Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan vagyok kiakadva?

Jogosan vagyok kiakadva?

Figyelt kérdés
Nővérem lánya apámnál lakik már több mint 2 éve. Ezzel nincs is baj mert jó hogy apám mellett van. Mikor odaköltöztek akkor apám nyugdíja szó szerint 0ft volt, mert a jelzálog és a plusz 33% letiltás minden pénzét elvitte. Csakhogy! Most olyan helyzetbe kerültem hogy kénytelen vagyok hazaköltözni. Nagy a ház van hely bőven. Viszont érzem unokatesómon hogy ez neki nem tetszik. Már közölte is hogy nem lesz bébiszitter (8 éves a legkisebb lányom), pedig max heti 1 alkalomról lenne szó mikor iskolába kéne őt vinni de mondtam hogy megoldom. Közölte hogy nem mehetünk be hozzájuk tévézni, pedig max csak annyi idő lenne még nem intézek kábelt. Ugyanis a saját nevére nem engedi hogy kihozzanak még egy boxot. Mindig a 3 éves lányával takarózik úgymond. Mert napirend, stb.. Évvégére várja a 2. babát. Holnap jönnek befejezni a festést és este rám írt hogy én vagy valamelyik nagy lányom menjünk be majd takarítani. Tény hogy eddig ő takarította fel a port, felmosott..stb. De én holnap megyek dolgozni éjszakára, ma is este 8-ra értem haza. A két nagylányom meg éli világát, nem kényszeríthetem őket hogy hétvégén porfelhőt takarítsanak! Mondtam neki hogy hát csinálja már meg de "fáj a dereka" meg nem az ő dolga. Ami igaz is de eddig megcsinálta, most meg pofákat vág. Szóval a lényeg hogy nem kicsit van elegem belőle! Mit csináljak?

2015. szept. 25. 23:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
81%

Hiába erősködsz, nincs igazad. Ha egy kis porszivozasrol meg felmosasrol van szó, akkor neked ez miért esik nehezedre? Miért mástól várod ezt el, ha amúgy is csak egy apróság? Főként, hogy amúgy is a te mocskod.

3 gyerekkel egyedül maradsz télvíz idejére ahh! te szegény. Az egyik már felnőtt, a 8 évest meg a középsővel viteted ugyan mond már meg, miért kéne sajnaljalak. Különben kB 2x van mínusz 15 fok télen te pedig nem egy tanyán laksz. Mielőtt terhes lettem én is hoztam be fát, sőt még be is gyújtottam.

Egyszerűen nem értem mit rinyálsz. Szerencsere unokahugod nem olyan balfék, hogy asszisztáljon a baromságaidhoz, úgyhogy hiába is vergődsz.

2015. szept. 26. 08:20
 22/30 anonim ***** válasza:
94%
Nincs hova vinni őket és mégis neked ítélték a gyerekeket?
2015. szept. 26. 08:29
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez nekem is furcsa, hogy lakhatás nélkül két kiskorú gyerek nálad van, és nem az apjuknál.
2015. szept. 26. 09:02
 24/30 anonim ***** válasza:
84%

Nyilván apukának nem kellettek, azért vannak a kérdezővel.

Akinek csak annyit tanácsolnék, hogy sürgősen vegyen vissza magából, különben pokol lesz az élete, meg azoké is akiknek a nyakára megy lakni. Aztán ha az unokahúgék beelegelnek, még a beteg apjá is sk ápolhatja, aztán még összedől a világ!

