Milyen lépéseket tudok tenni annak érdekében, hogy a sógornőm a saját közösségi oldaláról leszedje a kislányunkról készített fotókat?
Még egy hónapja kérte a páromtól, hogy küldjön át neki képeket. Sajnos éppen nem voltam otthon és olyan képek is átlettek küldve amiket nem engedtem volna(fürdős, félmeztelen).
Három napja szembesültem a facebookon azzal, hogy ezeket a képeket feltöltötte.
Azonnal írtam neki, hogy szedje le mert ezek nem oda való fotók. A válasza csak annyi volt, hogy ne akarjam beszabályozni őt, hogy miket tesz fel.
A férjem is beszélt vele, de hasztalan. A fényképet is jelentettem, de nem találták sértőnek, így fenn maradt.
Komolyan nem tudok semmit tenni ez ellen?
"Ha nem raksz oda semmit, akkor semmilyen beszólás nem jött volna a 3 éves képedre."
Ezt most tényleg komolyan gondolod, hogy három évesen ő takarta ki egy csillaggal a punciját azon a pancsolós fotón, mielőtt a bátyja feltöltötte volna Facebookra?????
# 24 vagyok, valószínűleg hülyeséget írtam, vagy minimum nem jól fogalmaztam, mivel nem derült ki az általa leírtakból, hogy mennyi idős volt, amikor a bátyja feltöltötte azt a fotót (lehetett már akár tini is, vagy idősebb), szóval, akár három évesen, akár akárhány évesen ő saját maga takarta volna ki csillaggal a képen a punciját, mikor a feltöltéséhez sem járult hozzá?
Az is lehet, sőt valószínűbbnek tűnik, hogy a bátyja úgy natúr feltöltötte a FB-ra, és azok csillagozták ki utólag, akik onnan lenyúlták, és a pedomacira feltöltötték, hogy ne lehessen kifogásolni, és ilyen alapon jogszabályokra hivatkozva letakaríttatni onnan.
én csak azt mondom, hogy szomorú ha egy gyereknek olyan világban kell föl nőnie ahol alap dolgokat túlspiláznak és olyan dolgokban rosszat látnak ami nincs is.egy szimpla pasi is nem a facebookon keres fotókat hanem a megfelelő oldalakon.
Tök jó lehet folyamatos rettegésben élni, miközben a valóságban(értem itt rendőr ismerősömet és az általa mesélt tényeket) ilyen esetek naaagyon ritkán vannak, csak a szülők annyira felpumpálták az ügyet, hogy végül elterjedt a dolog a neten és ezt szentírásnak veszik,hogy márpedig minden sarkon kukkoló és gyerek rabló vár a picinyükre. Hát nem vagyok együgyű csak a félelemnek határt kell szabni, mert egy elkorcsosult világnézetben felnőtt gyerek maga is megcsorbult lélekkel fog rendelkezni(ezalatt értem azt hogy mivel ő szoros pórázon volt tartva ezért ő a saját gyerekeit, meg túlságosan szabadon fogja ereszteni).
Akármilyen is a világ, egy utolsó nagy paraszt az, aki engedély nélkül feltesz a másikról egy képet. Ha még a kérés ellenére sem szedi le, az már eszméletlen.
Akár pucéran, akár télikabátban, nincs hozzá joga.
Hat, en eloszednem a szemelyi adatok vedelmerol szolo torvenyt, s eloszor par szepen csengo jogszaballyal - amibe esetleg beleutkozik a cselekedete - megfenyegetnem, h ha nem veszi le, akkor ugyvedhez fordultok. Amugy is, ha latszik a kislany neve es nem adtatok engedelyt arra, h feltoltse a kozossegi oldalra, ill publikussa tegye a kislany kepeit, akkor siman megallja a helyet az ugy. Nem kell rogton ugyved, eloszor ijesszetek ra.
Amugy meg, eleg pofatlan egy no lehet, hiszen nem is o az anyja! Mi az, h azt tesz fel az oldalara, amit akar?! De a kepen nem o van, tehat meg jo, h van beleszolasotok!
#22: Bocsi, rohantam és figyelmetlenül olvastam.
Amúgy meg:
Ptk. 80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés.
(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánnosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges.
Szóval le kell szednie a fotókat, ha nem akar bajba kerülni.
Kedves 12-es!
Ma Magyarországon minden 10.gyermeket valamilyen bántalmazás ér.
Ha beírod a gugliba hogy pedofília meglepôdhetsz mennyi nyilvános ügy van! De köztudott hogy a pedofília pont olyan mint az alvilág: feltáratlan.
Végezetül olvasd el ezt a cikket: [link]
Vagy nézelôdj itt: www.kapcsolattartas.hu
és javaslom hogy ébredj fel! Sajnos a szomorú tények ezek és az anyuka itt jogosan van felháborodva.
Természetesen ezzel nem a félelekeltés a célom hanem realisztikus képet adni azoknak akik azt gondolják ezek légbôl kapott félelmek. Nagyon is komoly probléma. Remélem neked vagy a gyermekednek sosem kell átélned molesztálást!
Kedves kérdezô, nem ismerem a sógornôdet mi hatna rá de valahogy nyomatékosítani kell benne hogy szedje le a képeket azonnal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!