Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen lépéseket tudok tenni...

Milyen lépéseket tudok tenni annak érdekében, hogy a sógornőm a saját közösségi oldaláról leszedje a kislányunkról készített fotókat?

Figyelt kérdés

Még egy hónapja kérte a páromtól, hogy küldjön át neki képeket. Sajnos éppen nem voltam otthon és olyan képek is átlettek küldve amiket nem engedtem volna(fürdős, félmeztelen).

Három napja szembesültem a facebookon azzal, hogy ezeket a képeket feltöltötte.

Azonnal írtam neki, hogy szedje le mert ezek nem oda való fotók. A válasza csak annyi volt, hogy ne akarjam beszabályozni őt, hogy miket tesz fel.

A férjem is beszélt vele, de hasztalan. A fényképet is jelentettem, de nem találták sértőnek, így fenn maradt.

Komolyan nem tudok semmit tenni ez ellen?

2015. szept. 9. 10:54
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlókérdésnél nullára lepontozott a sok pistike, de akkor is az a helyzet, hogy büntetőjogi felelőssége van a sógornődnek visszaélés személyes adattal bcs miatt. A gyermek jogi képviselője te vagy, a te engedélyed kell a képmásának a közléséhez. Tegyél rendőrségi feljelentést, komolyan fogják venni.

Lehet lepontozni, nem érdekel.

2015. szept. 9. 22:20
 32/37 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 31-es

Pont ez a lényeg "országosan" tehát a pedofilok eloszlása nem olyan gyakori mint azt a szülők hinni akarják, persze nem árt kellően félteni a gyermeket és a sógornő lehetett volna olyan kedves, hogy leszedi, ha anyukának nem tetszik. De maga a reakció amit a válaszolók írtak(és nem a kérdező) megdöbbentő beszűkültségre utal. Nem burokban élek láttam egy s mást, ezért tudom ténylegesen mennyi az ilyen eset, nem pedig azt kell elhinni ami a neten van ahogy az otthon ülő ősanyák többsége teszi.Ha csak azt hiszed el amit a google dob ki és nem azt amit magad körül látsz(ténylegesen) akkor az azt jelenti hogy itt minden válaszoló torzultan látja a világot és ez nem felháborító csak szimplán nagyon szomorú.

2015. szept. 10. 14:28
 33/37 anonim ***** válasza:
84%

"Ha csak azt hiszed el amit a google dob ki és nem azt amit magad körül látsz(ténylegesen) "

Akkor csak a saját beszűkült környezetedet látod, egy nagyon apró szeletkét a világból.

2015. szept. 10. 16:04
 34/37 anonim ***** válasza:
30%
nem csak szimplán átlátom hogy mennyi százalék az esélye hogy pont nálunk ütne be a krach. Vagyis reálisan látom a dolgokat. minden sarkon veszélyt lehet látni, ha az ember akar,de az nem jelenti azt hogy létezik is.Vagyis igen lehet hogy majd az én gyerekemet támadja le egy pedofil,de ha folyton ettől rettegnék minden lépésnél,elmenne a maradék életkedvem is attól hogy szüljek. a kérdésre válaszolva nem éri meg az ügyvéddel való hadakozás, szimplán el kell mondani a sógornőnek mi a véleménye az anyukának és többet nem szabad neki fényképet adni, ennyi. Nem kell fölöslegesen túl spilázni és családi viszályt szítani ebből, elég ha udvarias fagyos mosollyal végződik mint minden családi hepaj.
2015. szept. 10. 16:18
 35/37 anonim ***** válasza:
89%

Kedves 33-as, nem kell a gugliba beírnom én magam is molesztált ergo bántalmazott vagyok, és nem putriból jövök, se nem álomvilágból. Sőt én még úgymond szerencsés vagyok, mert egyszeri eset történt és még "félidőben" elmenekültem. De sajnos a tendencia az hogy nálamnál súlyosabb esetekké alakulnak ezek a történetek.

Elnézést az offért mindenkitől, nem szeretném ezt tovább firtatni. Nem kell félelemben élni (én sem féltem ettől soha), de bizony nagyon oda kell figyelni.

2015. szept. 10. 20:02
 36/37 anonim ***** válasza:
74%
Nem is értem mit kell itt filozofálni a pedofilokról. Az a gyerek a kérdező gyereke, és a kérdező dönti el, hogy milyen formában jelenik meg az a gyerek a közösségi oldalakon, ha megjelenik egyáltalán. Nem a sógornő, nem a szomszéd pista és nem a "nincsenek is pedofilok" válaszoló. Hanem a gyerek ANYJA, APJA. Innentől kezdve az, hogy ki mit miért csinál, nem csinál, nem érdekes. Az a két személy, aki eldöntheti, hogy mi legyen a gyerekkel készült képekkel azt mondja, hogy nem lehetnek fent a sógornő lapján. A sógornő pedig szépen szemlesütve leszedni, legközelebb nem teszi fel, és szül magának egy gyereket, akinek a képeivel azt csinál, amit akar.
2015. szept. 14. 00:59
 37/37 anonim válasza:
Rendőrség. Akkor ha feljelented akkor leszedetik vagy ha nem hajlandó akkor sem akkor kapcsolatba lépnek a Google-lal és a Google automatikusa törli a kijelölt fotókat. De esetleg ha valamilyen bizonyíték hogy az tényleg a te kislányod (személyi, diák) vagy hogy azt a fotót tényleg a te sógornőd tette fel és ez nem az hogy sértő hanem magánügy és esetleg maga a sértett személy sem akarja, akkor talán nagyobb hatással bír a hatóságra.
2015. szept. 14. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!