Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit tennétek ilyen megkülön...

Ti mit tennétek ilyen megkülönböztetésnél?

Figyelt kérdés

Van egy testvérpár 2 év korkülönbséggel, szerencsétlenül a szülinapjuk viszont ugyanabban a hónapban van 4 nap eltéréssel. Pl valakinek október 7-én, másiknak október 11-én.

A fiatalabbnak egy hétköznap lett "megünnepelve" úgy, hogy kapott egy nagy áruház saját készítésű 880 forintos tortáját (mogyorótorta), amire allergiás, így meg se kóstolhatta. Se ajándékok, se rokonok, se semmi.

A másik testvérnek még annak a hétnek a vasárnapján (ma) van megtartva a szülinapja: előző nap elkezdődött a főzés, a torta egy híres cukrászdában készült, minden rokon meghívva és el is jön. Mikor felhívták őket a szülők, azt mondták, hogy a fiatalabbikét megtartották már korábban, ne hozzanak neki semmit.

Az idősebb testvért az idő nagy részének lusta semmirekellőnek nevezik, mert nem hajlandó egy tányért se kivinni a szobájából vagy bármiben segíteni, míg a fiatalabbik a "butuska, segítőkész", aki mindent megcsinál, amire csak kérik.

Mi lehet az oka az ily mértékű megkülönböztetésnek?

2015. okt. 25. 09:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Erre kérdezz rá a szüleidtől! Ha gondolod a rokonok előtt. Vagy szomorkodj előttük, esetleg sírj hogy a tiéd nem volt fontos.
2015. okt. 25. 09:35
 2/8 A kérdező kommentje:

"Így jött ki a lépés, majd jövőre a te szülinapod lesz a fontos!" - ezt mondták tavaly.

Idősebb tesónak elege lett abból, hogy együtt tartsák a szülinapot, így pár év óta ez megy :(

2015. okt. 25. 09:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzasztó! A kisebbiknek oda kéne a szülők elé állni és megkérdezni: Anyu, engem miért nem szerettek úgy, mint a bátyám/nővéremet?

Ekkora megkülönböztetést két testvér között ennyire látványosan nagyon nagyon ocsmány dolog a szülők részéről. Még ha pár hónap eltéréssel lenne, akkor azt mondanám, hogy épp ilyenjük volt, vagy valami ilyesmi, de akkor sem szabad ilyet csinálni, de így, hogy pár nap eltérés van....Nálunk öcsém és én születtünk egész közel egymáshoz. Neki okt 29, nekem nov 10-én van a szülinapunk. Szinte mindig együtt volt tartva nagy családdal, de külön-külön volt kis családi "megemlékezés":D azon a napon, mikor születtünk. Általában az én szülinapom hetében-a rá következő szombaton tartottuk a szülinapokat. Volt, hogy csak egy torta volt kettőnknek, de azért odafigyeltek mindig, hogy egyformán kapjunk. Az más kérdés, hogy utáltuk az ajándékokat 12 éves korunktól, mert onnantól kezdve nem kaptunk nagyon játékot, inkább pulcsit, meg hasonlókat és kiszúrták a szemünket azzal, hogy évközben úgyis megkapjuk, amire szükségünk van, valamint, hogy mindjárt itt van karácsony. Karácsonyra általában kaptunk egy-egy játékot. 15 éves korunktól kábé meg már csak egy bon-bont kaptunk szülinapunkra. De ettől függetlenül az egyenlőség be volt tartva. Nagyon nagyon rosszul esett volna, ha öcsém szülinapja túl lett volna reagálva az enyémhez képest.

2015. okt. 25. 10:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Elég tré...ennyi erővel miért nem tartják meg egy napon, egyenlő feltételekkel?
2015. okt. 25. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Az egész család előtt kérdeznék rá a szülőknél.

Mi az hogy majd jövőre fontosabb lesz?

Mi az hogy "buta vagyok, mert megcsinálok mindent?"

2015. okt. 25. 11:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Mindenki kényelmetlenül fészkelődött, szülők nagyon mérgesek...

Megvan nálunk a sztereotípia: én vagyok a kedves, butuska, naiv lelkű (lány), míg a tesóm az okos, törtető, bár lusta bátyó. Ez már óvódás korunkban le lett tisztázva, azóta is ez a vélemény van.

2015. okt. 25. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem szoktam ilyet írni, de elköltöznék, amint lehet, és vissza sem néznék. Ha a szüleim segítségért fordulnának hozzám, max. átirányítanám őket a bátyóhoz:S

Vannak családok, ahol a "család" helyett az egyedüllét is jobb. A tied úgy tűnik, sajnos ilyen. Minden, amit leírsz, azt mutatja, semmire sem becsülnek, és én ezt nem bocsátanám meg, nem a másik testvér kivételezését.

2015. okt. 25. 17:35
 8/8 anonim válasza:
gondolj arra, hogy lesznek még öregek.. Akkor pátyolgassa őket a tesó, vagy a jó Isten. Ismerős a szitu amúgy.
2015. okt. 25. 22:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!