Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A férjem, az anyám és az...

A férjem, az anyám és az öcsém tönkretesznek anyagilag és szellemileg is. Mit csináljak? Erre nincs megoldás.

Figyelt kérdés
Üdv. 44 éves nő vagyok, egy kislakásban élek együtt a férjemmel, édesanyámmal és öcsémmel. Van egy fiam is, de ő kiment külföldre tanulni, nem lakik már lassan két éve nálunk. A kis családban egyedül én dolgozok, édesanyám nyugdíjas, a férjem és az öcsém már nagyon régóta munkanélküli. Öcsém még soha nem dolgozott (38 évesen!), a férjem meg már hetedik éve munkanélküli. Az én 210 ezres fizetésemből és az anyám 90 ezres nyugdíjából élünk négyen. Én sokszor túlórázom is + néha eladok ezt-azt neten, pl. házi lekvárt, és abból van még egy kis plusz pénz. Meg tudunk belőle élni, csak az a baj, hogy öcsém meg a férjem nagyon sok tisztálkodási szert, tusfürdőket, hajbalzsamokat, dezodorokat, drága parfümöket, arcvizeket meg még sok minden mást vesznek, hetente egy egész bevásárlókosárral. Állandóan otthon ülnek, és kínjukban nem tudnak mit kitalálni. Egyik nagy "hobbijuk", hogy habfürdőzni szoktak (napi 3X), és egy csomó ilyen cuccot elhasználnak ezekből a híres, reklámozott márkájú tömegtermékekből. Erre nagyon sok pénz megy el, és gyakran nem marad hó végére ételre se. Főleg, ha még a nat. geo. magazinra is előfizetnek. De nem lehet velük mit csinálni, jól érzik magukat munkanélküliként, pedig mindkettőnek van diplomája, öcsémnek kettő is, de szerintük úgyse kapnának munkát, és jól érzik magukat itthon, nem is akarnak dolgozni. De nem csinálnak így se semmi értelmeset, ki se mozdulnak soha, csak néha a boltba. Egész nap a számítógép vagy a tévé előtt ülnek, a híreket nézik. Az egyik laptopon meg van nyitva a hvg, 444 vagy hír24, az asztali gép monitorján a kurucinfót nézik, a tv-ben meg egész nap megy valami hírcsatorna, néha a rádiót is bekapcsolják, és összehasonlítgatják a híreket. Kb. ez megy 0-24-ben. A tv-ből, a gépből és a csapból is csak a hírek folynak. Haza érek késő délután vagy kora este a munkából hulla fáradtan, és ezeket mesélik állandóan, hogy az egyik lapon ezt írták a másikon azt, milyen felháborító meg ilyenek. Anyám meg egész nap a konyhában van és kotyvaszt valamit, mindig, ha veszünk valamit a boltban, ő azt feldolgozza, még a zsömlét is felvágja apró darabokra. Ezzel nincs gond, de főzni nem tud, mindig valami moslékot állít elő, pl. a kenyeret tejben áztatja, lekvárral meg ketchuppal főzeléket készít. Mivel én szinte egész nap dolgozok, férjemék meg ugye "nem érnek rá éppen", rá marad a főzés, és mindig valami moslékot eszünk, pl. majonézes kruplifőzelék volt tegnap szilvalekvárral. A szörnyű pénzhiány, adósságok és költekezés miatt nem tudok külön költözni, 73 éves édesanyámat nem hagyom egyedül lakni, öcsém és férjem nem keres semmit. Mit csináljak?? Néha sírni van kedvem. Most is itt ülök anyámmal a konyhában, a nappaliban üvölt a tv-ből valamelyik hírcsatorna, a rádió is megy, ők ketten meg ezen csámcsognak...

2016. febr. 4. 18:01
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
73%
😂😂😂
2016. febr. 6. 04:10
 52/59 anonim ***** válasza:
100%
Te jó isten.Ilyenek még vannak? A családból az egyetlen normális ember aki a fiad, a segtségedre várt,te meg ezek miatt vissza utasitottad?Kapd össze magad még semmi sincs veszve,te is fiatal vagy még elötted az élet nem nyomorodj meg ezek miatt.Én is azt mondom beszélj a fiaddal,menj utána ha nem tudsz,akkor albérlet.A többi az ő gondjuk.Ők úgysem fognak elmenn dolgozni,arra ne is számits.Majd írj mire jutottál,én szurkolok neked!
2016. febr. 6. 05:20
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

Ugye ez kamu kérdes volt?

Ugye nincs olyan ember, akit ennyire ki lehet használni?!

2016. febr. 6. 08:00
 54/59 anonim ***** válasza:
96%
Kamu! Nem tudom elképzelni, hogy ilyen létezik. Az egész story sántít, ha pedig igaz a férjed meg az öcséd se lehetnek teljesen normálisak na de Te sem....
2016. febr. 6. 08:51
 55/59 anonim ***** válasza:
100%
saját magad csapdájába estél.neked fontos a család,a családnak meg a pénzed.magadnak kell esélyt adnod azzal,hogy a megszokott napi rutint megváltoztatod a saját érdeked szerint.az érzelmi zsarolás a legaljasabb módszer egy ember kihasználására,egy ilyen kapcsolatból csak kilépni lehet.csak te dönthetsz a jelenedről.a mi lesz ha...? kérdéssel meg akkor foglalkozz,ha már cselekedtél. mindig csak az aktuális kérdésre kell a jó válasz.sok sikert,csak keményen.
2016. febr. 6. 13:50
 56/59 anonim ***** válasza:
2016. febr. 6. 18:35
 57/59 anonim ***** válasza:
El kell valni s el kell menni alberletbe. Ismernek, tudjak mivel tudnak hatni rad, ezert kell nagyot lepni s kiszallni ebbol, hanem az egesz eleted errol fog szolni.
2016. febr. 7. 16:34
 58/59 anonim ***** válasza:
52%

Ez szerintem kamu. Ha anyuka nem tud főzni, a lány sokat túlórázik, akkor ki főzi a lekvárt, amit házi lekvárként elad az interneten?

Ezt csak valami nagyon butuska lány viselné el...de butuska lányok nem sok munkával, túlórákkal keresnek havi 210.000 forintot. Ha keresnek ennyit, akkor azt inkább a testükkel. Vagy ha tényleg ilyen nagyon sokat dolgoznak, akkor nem keresnek ennyit.

2016. febr. 19. 12:19
 59/59 anonim ***** válasza:
Kèrdező tudtál lèpni valamit az ügyben?
2016. febr. 29. 09:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!