Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan vagyok kiakadva?

Jogosan vagyok kiakadva?

Figyelt kérdés
Nővérem lánya apámnál lakik már több mint 2 éve. Ezzel nincs is baj mert jó hogy apám mellett van. Mikor odaköltöztek akkor apám nyugdíja szó szerint 0ft volt, mert a jelzálog és a plusz 33% letiltás minden pénzét elvitte. Csakhogy! Most olyan helyzetbe kerültem hogy kénytelen vagyok hazaköltözni. Nagy a ház van hely bőven. Viszont érzem unokatesómon hogy ez neki nem tetszik. Már közölte is hogy nem lesz bébiszitter (8 éves a legkisebb lányom), pedig max heti 1 alkalomról lenne szó mikor iskolába kéne őt vinni de mondtam hogy megoldom. Közölte hogy nem mehetünk be hozzájuk tévézni, pedig max csak annyi idő lenne még nem intézek kábelt. Ugyanis a saját nevére nem engedi hogy kihozzanak még egy boxot. Mindig a 3 éves lányával takarózik úgymond. Mert napirend, stb.. Évvégére várja a 2. babát. Holnap jönnek befejezni a festést és este rám írt hogy én vagy valamelyik nagy lányom menjünk be majd takarítani. Tény hogy eddig ő takarította fel a port, felmosott..stb. De én holnap megyek dolgozni éjszakára, ma is este 8-ra értem haza. A két nagylányom meg éli világát, nem kényszeríthetem őket hogy hétvégén porfelhőt takarítsanak! Mondtam neki hogy hát csinálja már meg de "fáj a dereka" meg nem az ő dolga. Ami igaz is de eddig megcsinálta, most meg pofákat vág. Szóval a lényeg hogy nem kicsit van elegem belőle! Mit csináljak?

2015. szept. 25. 23:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
97%
Ne haragudj, de szerintem is elég furcsa a gondolkozásod és a hozzáállásod, hogy ha - amennyiben te végképp nem tudod megoldani, hogy a saját leendő lakrészeden történő festés után szükséges takarítást te elvégezzed személyesen, - a két nagylányodat nem akarod megkérni, hogy segítsenek, mert ők élik világukat, azt viszont természetesnek és elvárhatónak éreznéd, hogy egy kismama végezze el minimum hat hónapos pocakkal hajolgatva, port beszívva stb.
2015. szept. 26. 00:14
 12/30 anonim ***** válasza:
94%

Továbbra is azt mondom, hogy a nővéred lányának van igaza. Neki ugyanannyi joga van ott élni mint neked, hiába jössz azzal, hogy anyud halála miatt neked több jogod lenne. Nem nincs több jogod. Te két felnőtt lánnyal és egy kisebb gyerekkel visszamentél egy olyan családi házba ahol már megszokott életvitel van.

Azt, hogy külön kell tenned a tüzelőfát, hogy nem közösködik veled semmiben, én teljesen egyetértek a nővéred lányával. Így legalább egy gonddal kevesebb. Az meg, hogy a lány párja nem fog neked segíteni fát cipelni meg egyéb dolgokban, szintén igazuk van. Te külön család vagy, és igenis old meg magad a gondjaidat. Bárhogy panaszkodsz akkor sincs igazad.

2015. szept. 26. 00:19
 13/30 anonim ***** válasza:
93%
Mit csinalj? Vegyel vissza az arcodbol.
2015. szept. 26. 01:04
 14/30 anonim ***** válasza:
91%

Én is 6 hónapos terhes vagyok. Ha megkérnél szépen se seperném helyetted a ganét. Meg mi az hogy "fáj a dereka" így idezojelben?

Múltkor már mosogatni se tudtam, mert azt hittem belezavaradok a hátfájásba. Jó régen voltál már te is terhes, mert úgy látom, nagyon elfelejtetted, hogy megy ez.