2015. szept. 26. 09:13
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igazad, nagyon nincs, azzal vagdalózol, hogy eddig is megcsinálta a takarítást, igen meg, de saját magukra takarított, miért kellene rád, neked takarítson? A te és lányaid érdeke, hogy ki legyen takarítva, ha meg annyira kis takarítás akkor az neked hamarabb fog menni mint egy terhes nőnek. Unokahugodnak nem kötelessége ezt megcsinálni se ingyen se pénzért ha nem akarja, odaköltöztek eltartották, rendezték édesapád, neked nem kell semmi szívességet tegyen. S ugyanbiza miért kellene az unokahugod férje cipekedjen neked? Van a legnagyobb lányodnak élettársa ő is tud cipekedni. Tüzelőfa hordásról már nem is írok semmit, mert csak tovább szidnálak. Az is normális, hogy nem akar közösködni, teljesen normális, mert annyira beleszoktok majd a náluk tévézésbe, hogy elmarad a saját beköttetése, még akkor is megterhelő valakit kerülgetni állandóan ha a legjobb a viszony, hát még így, hogy ilyen elvárásaid vannak. Nektek kellene egy kicsit alkalmazkodni, ti borítjátok fel az ő életüket, igen jogod van hazaköltözni, de a bajaidat intézd te, ne tőlük várd, hogy megoldják. Unokahúgod nagyon is jól csinálta, hogy nem-et mondott, nem az ő dolga se a gyerekedre vigyázni, se a bútoraidat hordozni se takarítani neked!!!
2015. szept. 26. 09:40
 26/30 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy olyan jogod van ott, hogy a ház felének a fele a tiéd. 25%. Az apadnak meg haszonélvezete van, és ha neki ez megfelel, akkor te a negyedrészeddel ne pattogj.
2015. szept. 26. 09:55
 27/30 anonim ***** válasza:
25%
Hát, szerintem hasonló helyzetben van a kérdező és az unokahúg, én egyikkel se nagyon tudok együttérezni. Milliószor leírtam már, hogy NEM SZABAD ÚGY GYEREKET VÁLLALNI, hogy legalább egy fél ingatlan nincs a neveden. (Mert abban a "férjem pénzéből vettük a házat"-ban én valahogy indokolatlannak érzem a "vettük" többeszámot.) Lakás nélkül vállaltál 3 gyereket úgy, hogy a férjed még csak nem is hajlandó velük foglalkozni a válás után. Az unokahúg se különb, csak ő meg a nagyfater nyakára potyogtatja a pulyát, takarítani meg takarítson az este 8-ig dolgozó kérdező, vagy a tanuló kicsi lánya, mert ő nem ér rá a reggeltől estig tartó rezet b.a.szás után... Édes egy család.
2015. szept. 26. 11:01
 28/30 Esőtánc válasza:
77%

Nem értek egyet a 28as válasszal. Mi is albérletben élünk 3 gyereket nevelünk. Nem könnyű mert nem az és hiába dolgozunk ketten nem bírunk lakást venni. Hiába ez a csok, nem kaptuk meg. Attól mert valakinek nincs fél ingatlan a nevén még nem feltétlen rossz ember vagy rossz szülő.

Ami a kérdést illeti arra meg csak annyit tudok mondani hogy te mész egy olyan környezetbe ahol megszokott rend uralkodik. Nem várhatod el hogy körbeugráljon bárki is. Ha albérletben laknál a főbérlő sem fog körbe ugrálni.

2015. szept. 26. 11:36
 29/30 anonim ***** válasza:
96%
Le a kalappal az unokahúg előtt, hogy terhesen is van annyi lélekjelenléte, hogy ilyen határozottan képes helyre rakni téged. Neked semmiféle elvárásaid nem lehetnek, esetleg kérhetsz. De mivel eleve ilyen határozott szabályokkal fogadtak, gondolom már régen megalapoztad a hírneved a családban.
2015. szept. 26. 13:02
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Te mit ajanlottal neki cserebe? Gyerekfelugyeletet, plusz penzt, hogy te veszel meg ezt meg azt???? Mert eddig csak azt olvastam, hogy elvarhatsz segitseget,mert jajteszegeny egyedul maradtal. Hat nem, nem kotelesseguk segiteni. Jo kapcsolat eseten KOLCSONOSEN lehet egymast segiteni, pl te veszel kajat, o foz es mind esztek belole es hasonlok, de ugy latszik nem veletlen hogy ennyire nem orulnek neked.
2015. szept. 26. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!