Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen lépéseket tudok tenni...

Milyen lépéseket tudok tenni annak érdekében, hogy a sógornőm a saját közösségi oldaláról leszedje a kislányunkról készített fotókat?

Figyelt kérdés

Még egy hónapja kérte a páromtól, hogy küldjön át neki képeket. Sajnos éppen nem voltam otthon és olyan képek is átlettek küldve amiket nem engedtem volna(fürdős, félmeztelen).

Három napja szembesültem a facebookon azzal, hogy ezeket a képeket feltöltötte.

Azonnal írtam neki, hogy szedje le mert ezek nem oda való fotók. A válasza csak annyi volt, hogy ne akarjam beszabályozni őt, hogy miket tesz fel.

A férjem is beszélt vele, de hasztalan. A fényképet is jelentettem, de nem találták sértőnek, így fenn maradt.

Komolyan nem tudok semmit tenni ez ellen?

2015. szept. 9. 10:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
21! KirakTAK nem pedig kirakTAM. Én nem is töltöttem fel képet (most sincs profilképem).
2015. szept. 9. 13:15
 22/37 anonim ***** válasza:
79%
keressetek róla kompromittáló, vagy kiskori meztelen képet és töltsd fel bejelölve őt. Ha sérelmezné kérdezz rá mi baja van azzal a képpel, jogod van olyan képet feltölteni amilyet akarsz.
2015. szept. 9. 13:18
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem raksz oda semmit, akkor semmilyen beszólás nem jött volna a 3 éves képedre."

Ezt most tényleg komolyan gondolod, hogy három évesen ő takarta ki egy csillaggal a punciját azon a pancsolós fotón, mielőtt a bátyja feltöltötte volna Facebookra?????

2015. szept. 9. 13:19
 24/37 anonim ***** válasza:
53%

# 24 vagyok, valószínűleg hülyeséget írtam, vagy minimum nem jól fogalmaztam, mivel nem derült ki az általa leírtakból, hogy mennyi idős volt, amikor a bátyja feltöltötte azt a fotót (lehetett már akár tini is, vagy idősebb), szóval, akár három évesen, akár akárhány évesen ő saját maga takarta volna ki csillaggal a képen a punciját, mikor a feltöltéséhez sem járult hozzá?

Az is lehet, sőt valószínűbbnek tűnik, hogy a bátyja úgy natúr feltöltötte a FB-ra, és azok csillagozták ki utólag, akik onnan lenyúlták, és a pedomacira feltöltötték, hogy ne lehessen kifogásolni, és ilyen alapon jogszabályokra hivatkozva letakaríttatni onnan.

2015. szept. 9. 13:27
 25/37 anonim ***** válasza:
9%

én csak azt mondom, hogy szomorú ha egy gyereknek olyan világban kell föl nőnie ahol alap dolgokat túlspiláznak és olyan dolgokban rosszat látnak ami nincs is.egy szimpla pasi is nem a facebookon keres fotókat hanem a megfelelő oldalakon.

Tök jó lehet folyamatos rettegésben élni, miközben a valóságban(értem itt rendőr ismerősömet és az általa mesélt tényeket) ilyen esetek naaagyon ritkán vannak, csak a szülők annyira felpumpálták az ügyet, hogy végül elterjedt a dolog a neten és ezt szentírásnak veszik,hogy márpedig minden sarkon kukkoló és gyerek rabló vár a picinyükre. Hát nem vagyok együgyű csak a félelemnek határt kell szabni, mert egy elkorcsosult világnézetben felnőtt gyerek maga is megcsorbult lélekkel fog rendelkezni(ezalatt értem azt hogy mivel ő szoros pórázon volt tartva ezért ő a saját gyerekeit, meg túlságosan szabadon fogja ereszteni).

2015. szept. 9. 14:42
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen is a világ, egy utolsó nagy paraszt az, aki engedély nélkül feltesz a másikról egy képet. Ha még a kérés ellenére sem szedi le, az már eszméletlen.

Akár pucéran, akár télikabátban, nincs hozzá joga.

2015. szept. 9. 14:47
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Hat, en eloszednem a szemelyi adatok vedelmerol szolo torvenyt, s eloszor par szepen csengo jogszaballyal - amibe esetleg beleutkozik a cselekedete - megfenyegetnem, h ha nem veszi le, akkor ugyvedhez fordultok. Amugy is, ha latszik a kislany neve es nem adtatok engedelyt arra, h feltoltse a kozossegi oldalra, ill publikussa tegye a kislany kepeit, akkor siman megallja a helyet az ugy. Nem kell rogton ugyved, eloszor ijesszetek ra.

Amugy meg, eleg pofatlan egy no lehet, hiszen nem is o az anyja! Mi az, h azt tesz fel az oldalara, amit akar?! De a kepen nem o van, tehat meg jo, h van beleszolasotok!

2015. szept. 9. 14:59
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

#22: Bocsi, rohantam és figyelmetlenül olvastam.

Amúgy meg:

Ptk. 80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés.

(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánnosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges.

Szóval le kell szednie a fotókat, ha nem akar bajba kerülni.

2015. szept. 9. 17:00
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is simán megmondanám neki, hogy ha azonnal nem távolítja el őket, akkor megyek ügyvéd/rendőrség. :D Gyerekeimért bármit~ Főleg úgy, hogy tele van pedofil, szar alakokkal a világ.
2015. szept. 9. 19:05
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 12-es!

Ma Magyarországon minden 10.gyermeket valamilyen bántalmazás ér.

Ha beírod a gugliba hogy pedofília meglepôdhetsz mennyi nyilvános ügy van! De köztudott hogy a pedofília pont olyan mint az alvilág: feltáratlan.

Végezetül olvasd el ezt a cikket: [link]

Vagy nézelôdj itt: www.kapcsolattartas.hu

és javaslom hogy ébredj fel! Sajnos a szomorú tények ezek és az anyuka itt jogosan van felháborodva.

Természetesen ezzel nem a félelekeltés a célom hanem realisztikus képet adni azoknak akik azt gondolják ezek légbôl kapott félelmek. Nagyon is komoly probléma. Remélem neked vagy a gyermekednek sosem kell átélned molesztálást!

Kedves kérdezô, nem ismerem a sógornôdet mi hatna rá de valahogy nyomatékosítani kell benne hogy szedje le a képeket azonnal!

2015. szept. 9. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!