Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet csinálni az ön és...

Mit lehet csinálni az ön és közveszélyes dédimmel?

Figyelt kérdés
Teljesen megőrült szegényke :(. Össze-vissza pakolássza a cuccait azt se tudja ki kivel van,magára vett 3 bugyit. Kiengedi a vizet a kádban és felhívtak a mamát a szomszédok hogy kifolyt az alsóbb emeletekre. Benn tartották kórházban 10 napra de kiengedték. Így vagy magában vagy másban tesz kárt. A mamának még a papával is kell foglalkozni ő meg elég súlyos állapotú szívbeteg. Mit tehetnénk? a DÉDI tiltakozik minden ellen, nem akar otthonba menni se kórházba a mama 70kmről jár fel mindennap busszal hozzá ezt így nem lehet és szegényke nekem sír..
2013. dec. 15. 21:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Írtak fel neki gyógyszert? Sajnos csak az lehet megoldás ha vagy valaki odaköltözik hozzájuk, vagy ők költöznek, vagy felfogadtok hozzájuk egy ápolót. Sajnos idős korban az agyi keringési problémák miatt ez megesik. Az én dédimamámnál is előfordult. Sajnos vannak napok, sokszor hetek mikor nem jön elő, aztán elég egy front vagy akármi más dolog és előjön. Vagy otthon, de gondolom ezt meg főleg nem akarja.
2013. dec. 15. 22:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

El kell keserítselek, de sajnos egyre rosszabb lesz a helyzet.

Mindenképpen kell valami olyan megoldást találnotok, hogy ne egymaga lakjon.

Nekem a nagyapám csak pár hétig volt ilyen zavart a halála előtt, de a szomszédasszonynak az anyja már l,5 éve ilyen állapotban van. Eleinte itthon volt a szomszédasszonynál (már ő is nyugdíjas), de végül be kellett adni otthonba. Ne tudd meg, miket csinált és miket képzelt.

2013. dec. 15. 22:04
 3/14 anonim ***** válasza:
24%
Én a háziorvosnál kezdeném, elvinném, hogy adjon beutalót a pszichiátriára. Illetve utóbbit is felhívnám, hogy megkérdezzem ilyenkor mik a lehetőségek.
2013. dec. 15. 22:08
 4/14 anonim ***** válasza:
60%
Hány éves?
2013. dec. 15. 22:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

a betegség neve demencia, és nagyon komolyan kell venni, mert akár a házat is magára gyújthatja.

vigyétek el orvoshoz, de sajnos jobb nem lesz a helyzet, sőt...

egy otthonban lenne neki a legjobb, ahol 254 órás felügyeletet kap.

gonosz dolognak tűnik, de ha ti veszitek magatokhoz, abba nagyon hamar tönkrementek és a végletekig kimerültök.

a papámnak ugyanez volt a baja, párszor meg is szökött otthonról. az volt a szerencsénk, hogy a falubeliek jól ismerték, és hazavitték szegénykét.

a végén már minket sem ismert fel, borzalmas volt :(

2013. dec. 15. 22:24
 6/14 anonim ***** válasza:
60%
Szüleid, testvérei, dédunokák felváltva nézzenek rá ne csak a nagyszülők.
2013. dec. 15. 22:32
 7/14 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok annyira kiborító a szüleim veszekednek,válnak egymást öli mindenki és még ez is :( Komolyan hihetetlen nem tudom mit csináljak...az orvosok kb. leszarják
2013. dec. 15. 22:52
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
Mindenkepp hazi betegapolot javasolnek.Tudom,nem olcso,de ha az otthonba nem mennek,akkor ez a legjobb megoldas... :( Sajnalom oket is,es titeket is:(
2013. dec. 15. 22:55
 9/14 anonim ***** válasza:
64%

24 órás felügyeletet kell neki biztosítani, mert akár magára gyújthatja a házat, vagy elkóborolhat

ha esetleg úgy döntötök, hogy beadjátok valahova (egyébként öregek otthonába ilyen elmeállapottal fel se veszik), akkor csak és kizárólag fizetős helyre rakjátok, mert csak ott bánnak emberien az idős emberekkel, tapasztalatból mondom

2013. dec. 15. 23:05
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Elszállt az agya, előfordul ez sajnos. Be kéne rakni egy intézetbe, mert veszélyes rákot nézve is.
2013. dec. 15. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!