Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tehetnék, ha párom családj...

Mit tehetnék, ha párom családja sosem köszönt fel?

Figyelt kérdés

Szokás férjem családjában a szülinapokat ünnepelni. Rokonok összejönnek, evés-ivás, ajándék, felhajtás. Mi is kivesszük a részünket az ajándékozásból és a buliból (el is várják), de engem sosem köszöntenek fel. Na jó, az így nem igaz, a kapcsolatunk első évében felköszöntöttek és kaptam egy kis csokoládét, illetve anyósom minden évben emlékszik, de csak ő és senki más. Tőlünk viszont elvárják, hogy készüljünk, ajándékot vegyünk és utazzunk, hogy felköszöntsük az ünnepeltet.

Most megint közeledik a születésnapom és már érzem, ahogy összeugrik a gyomrom. Nagyon rosszul esik ez a hozzáállás. A férjem azt mondja nem direkt csinálják, ne törődjek velük, ő sem tud mit csinálni velük.

Gondolom gyerekesnek tűnik ez a kérdés egy felnőtt nő tollából, de összezavar és bánt ez a hozzáállás. Most vagy a családtag vagyok és akkor kezeljenek úgy, mint mindenki mást vagy nem, de akkor tőlem ne várják el, hogy készüljek és gondoljak rájuk, ha ők sem teszik.

Tapasztalt bárki hasonlót? Tudna bárki tanácsot adni? Igyekszem nem rágni magam rajta, de elég nehéz nem magamra venni a dolgot.

Köszönöm!

2015. okt. 27. 09:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Ment a zöld pacsi!

Azt hiszem az a gond, hogy a férjemet másodrangú családtagként kezelik, aki nekik nem számít annyira, ezért én sem számítok nekik. Sajnos nem opció, hogy nem köszöntjük fel őket(nagy balhé lenne), de azt hiszem mostantól jelképes ajándékokra szorítkozunk (képeslap például).

Köszönöm mindenkinek, aki időt szánt rám!

2015. okt. 27. 09:53
 12/20 anonim ***** válasza:
95%

Ha másodrangúként kezelik, akkor ne számítsanak rá az ünneplésnél, ajándékozásnál sem.

Nem erőltetném ezeket az alkalmakat. Biztosan sokszor közbe jönne nekem valami más elfoglaltság :)

2015. okt. 27. 09:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Pontosan tudják mikor van a szülinapom, írtam korábban, hogy egyetlen egyszer felköszöntöttek. Ráadásul elég kerek dátum és a férjem többször is utal már rá a jelenlétükben, hogy "jaj, akkor már csak 3 hét lesz xy szülinapjáig". De mondom nem a buli, a felhajtás hiányzik, csak, hogy gondoljanak ám és felköszöntsenek.
2015. okt. 27. 09:59
 14/20 anonim ***** válasza:
97%

Kérlek ne játszd a mártírt. Azt írod hogy te akkor is felköszöntöd őket mert nagy balhé lesz. Hát legyen is és akkor meg kell mondani mindent ami bánt, hogy te el vagy felejtve stb..

Téged bánt ez a dolog, mert feltetted ezt a kérdést, akkor robbantsd ki te magad a balhét. Ha most elfelejtik a szülinapodat akkor innentől kezdve nem kell senki olyat megköszönteni aki téged nem köszöntött fel. Ennyi. Balhézzanak és te meg kérdezd meg milyen dolog az ilyen. Ha meg ti csak másodrangúak vagytok a családban akkor én ilyen helyen nem is ünnepelnék, mert ez mindenki részéről csak álca, megjátszás. Sajnos ti is csak meg játsszátok a dolgokat. Ennek semmi értelme, felesleges időpazarlás. Nálunk van egy szűkebb család aki ezeket a dolgokat ünnepli. 3 tesóm van, ebből kettő a családjával nem akar részt venni, ennyi. Mi a szüleimmel és a másik tesómmal ünneplünk, és annyira jók ezek a családi együttlétek, feltöltik az embert, közös kirándulások. De semmi értelme nem lenne ha valakit kihagyunk, vagy gyűlne bennünk a feszültség. Szóval kérdező ne mártirkodj, hanem robbantsd ki a balhét, és vállald fel hogy téged nem tartanak semmibe akkor te sem fogod őket. Kilépsz a kényszerű ünneplésből.

