Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan vagyok kiakadva?

Jogosan vagyok kiakadva?

Figyelt kérdés
Nővérem lánya apámnál lakik már több mint 2 éve. Ezzel nincs is baj mert jó hogy apám mellett van. Mikor odaköltöztek akkor apám nyugdíja szó szerint 0ft volt, mert a jelzálog és a plusz 33% letiltás minden pénzét elvitte. Csakhogy! Most olyan helyzetbe kerültem hogy kénytelen vagyok hazaköltözni. Nagy a ház van hely bőven. Viszont érzem unokatesómon hogy ez neki nem tetszik. Már közölte is hogy nem lesz bébiszitter (8 éves a legkisebb lányom), pedig max heti 1 alkalomról lenne szó mikor iskolába kéne őt vinni de mondtam hogy megoldom. Közölte hogy nem mehetünk be hozzájuk tévézni, pedig max csak annyi idő lenne még nem intézek kábelt. Ugyanis a saját nevére nem engedi hogy kihozzanak még egy boxot. Mindig a 3 éves lányával takarózik úgymond. Mert napirend, stb.. Évvégére várja a 2. babát. Holnap jönnek befejezni a festést és este rám írt hogy én vagy valamelyik nagy lányom menjünk be majd takarítani. Tény hogy eddig ő takarította fel a port, felmosott..stb. De én holnap megyek dolgozni éjszakára, ma is este 8-ra értem haza. A két nagylányom meg éli világát, nem kényszeríthetem őket hogy hétvégén porfelhőt takarítsanak! Mondtam neki hogy hát csinálja már meg de "fáj a dereka" meg nem az ő dolga. Ami igaz is de eddig megcsinálta, most meg pofákat vág. Szóval a lényeg hogy nem kicsit van elegem belőle! Mit csináljak?

2015. szept. 25. 23:38
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
94%
költözz el...
2015. szept. 25. 23:42
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Neked van eleged belőle? Hát te költözöl be hozzájuk és állsz neki rendezkedni! Te költözöl be, te vagy az új egy összeszokott közösségben, neked kell alkalmazkodni. Nem hogy még elvárásokat támasztani...
2015. szept. 25. 23:48
 3/30 anonim ***** válasza:
95%

Ne haragudj, de nem adok neked igazat. Te egyszer elmentél a szülői házból. Most viszont te nyomulsz be egy olyan családba akik már megszokott életet élnek.

Igaza van a nővéred lányának, hogy nem vigyáz a gyerekedre még ha csak 1 alkalom lenne a héten. Igaza van, hogy nem közösködik veled, legyen az kábel vagy bármi. Az meg, hogy te simán odabököd egy vége felé járó terhes nőnek, hogy eddig is te takarítottál most is megtudod, nos ez szimplán bunkósság. Hogy mit csinálj?

Költözz el. Te mentél oda, el is lehet menni ha nem tudsz alkalmazkodni.

2015. szept. 25. 23:49
 4/30 anonim ***** válasza:
92%
A nővéred lánya neked unokatesód?
2015. szept. 25. 23:52
 5/30 A kérdező kommentje:
Nem elvárás hanem szívesség. Dolgozom nem is keveset. Ő otthon van. Még ingyen sem kérném de azt mondta hogy neki nem kell pénz oldjam meg. Pl a rezsibe is amit adok azt az ő kezébe kell adnom mert apám azt mondta neki adjam. Jogi értelemben anyám halála miatt nekem ott jogom van. Igaz a haszonélvező nem én vagyok de ha azt nézem ők ott a vendég és nem én.
2015. szept. 25. 23:52
 6/30 A kérdező kommentje:
unokahúg, testvér.. Mindegy hogy írtam el nem ez a lényeg.
2015. szept. 25. 23:54
 7/30 A kérdező kommentje:
Kedves 3-mas! Úgy gondolom hogy neki, nekik is kell alkalmazkodni. Teljesen mindegy mit csinálok ő tök ellenséges. Mert én majd tartsam külön a tüzelőt. (kandallóval fűtünk) és oldjam meg hogy a tüzelő fel legyen hordva az emeletre mert a párja bizony NEM SEGÍT MAJD NEKEM! Úgy érzem esélyt se ad
2015. szept. 25. 23:58
 8/30 anonim ***** válasza:
97%

"A két nagylányom meg éli világát, nem kényszeríthetem őket hogy hétvégén porfelhőt takarítsanak!"

Szerintem ugyanennyi erővel a testvéred lányát sem, aki minimum hat hónapos terhes.

Mondjuk arról nem írtál semmit, hogy a festés a te hazaköltözésed miatt lesz azon a részen, ahol te fogsz lakni, vagy az ő lakrészükben, a baba születésére felkészülve - pedig azért szerintem nagyon nem mindegy olyan szempontból, hogy kitől várható el, hogy utána kitakarítson, vagy ha bármi okból nem tudja megoldani, akkor gondoskodjon valakiről, aki segít neki ebben.

2015. szept. 25. 23:59
 9/30 A kérdező kommentje:
A festés? Az én lakrészemben az ő részük már kész van. A folyosó az közös oda valamennyire kiszáll a por ez igaz.
2015. szept. 26. 00:01
 10/30 anonim ***** válasza:
94%
Fú de antipatikus boszorkány vagy... Csak ebből a pár mondatodból is teljesen világos, miért nem akar veled közösködni a csaj. És teljesen igaza van.
2015. szept. 26. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!