Mit csináljak hogyha a párom családja heti kétszer családi összejövetelt tart nekem marhára nincs kedvem/időm ezekhez?
Mondd meg hogy elég, ha nincs változás, szakíts, ha ezután sincs változás, ne békülj.
Minek csinálod, ha nem jó neked?
Heti kettő? Meg is őrülnék...ezeknek semmi más dolguk nincs?
Én nem mennék el, havi egy oké, de ennyi.
dettó.
én nem mentem mindenre, és mivel már együtt lakunk (más város) így nem megyünk mindenre.
pl péntek du 5-re oda se érnénk és akkor inkább pihenünk itthon.
sűrűnek tűnik, de ha Párod élvezi, az mégis csak klassz, hogy ennyire összejárnak és szeretik egymást.
Azt mondod, Te nem bírod őket. Miért unatkozol? nincs a 15 ember közt senki, aki érdekelne? akkor neked a havi 1 alkalom is terhes lesz egy idő után (hosszú távban gondolodom)
és ez elgondolkoztató a jövőre nézve. A párod jobban járna valakivel, aki szereti és élvezi a családját, aki majd a gyerekekkel is szívesen megy a családi összejövetelekre.
nincs azzal gond, hogy mások vagyunk, mást szeretnél, de majd 30-40 éven át keresed a kifogásokat? ...
Nálunk is anyósék szeretnek ilyen családi összejöveteleket szervezni (persze ennyire azért nem sűrűn), amihez nekem se sok kedvem volt.
Én elmagyaráztam neki, hogy hétfőtől péntekig dolgozunk, utána otthon is van dolgunk. Hiába vagyunk együtt minden nap a párommal, a hétvégéket tudjuk egymásra fordítani, akkor tudunk programokat szervezni. És lehet, hogy Ők kevésnek érzik a velük eltöltött időt, de gondoljanak arra, hogy nekem is vannak szüleim, nyilván rájuk is illik akkor ugyan annyi időt fordítani. Ha viszont minden héten valamelyiküket látogatjuk egymásra nem marad időnk (nekünk fontos, hogy tartalmasan töltsük a szabadidőnket). Nyilván nem esett neki jól, de megértette, nincs ebből vita.
Szerintem a kommunikáció elengedhetetlen. Elsőnek a pároddal kell ezt tisztázni, hogy neki tényleg annyira fontos ez, vagy csak megszokásból, konfliktus kerülésből megy. Aztán tisztázni magadban, hogy neked mennyire felel meg, hogy ugyan lehet kihúzod magad a családi összejövetelekből, de akkor meg egyedül töltöd azt az időt, amit tölthetnétek közösen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!