Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tehetnék, ha párom családj...

Mit tehetnék, ha párom családja sosem köszönt fel?

Figyelt kérdés

Szokás férjem családjában a szülinapokat ünnepelni. Rokonok összejönnek, evés-ivás, ajándék, felhajtás. Mi is kivesszük a részünket az ajándékozásból és a buliból (el is várják), de engem sosem köszöntenek fel. Na jó, az így nem igaz, a kapcsolatunk első évében felköszöntöttek és kaptam egy kis csokoládét, illetve anyósom minden évben emlékszik, de csak ő és senki más. Tőlünk viszont elvárják, hogy készüljünk, ajándékot vegyünk és utazzunk, hogy felköszöntsük az ünnepeltet.

Most megint közeledik a születésnapom és már érzem, ahogy összeugrik a gyomrom. Nagyon rosszul esik ez a hozzáállás. A férjem azt mondja nem direkt csinálják, ne törődjek velük, ő sem tud mit csinálni velük.

Gondolom gyerekesnek tűnik ez a kérdés egy felnőtt nő tollából, de összezavar és bánt ez a hozzáállás. Most vagy a családtag vagyok és akkor kezeljenek úgy, mint mindenki mást vagy nem, de akkor tőlem ne várják el, hogy készüljek és gondoljak rájuk, ha ők sem teszik.

Tapasztalt bárki hasonlót? Tudna bárki tanácsot adni? Igyekszem nem rágni magam rajta, de elég nehéz nem magamra venni a dolgot.

Köszönöm!

2015. okt. 27. 09:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Xard le,és te se köszöntsd őket!
2015. okt. 27. 09:12
 2/20 anonim ***** válasza:
98%

A férjed sem tud mit csinálni? Már hogyne tudna? A szülinapod előtt egy hónappal felhívja a családot, hogy ekkor tartjátok a bulit, mindenki lesz szíves megjelenni, ahogy a többi ünnepen is.

Nálunk ezeket a dolgokat főleg anyósom koordinálja. Nálatok ki teszi?

2015. okt. 27. 09:12
 3/20 anonim ***** válasza:
98%

A férjed dolga lenne, hogy kicsit szervezkedjen. Gondolom, nem tartja mindenki számon a másik szülinapján a családban, hanem azért készülnek, mert valaki elkezd szervezni egy családi összejövetelt.

Pl. hívjátok meg őket magatokhoz szülinapod alkalmából.

2015. okt. 27. 09:13
 4/20 anonim ***** válasza:
98%

Nem igaz, hogy a férjed nem tehet semmit, ő a kapocs közted és a saját családja közt. Simán mondhatná azt, hogy 14-én Julinak szülinapja van, na? Ki mivel készül? Én veszek tortát, és tudom, hogy valami szép pulcsinak nagyon örülne. Most csak mondtam valamit. Mivel úgy látom, ti messzebb laktok, biztos "kiesik a látómezőből" a szülinapod, pusztán mert nem vagy ott.

Én elmondanám a férjemnek ebben az esetben, hogy jól esne, ha az én szülinapomat is nagycsaládosan ünnepelnénk, mindenki ott lenne, úgyhogy ne szülinapozzatok ketten, hanem vigyétek a bulit a szülőkhöz. Mert te hogy örülnél, az a sok sokon, a jó hangulat, meg az anyukája palacsintája... a rokonságra helyezd a hangsúlyt, senki nem marad érzéketlen, ha a családját dicsérik.

Amúgy meg teljesen jogosak az érzéseid, ne ostorozd magad, senki nem szereti külsősnek érezni magát a famíliában, ez természetes.

2015. okt. 27. 09:21
 5/20 A kérdező kommentje:

Többször hívtuk őket, de anyósomon és apósomon kívül nem jön hozzánk senki. Egyszer párom nagymamája eljött hozzánk(pedig idős már és autója sincs),de a rokonság többi része soha(pedig nekik autójuk is van). Minden alkalom, ünnep náluk van tartva húsvéttól karácsonyig, mindenki hozzájuk megy ilyenkor. Amióta ismerem őket, egyszer sikerült anyósomnak elérni, hogy nála legyen a húsvét és ennyi.

A férjem igazából nincs nagyon oda a családjáért, az ő szülinapja körül sincs nagy felhajtás, de legalább felköszöntik. Neki elég az is, ha ketten ünnepeljük. Kicsit úgy érzem, ő nem akarja bevonni a családját ebbe az egészbe, neki jó ez így.

Nincs szükségem bulira, felhajtásra, már csak azért sem, mert a szülinapom közel van egy nagyobb ünnephez, annyi is elég lenne, ha odavetnék, hogy boldog szülinapot(akár napokkal később), de ennyi sincs.

Elvileg tudják mikor van a szülinapom, párom nagymamája többször is kérdezte már, de aztán ő sem köszöntött fel.

2015. okt. 27. 09:32
 6/20 anonim ***** válasza:
85%

Akkor nem azt kellett volna erőltetni, hogy hozzátok menjenek. Ha az a szokás, hogy anyósnál van az ünneplés, akkor a tiédet is ott kéne megünnepelni. Az meg a férjed dolga lenne, hogy erre felhívja anyós figyelmét.

Egyébként én tuti nem ajándékoznék így másoknak. Mondanám, hogy boldog szülinapot, de nem költenék rájuk.

2015. okt. 27. 09:34
 7/20 anonim ***** válasza:
95%
Ebben az esetben szerintem nektek sem kötelező elmenni, amikor őket ünnepli a család.
2015. okt. 27. 09:36
 8/20 anonim ***** válasza:
91%
Megertem h rosszul esik, nekem is rosszul esne. Hogy mit lehet vele kezdeni, azt a tobbiek jol leirtak, ferjed dolga lenne leginkabb szervezni vmit. Nalunk az a helyzet, hogy mindenki szulinapjat unneplik, kiveve ferjemet es az enyemet.... Persze mi meg mindenkit felkoszontunk, ajandekozunk... Bar azt hiszem, ezt iden be is fejeztuk.
2015. okt. 27. 09:38
 9/20 anonim ***** válasza:

szerintem se normális dolog. bár nálunk nincs ilyen nagy fenekét kerìtve a dolog, de valóban úgy fair, hogyha az egyik ember miatt osszegyulnek, akkor a masik miatt is össze kéne. ha mondjuk valakitől kapok a szulinapomra valamit, akkor az ő szülinapjàn viszonzom, vagy legalábbis felkoszontom. szerintem ez alap.

úgyhogy én a helyedben nem mennék innentől minden szülinapra, csak azokera akikére úgy érzem illik(anyós, apos)

2015. okt. 27. 09:50
 10/20 anonim ***** válasza:
92%
Ezt a részt nem említetted , de van egy olyan érzésem, hogy a férjeden/anyósod kívül senki nem tudja mikor van a születésnapod :'D Másik meg. Miért kéne a férjed családjának téged felköszönteni? Férj/anyós bőven elégnek kell lennie... Szerintem amúgy is nem tőled várják el a felköszöntést/ajándékot, hanem a férjedtől, de miután te a férjedhez tartozol így te is benne vagy.
2015. okt. 27. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!