Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy kellene ezt családilag...

Hogy kellene ezt családilag rendezni? Mi a véleményetek a dologról?

Figyelt kérdés
Van egy unokatesóm akivel közeli a kapcsolatunk. Félévkor megbukott egy tárgyból( saját lustasága miatt) amúgy tele volt kettesekkel. Összefogott a család hogy segítünk a 9.-es gyereknek tanulni és ellenőrizzük az iskolai dolgait. Szóval napokra osztottuk a tanulást. A helyzet az ha velünk tanul a hét második felében akkor hozza a jó jegyeket, de ha az anyjával akkor mindent leront. Most bújt ki a szög a zsákból hogy az anyjával közös napokon semmit nem tanultak. Szerintetek mit kellene tennünk? Én számoltassam el anyukát hogy miért nem tanult a gyerekkel? Nem látom értelmét hogy a hét egyik felében az estéinket feláldozzuk mikor utána leront mindent. Attól félek hogy ha szóba hozom a sógornőmnek a helyzetet ronda szám van és ha a szemembe hazudik akkor összeveszünk, és nem bírom majd higgadtan megbeszélni a dolgot. Amúgy jó a kapcsolat velük és nem szeretném ezt elrontani, de nem tartotta magát a megbeszéltekhez. Amúgy a gyerek jó eszű, csak lusta, nem érdekli.Mikor nálunk tanulunk nincs gond. Szerintem 15-16 éves diáknak már magától kellene tanulni, de általánosban megélt abból hogy figyelt órán, most meg már tanulni kellene. Az a baj hogy úgy érezzük mi harcolunk őket meg nem érdekli igazán, csak szóban van előadva. Hagyjuk a fenébe a tanulást oldja meg a szülő? De szeretnénk ha vinné valamire ez a gyerek. Vagy vívjuk a szélmalomharcot? Vagy kapjam elő anyukát? De ez tök gáz.

2016. febr. 25. 10:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egyszerű, mondd azt, hogy anyukádat ne terheljük, gyere ide hozzám akkor, amikor anyuval kellene tanulnod, én segítek. Ilyen egyszerű. Csak az anyja meg ne sértődjön. Ezt az egy évet ki kell így bírni neked, nektek, akik tanultok vele, a mamát pedig ki kell iktatni. Nagyon jó, hogy a gyerek hajlandó erre, hogy veletek tanuljon. Ennek kell örülni.
2016. febr. 26. 09:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is a gyerekkel kell törődni, vele viszont igen.

Végülis még nem telt el annyi idő, hogy lemondjatok róla, és nem szélmalomharc, látszik az eredmény, nem?

Az anyát okosabb hagyni, ki tudja mi van vele. Csak a gyereket kell segíteni. Majd beleszokik, segítséggel.

2016. febr. 27. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!