túlzásba esik.

A kérdező meg csak tényeket írt le nyilván, hogy minél jobban érthető legyen a helyzet. Képzeljétek, könnyen lehet, bármily hihetetlen is, hogy vannak ebben az országban módos emberek, akik segítőkészek is. Bár jó kevesen vannak, ezért is tartunk ott, ahol. :) Pont olyanok kellenének, mint a kérdező meg a párja. Ha igaz, amit írt, nekik sikerült kitörniük, jól keresnek, és, mivel van rá lehetőségük, próbálják a maguk körül élők és a szeretteik sorsát is jobbá tenni, felemelni (a legtöbb jól kereső, jómódú, gazdag ember ugyanis pont ennek ellenkezőjét teszi, mindenkit letipor maga körül). Kérdező, szerintem nagyon jól teszed, amit teszel. Anyukád tesója bizonyára felnőtt és megfontolt ember, el tudja dönteni, mi a jó neki. Mindenki jól jár, kivéve a családod többi tagja, bizonyára ezért viselkednek így. Én örülnék, a lenne egy rokonom, aki tudna támogatni például a tanulmányaim során, mert most leszek egyetemista és előre rettegek, még állami támogatás mellett is.

2016. febr. 28. 13:14
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen korrekt vagy.

Mesterem - híres zenész - szokta mondogatni, hogy "ami igaz, az nem dicsekvés, hanem tény".

Ne foglalkozz azzal, aki nagyképűzik, sajnos ez már inkább csak szitokszó, amit az irigyek használnak, valamivel le kell vezetni, tudod :)

Ha valamiben jobb vagy másoknál, jobb, ha meg se szólalsz, mert itt már csak leharapják a fejed.

Én is ezt tenném a helyedben egyébként, nagyon rendes vagy.

A család viszont már csak ilyen.

Nekem ugyan még csak félig kész vállalkozásom van, nem indultunk el... de megajánlottam egy állást a jövőben nővéremnek, aki jelenleg nagyon rossz helyen éjszakázik. Meg is bántam azonnal... rögtön jöttek a követelések, a reálishoz - és jelenlegihez - képest minimum dupla fizetésre, természetesen teljes utazási támogatásra, egészségpénztárra, amit el tudtok képzelni... mondván, család...

Nyilván. A család azt felejti el, hogy nekem is szükségem van pénzre.

Sajnos én nem vagyok ilyen kitartó, itt visszaléptem a dologtól, pofátlanokkal nem tárgyalunk.

2016. febr. 28. 14:13
 18/22 anonim ***** válasza:
92%
Van, akinek semmi nem jó. Bátyámék azon gondolkodnak, hogy odavesznek egy egyetemista lányt, aki ingyen lakhatásért meg némi zsebpénzért cserébe hétköznap délután elhozza a gyerekeket az oviból-suliból és pár órát velük van meg néha csinál nekik kaját. Most azon van felháborodva mindenki, hogy ez kizsákmányolás, egy bentlakásos bébiszitter minimum a minimálbért megérdemelné szerintük. (Egy pesti szoba bérlése rezsivel már eleve közelíti a minimálbért, de sokak szerint ilyenkor ezt nem kell beleszámítani...)
2016. febr. 28. 14:14
 19/22 anonim ***** válasza:
82%
Ha ez igaz, akkor mindenki jól jár. Nagynénédéknek van hol lakni és van munkahelyük is. Az unokaöcsédnek viszont nem ártana segítség. Nem normális, ha valaki sírva, cidrizve tanul és nem biztos, hogy jóra vezet. Amúgy ennyire nehezen van meg neki a 4.0, vagy csak stresszel fölöslegesen? Ha fölöslegesen stresszel, akkor próbáljátok megnyugtatni kicsit. Rosszabb, ha 11-13 évesen alig bírja tartani az átlagot, mert akkor később könnyen bajok lehetnek. Bajok alatt azt értem, hogy vagy nem elég tehetséges ehhez és a feltételeid alapján "kihullik", vagy rossz technikával tanul és azért szenved így.
2016. febr. 28. 17:38
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Most tkp az a baj hogy segitesz rajtuk meg munkat adsz nekik? Hat kosz, igy engem is nyaggathatnanak.
2016. márc. 14. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!