Milyen lépéseket tudok tenni annak érdekében, hogy a sógornőm a saját közösségi oldaláról leszedje a kislányunkról készített fotókat?
Még egy hónapja kérte a páromtól, hogy küldjön át neki képeket. Sajnos éppen nem voltam otthon és olyan képek is átlettek küldve amiket nem engedtem volna(fürdős, félmeztelen).
Három napja szembesültem a facebookon azzal, hogy ezeket a képeket feltöltötte.
Azonnal írtam neki, hogy szedje le mert ezek nem oda való fotók. A válasza csak annyi volt, hogy ne akarjam beszabályozni őt, hogy miket tesz fel.
A férjem is beszélt vele, de hasztalan. A fényképet is jelentettem, de nem találták sértőnek, így fenn maradt.
Komolyan nem tudok semmit tenni ez ellen?
Hasonlókérdésnél nullára lepontozott a sok pistike, de akkor is az a helyzet, hogy büntetőjogi felelőssége van a sógornődnek visszaélés személyes adattal bcs miatt. A gyermek jogi képviselője te vagy, a te engedélyed kell a képmásának a közléséhez. Tegyél rendőrségi feljelentést, komolyan fogják venni.
Lehet lepontozni, nem érdekel.
Kedves 31-es
Pont ez a lényeg "országosan" tehát a pedofilok eloszlása nem olyan gyakori mint azt a szülők hinni akarják, persze nem árt kellően félteni a gyermeket és a sógornő lehetett volna olyan kedves, hogy leszedi, ha anyukának nem tetszik. De maga a reakció amit a válaszolók írtak(és nem a kérdező) megdöbbentő beszűkültségre utal. Nem burokban élek láttam egy s mást, ezért tudom ténylegesen mennyi az ilyen eset, nem pedig azt kell elhinni ami a neten van ahogy az otthon ülő ősanyák többsége teszi.Ha csak azt hiszed el amit a google dob ki és nem azt amit magad körül látsz(ténylegesen) akkor az azt jelenti hogy itt minden válaszoló torzultan látja a világot és ez nem felháborító csak szimplán nagyon szomorú.
"Ha csak azt hiszed el amit a google dob ki és nem azt amit magad körül látsz(ténylegesen) "
Akkor csak a saját beszűkült környezetedet látod, egy nagyon apró szeletkét a világból.
Kedves 33-as, nem kell a gugliba beírnom én magam is molesztált ergo bántalmazott vagyok, és nem putriból jövök, se nem álomvilágból. Sőt én még úgymond szerencsés vagyok, mert egyszeri eset történt és még "félidőben" elmenekültem. De sajnos a tendencia az hogy nálamnál súlyosabb esetekké alakulnak ezek a történetek.
Elnézést az offért mindenkitől, nem szeretném ezt tovább firtatni. Nem kell félelemben élni (én sem féltem ettől soha), de bizony nagyon oda kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!