Tegnap lettem tizenhét éves. Kaptam a nagyszüleimtől és a szüleimtől pénzt, összesen tízezer forintot. Ebből vettem magamnak ruhákat, zoknikat és fehérneműket (el is ment az összes pénz, de nem hülyeségre). Megkérdeztem anyát, hogy kaphatok e egy nagy táblás Milka csokit. Erre nagynéném megszólal, hogy minek nekem a csoki, mikor most kaptam egy rahedli pénzt, és hogy minek költöttem el egyszerre az egészet. Elkezdett engem osztani, hogy mit képzelek magamról, meg hogy így is mekkora már a fenekem (csak csúnya szóval) és hogy szégyelljem el magam, hogy a szüleim nehezen megkeresett pénzét így elherdálom. Inkább a tanulással kéne foglalkoznom, mert így semmi se lesz belőlem. Tudom, hogy ez most nagyképűségnek fog hangzani, bocsánat érte, de szerintem jó alakom van (171 cm és 65 kg) meg jó tanuló vagyok. Nulladikban és elsőben is kitűnő eredménnyel végeztem a gimnáziumot, idén meg járok külön angol órára, mert az angol tanárom javasolt engem nyelvvizsgára, szóval arra is készülök. Ellentétben a nénikém hiedelmeivel, nem járok pasizni, nem vagyok lusta, otthon sokat segítek a szüleimnek. De ő mindig ellenem akar mindenkit hangolni.
Semmit. Egyrészt semmi köze hozzá, másrészt igazán futhatta volna abból a pénzből egy csokira is
2015. szept. 10. 06:49
2/29 anonim válasza:
Jajjj, nagynenedet egye meg a penesz. 10e ft nem olyan sok, hogy abbol minden kijojjon, belefert az a csoki.
2015. szept. 10. 06:52
3/29 anonim válasza:
Mielőtt még elszállnál magadtól:
171 cm 65 kg, az éppen a túlsúly határán van, és van rajtad 10 kg felesleg. És ha 17 évesen már ennyi túlsúlyod van, akkor bizony hízásra hajlamos vagy, és itt az ideje, hogy fogyj.
Szóval én a helyedbe nem lennék elájulva magamtól.. És aki tud kitűnőt elérni, annak kutya kötelessége arra törekedni, hogy minden évet igy próbáljon zárni.
Szóval szerintem kapd össze magad:)
2015. szept. 10. 06:54
4/29 anonim válasza:
" jó alakom van (171 cm és 65 kg) "
haaaat.
2015. szept. 10. 07:13
5/29 A kérdező kommentje:
Azért is írtam, hogy bocsánat a nagyképűségért. Igen, van rajtam felesleg, akkor úgy írom hogy viszonylag jó alakom van :) de kedves #3 és #4 köszönöm az építő kritikát. A kitűnő eredménnyel kapcsolatban meg annyit, hogy sokat tanulok, mert szeretnék majd valamelyik jó egyetemre (Szeged, Debrecen, Budapest Műszaki Egyetem) bejutni, hogy mit szeretnék tanulni, azt még nem tudom.
2015. szept. 10. 07:23
6/29 anonim válasza:
amugy akarhany kilo vagy, xard le a nagynenit.
2015. szept. 10. 07:30
7/29 anonim válasza:
A nagynénidnek SEMMI köze ehhez - ha legközelebb beleszól, akkor szólj vissaz, hogy nem az ö pénzét költötted, és neki semmi beleszólása a te/ti pénzügyeitekbe. Emellett nem hozzászóltál, ezért ne szóljon bele mások magánbeszélgetésébe. Ha szemtelennek tart, az sem baj, elvégre ö sem különb.
2015. szept. 10. 07:34
8/29 anonim válasza:
Van a nagynéninek férje meg gyereke, akivel törődik ?
2015. szept. 10. 08:15
9/29 anonim válasza:
3-as, tipikus bunkó hozzáállás. Alkattol függő, ki hány kilóval hogy néz ki. En hasonló magas vagyok, De 65 kilóval túl vékony is lennék, de tobb vagyok. Hatalmas tévedés, hogy csak akkor jo valakinek a súlya, ha ötössel kezdődik.
Ha pedig a kérdező tisztában van a testi-lelki előnyeivel, az nagyon pozitív dolog, ne is hagyja magát meggyőzni, hogy beképzelt.
A nagyneninek pedig SEMMI koze nincs a dologhoz, jót tett volna neki, ha ezt valaki ott meg is mondja neki.
2015. szept. 10. 08:23
10/29 anonim válasza:
Nehogy már egy Milka csoki taszítsa nyomorba a családot.
Tízezer forint pedig nem nagy pénz, pillanatok alatt elmegy apróságokra, és szerintem tök mindegy, hogy a szüleid veszik meg neked a ruhákat, vagy neked adják, és te veszed meg magadnak, ez nem igazi zsebpénz, hanem a minimális szükségletek fedezete.
Visszatérve a nagynénire, én a sarkamra állnék, és kiosztanám. Anyukádék mennyire állnak melletted, amikor kritizál? Ezt a szituációra mit mondtál neki, és hogyan reagáltak rá a szüleid?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!