2015. okt. 27. 10:19
 15/20 A kérdező kommentje:

Utolsó, igazad van, tényleg nem kellene mártírt játszani. A helyzet az, hogy a férjem családjában ez a megjátszás a megszokott. Anyósom például sokszor elmondja nekem, hogy a háta közepére nem kívánja a család másik felét, de mivel ők a család ezért muszáj. A férjem kedvéért (meg igazából anyósom miatt is, mert őt is nagyon szeretem) megteszem én is, pedig nem vagyok ehhez a képmutatáshoz hozzászokva. Az én oldalamon csak 3-4 családtag van, akik tartják a kapcsolatot, de mi örömmel tesszük.

Nem tudom képes lennék e változást elérni náluk vagy csak megutáltatnám mindenkivel. Félek velük konfrontálódni.

2015. okt. 27. 10:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Így van, a férjed tehetne azert, hogy másképp legyen.
2015. okt. 27. 11:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

nálunk ennek úgy lett vége, hogy megszakadt a kapocslat. No nem emiatt persze. A férjem küldte el az egész bagázst a sunyiba, velem meg közölte, sose próbáltak megs e ismerni, nemhogy elfogadni, ne sírjak utánuk (én szerettem volna nagycsaládot).

Így utólag aszolút a férjem igazolta az élet. Egyszerűen van az a szint amikor annyira egyértelmű a kihasználás, hogy inkább ki kell kerülni a közegből.

nálunk amúgy elsőre szóltunk, hogy hogy van ez (nem én), és erre megkértek, hogy engem ne ünnepeljünk, mert ez az ő családjuk, és rosszul esne a családtagoknak, hogyha egy kívülről jött embert ünnepelnének mással együtt :O no komment... Azóta ünnepelnek nélkülünk. Mert úgy gondoltuk, nem vagyunk kötelesek az ajándékkívánságaikat se teljesíteni akkor...

Állj a sarkadra, ha hasonló a szitu. Pláne a férjed álljon ki melletted. Te az ő választása vagy, az ő önállóságát nem fogadják el evvel. Nem ellened szól, ellene.

2015. okt. 27. 11:35
 18/20 anonim ***** válasza:

A férjedben lehetne annyi tapintat, hogy beszél az érdekedben a családjával, de úgy tűnik neki sem vagy igazán fontos. Akkor meg min csodálkozol?

Komolyan nem értem, ha engem bántott valami az ő családjával kapcs. A férjem mindig magától beszélt velük, mert látta, hogy bánt. Nem garancia arra, hogy változik a helyzet, de legalább szeret annyira, hogy megpróbálja.

2015. okt. 27. 12:28
 19/20 anonim ***** válasza:

"Többször hívtuk őket, de anyósomon és apósomon kívül nem jön hozzánk senki. "

MEgoldás: ti sem mentek, csak oda, akik eljönnek hozzátok, azaz az anyós-apóshoz. Eleve értelmetlen mindenhová csak azért elmenni, mert "szokás", kiadni egy csomó pénzt meg elszúrni egy csomó idöt olyankora, akik csak kapni szeretned, adni nem - és nemcsak anyagilag, hanem emberileg is.

2015. okt. 27. 15:40
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt az életszemléletet vallom, hogy mindenkivel úgy viselkedem, ahogy az illető velem. Javaslom te is tedd magadévá!

Szerintem ebben van némi szándékosság is. Nem hiszem el, hogy legalább egynek nem jut eszébe, hogy "de jó ajándékot kaptam tőle, legközelebb majd viszonzom... de várjunk csak, eddig mindig kaptam tőle, és sohasem adtam neki... te jó ég az ő szülinapját nem is szoktuk megünnepelni!!".

Nem lehet olyan nagy a család, hogy ez ne tűnjön fel senkinek.

Ha pedig ennyire kihagynak az ünneplésből, de a sajátjukat elvárják, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy legközelebb elmenj-e bármelyik tahó önünnepeltetésére.

Nem kell a férjednek szervezkedni meg semmi, ez már régen nem arról szól. Hiszen írtad, hogy volt, hogy szerveztetek neked szülinapot, de csesztek megjelenni.

Ha idén nem lesz változás, akkor innentől ti is befejezitek a dolgot. Ennyi. Legalábbis én ezt tenném. Ha meg puffognak meg megsértődnek, akkor igenis keményen kiosztani őket, mert finomkodással még senki sem vívott ki tiszteletet magának.

Amúgy mikor van a szülinapod? Majd leírod, akár privátba is, vagy ide, hogy volt-e változás idén?

2015. okt. 27. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!