Pont azért írt rád, hogy emeld meg a valagad, mert te képes lennél mindenorasan is munkára fogni, úgyhogy állítsd le magad, nem ez a rendszer, ne csodálkozz, hogy pofákat vág a hulyesegeidhez.

Két nagylanyod meg menjen haza, nem törik le egyik körme sem, ha megtudjak mi a házimunka.

2015. szept. 26. 05:09
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Jó vastag bőr van a képeden, hallod. Az unokatestvéred meghúzta előre a határokat és lefektette a szabályokat. Ez teljesen természetes, főként, hogy már, illetve a párja segítségére nem is egy téren.

Kit érdekel, hogy te mit és hogyan dolgozol, és hogy a nagylányaid lusták mint a dög? Milyen alapon várnád el, hogy ő takarítsa a ti lakrészetek miatt keletkezett mocskot? A tüzelőtöket is jó, hogy nem már velük fogjátok felhordatni...nem vagy te egy kicsit pofátlan? Ti egy külön család vagytok, szívességet is max csak kérhetsz, de ha nekem állítanál oda, hogy "csináld már meg", meg így beszélsz róla, hogy pofákat vág...Én is vágnék, ha valaki teljesen természetesnek venné, hogy én takarítsam a mocskát. Nyilván nem lehet túl jó a kapcsolatotok, hogy rögtön lefektette a határokat, de az írásod alapján ezt nem is csodálom.

2015. szept. 26. 06:31
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Kimaradt a második sorból: már most apellálsz z ő ill a párja segítségére.
2015. szept. 26. 06:42
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Odaköltöztek, eltartották apukádat, ha gyakorlatilag nulla volt a jövedelme.

Köszönd meg, és kuss.

2015. szept. 26. 07:06
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
nincs igazad kérdezo, ahogyan már le is irták. abszurd, hogy helyetted, a lányai helyett neki kéne takaritania...és az is abszurd, h nekik kéne alkalmazkodnia hozzád-hozzátok..
2015. szept. 26. 07:40
 19/30 A kérdező kommentje:
Kezdem ott hogy én szívességet kérnék ha kérek de biztos nem fogok mert úgysem lenne belőle semmi. 40 éves vagyok, 20 év házasságom ment tönkre. A kedves férjem a házban marad ami csak az ő nevén van. Gyerekotthonos volt a házat abból a pénzből vettük amit még a 18. Születésnapjára kapott. Nem jókedvemben költözöm haza egyszerűen nincs más választásom. Albérletbe nem tudok menni egyelőre plusz kisvárosban élek itt nem dobálják az ember után az albérletet. Ritka mint a fehér holló és ha van is akkor kint a város másik felében ami az iskola miatt sem túl jó. Gyakorlatilag egyedül maradtam 3 gyerekkel. Jön a tél, semmi segítségem nem lesz. Ha már egy fedél alatt élünk majd szerintem egy kis segítséget elvárhatok majd. A takarítást illetően igaza van nem mondom hogy nem. De viszont eddig is megcsinálta. Csak felporszívózni meg felmosni kéne. A nagyobbik lányom gyakorlatilag a fiújával lakik. A középső 16 éves. Ő nekem sokat segít ő hordja sokszor suliba a kicsit. Unokahúgom párja is nagyon ellenséges. Már most közölte hogy a bútorokat oldjam meg hogy felkerüljenek az emeletre, kályha szintén. Fogadok embert ezen ne múljon de családon belül meg lehetne oldani ráadásul úgy hogy még tőlük se kérném ingyen. Hogy apámat meg eltartották az csak egy dolog. Nem volt hova menniük, jöttek ide a családból mindenki belement. Ha meg már itt laktak szívességből annyi volt a minimum hogy nem hagyták éhen halni.
2015. szept. 26. 07:54
 20/30 anonim ***** válasza:
89%
Nem vagyok meglepve, hogy tönkrement a házasságod.
2015. szept. 26. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!