A párom családja egy hete ezen balhézik. Igazuk van?
A párommal úgy döntöttünk, hogy nem csinálunk semmi nagy esküvőt csak két tanúval aláírjuk és kész.
Sajnos a családunk nem jön ki egymással így erre jutottunk, hogy vagy mindenkit meghívunk vagy senkit. Így jobban járunk a békesség kedvéért.
A másik szempont az anyagiak, a legkevesebb összeg is és a szűk család meghívása 100ezer felé rúgna.
Inkább elmegyünk kettesben egy wellnesre utána.
A férjem unokatesója lesz a tanúja, elszólta magát és azóta áll a bál, hogy mi milyen arcátlanok vagyunk és csalóstak bennünk. Elmondta a párom, hogy miért döntöttünk így.
Egy hete megy ez miatt a balhé.
Igazuk van? Miért nem tudják elfogadni ha ez ember máshogy dönt?
*még annyit megjegyeznék, hogy rokonomék az esküvőjükön a papi beszéd és csók után, adtak egymás szüleinek(anyóséknak) egy-egy szál virágot, megköszönvén ezzel, hogy a párjukat nekik felnevelték, én megkönnyeztem ezt a gesztust, pedig csak egy ismerős voltam ott hátul :)
sok pillanata van egy esküvőn amitől kár megfosztani az embernek magát és szeretteit.
Ez a felnevelte meg tortát sütött... Ha én vénklány maradok vagy együtt élek a párommal, csak nincs esküvő, akkor szemét vagyok? :) Vagy ha nem szülök egy kupac gyereket, akivel unokázni lehet?
Ezek a dolgok az adott párra tartoznak, nem várhatja el az édesanya sem, hogy majd a gyermeke szép esküvőt és szép unokákat szerez neki. Ezek túl nagy dolgok s nem jó, ha másért csinálja az ember.
A kérdező helyében megállapítanám, remekül döntöttem... Minál tovább tart a balhé, annál inkább így gondolnám.
Ez az ifjúpár döntése, az ő napjuk, az ő életük. Ezzel nem rúgnak bele a világon senkibe... A szülőkkel s a többi arra érdemessel nyilván tartják a kapcsolatot, viszik majd az unokát, ha lesz, ésatöbbi, most miért kellene lagzi a marakodó családokkal, ha ők nem akarják? Miért számít az az egy nap, eleve ezt nem értem.
Én egyet tudok, nekem nagyon fájnak ha nem lehetnék ott a gyerekeim esküvőjén. Úgy érezném, valamit nagyon elcsesztem...
Az anyagiakra nem érdemes ráfogni, le is írom, nálunk hogy volt. Nem akartunk cécót, nem akartunk pénzt beleverni. Második házasságom volt, 3 gyerekkel. Futólag megfordult a fejünkben, hogy hallgatunk az egészről, de arra jutottunk, hogy ha kiderül, nagyon rosszul fog esni mindenkinek. És hát ugye mindig kiderül, a gyerekek tuti elszólták volna magukat, őket meg nagyon nem akartuk kihagyni.
Elmondtuk a családnak, hogy ekkor és ekkor esküszünk, csak polgári szertartás lesz, még vacsora sem. Azt is elmondtuk, hogy nem öltözünk ki, kértük őket, hogy utcai ruhában jöjjenek. A nagyszülők telefonon gratuláltak, de eljöttek a szüleink és a testvéreink. A szertartás után meg apósom meghívta az egész bandát fagyizni:-)
Be kell valljam, jó érzés volt, hogy ott voltak.
Azért nálunk más a helyzet.
A párom apja nem él, az anyja csak van de soha semmibe nem támogatta inkább csak lehúzta ahol tudta a testvérével együtt.
Én meg így tartottam igazságosnak ha az ő családja sem jön akkor az enyém sem.
Az más dolog, hogy a szüleim megemlítették, hogy egy vacsorára meghívnak minket mint "nászajándék".
Ha előtte nem is 2 nappal, de illik szólni, hogy itt bizony csak szerény esküvő lesz. Ha ezen megsértődik a pereputty, akkor úgy kell nekik.
A szüleid ajándékát nyugodtan fogadjátok el, ez nem mini buli lesz, hanem egy családi ebéd az újdonsült már hivatalos családtaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!