Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit szólnátok ehhez?

Ti mit szólnátok ehhez?

Figyelt kérdés
A barátom kitalálta,hogy karácsonyra a szüleinek meg a 2tesójának vegyünk ajándékot,ezzel.semmi baj csak ő,úgy gondolta,hogy megmondja mit én megveszem.és akkor karácsonykor odaadjuk..De se nem azt mondta,hogy bele ad mondjuk egy ezrest,azt se monsta,hogy nincs pénze de vissza adja vagy vlami,ő ezt igy gondolta,hogy én mrgveszem az ajándékokat amik.nem épp olcsok amit kinezet,az en szuleimnek is kene venni,meg bekene osztanom.is a penzt..Osszvissz 10ezer forintom van a gyakorlatos pénzemből a szuleim meg nem allnak ugy anyagilag,hogy tobb ezer forintot kerjek toluk,hogy az o csaladjanak meg legyen az ajandeka..
2015. dec. 11. 12:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne vegyél semmit! ...micsoda gáláns úriember!...
2015. dec. 11. 12:22
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Csak pislogok, micsoda lehúzós, pofátlan fickók vannak, akik még barátnőt is találnak maguknak. :DDD

Szóval: Anélkül, hogy fizetne, ne vedd meg, és ezt mondd is meg neki.

Továbbá: Ha a te szüleidnek csak te fizeted az ajándékot (ő nem ad bele), akkor az ő családjának az ajándékát teljes egészében (nem félig!) fizesse ő. Tehát ebben az esetben ezt mondanám a "vedd meg" kérésre: "Rendben, mihelyt odaadod az árát, megveszem. De ne 23-án délután add oda, mert akkor már nem fogok boltba futkosni."

De egyáltalán, miért te vennéd meg? Ennyire elfoglalt, te meg ennyire ráérsz? Ha mindkettőtök átlagos napirend szerint dolgozik/tanul, nem az volna a normális, hogy mindegyikőtök a maga dolgait intézi?

Amúgy hol nézte ki az ajándékokat? Az áruház honlapján, reklámújságban, vagy odaballagott a boltba személyesen? Mert ha már ott volt, meg is vehette volna, nem? Mármint, ha nem téged akarna lehúzni.

Szóval rettentő büdös nekem ez a helyzet; úgy kivágnám a fickót még Karácsony előtt, mint a sz...ó macskát!

2015. dec. 11. 12:40
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez aztán a pasi!

Te mit akarsz ettől a jóembertől, hogy vele vagy?

2015. dec. 11. 12:42
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Mond neki hogy jól van, de akkor a te családodnak is "közösen" vesztek ajándékot és kiadod hogy miket kell megvennie.

Vagy egyszerűen közlöd hogy felejtsen el majd inkább veszel nekik külön jelképes ajándékot

2015. dec. 11. 12:43
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
És ő is vesz a te szüleidnek, családodnak ajándékot? :D
2015. dec. 11. 12:45
 16/26 A kérdező kommentje:
Azt mondta jart a boltban ezt es ezt latta es ezt akarja adni a szuleinek meg a tesoinak,az elobb megjegyeztem neki,hogy akkor adjon bele es akkor nem.tetszett meg,hogy akkor nem kell..Megmondtam nem vagyok milliomos es akkor ha ennyire akarja,hogy en vegyem meg az o csaladjanak az ajandekot akkor o vegye meg az en csaladomnak...
2015. dec. 11. 12:48
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ügyesen megoldottad. Viszont ha már most ilyen fukar, meg ennyire ki akar használni, akkor mi lesz később? El nem tudnám képzelni, hogy bármelyik exem ilyet mert volna kérni, ez a pofátlanság tetőfoka. Próbáld meg egy kicsit logikusan átgondolni a kapcsolatot, biztos ő az, akivel lenni szeretnél?
2015. dec. 11. 12:57
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Vedd meg a családodnak az ajándékokat, majd közöld vele, hogy elfogyott a pénzed. Én még hozzá tenném, hogy természetesen szívesen elkísérem őt vásárolni, ha szeretne venni valamit a saját családjának.( A saját pénzén, hisz tiéd elfogyott).
2015. dec. 11. 13:11
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

De ha már ott volt a boltban, miért nem vette meg ő, miért téged küldene? Tuti le akar húzni.

Milyen kapcsolat ez?

2015. dec. 11. 13:15
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, hogy ti nem is éltek együtt, nem közös kasszán vagytok. Akkor mi közöd neked az ő szülei meg testvérei ajándékához? Mindenki vegyen a saját szüleinek és testvéreinek azt, amit gondol, annyiból, amennyije van. Nem utalgatni kell rá a barátodnak, hanem kerek perec megmondani neki, hogy az ő családjának ő vegyen ajándékot, a tiédnek meg majd veszel te. Ettől függetlenül persze te is megajándékozhatod őket, de annyi pénzből, amennyit erre szánni tudsz.

Érdekes figura lehet a barátod, ő kitalálja, hogy mit adjon, de veled vetetné meg? Akkor azt rohadtul nem ő adja ajándékba, hanem te. Te meg miért vernéd magad erőn felüli költségekbe az ő szülei (és pláne a testvérei) miatt? Főleg úgy, hogy ezek után esetleg a saját szüleidnek nem tudod azt megvenni, amit szeretnél.

2015. dec. 11. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!