A párommal vettünk 8 éve egy lakást részletre, sajnos még most is nagy a tartozás (több mint a lakás valódi értéke )
Neki új párja van és szinte már ott él, nem bírom tovább, elköltöznék édesanyamhoz egy másik városba. A húgom viszont szeptembertől ide jár majd suliba, az lehetne hogy ő és a párja lakjon a "szobámban" (2szobás), fizetnék a rezsi és a hitel felét? Eladni nem tudjuk, és lakás használati díjat sem tudna fizetni, mert nagyon keveset keress.
2015. júl. 25. 18:58
1/7 anonim válasza:
Mivel közös a lakás, így mindkettőtöknek joga van eldönteni, hogy ki lakik ott.
Ha ő 10 kóbor kutyát, te meg 8 kakadut akarsz bevinni, nem lenne egymáséba beleszólásotok.
Nyugodtan beköltöztetheted a húgodat, nincs joga kirakni senkinek :)
2015. júl. 25. 19:00
2/7 anonim válasza:
Elsőt úgy értem, hogy nincs beleszólása a másiknak, ha te beakarod költöztetni a családodat, akkor beköltöztetheted, ha meg ő akarja a sajátját, akkor beköltöztetheti, csak az a fontos, hogy tulajdonos legyél te is, ha jól értelmezem, akkor közös tulajdon, tehát 50-50%, nincs beleszólása sehogy sem.
2015. júl. 25. 19:02
3/7 anonim válasza:
Igen. A lakás a tied is. Ugyanugy ott lakhat húgod, mint ahogy a volt párod új párja ott lakik.
2015. júl. 25. 19:09
4/7 anonim válasza:
Igen, rá tudod erőltetni volt párodra, de előbb kérdezd meg tőle, hogy mi neki a jobb opció, ha szerződést írtok arról hogy lemondasz a tulajdonjogodról, vagy ha ezen túl helyetted húgodék laknak ott, és fizetik a rád eső részt. Ha előbbit választja, akkor húgodék odaköltöztetését ne erőltesd.
2015. júl. 25. 19:24
5/7 anonim válasza:
a "szinte már ott él"-ből én azt értettem, hogy a srác elment az új nőjéhez... tényleg a veled közös lakásba költöztette be az új nőt? de pofátlan :O
2015. júl. 25. 21:37
6/7 A kérdező kommentje:
Igen a közös otthonunkba ès a közös àgyunkba. Mindennap ott van ott alszik,mossa ès vasalja a ruhàit. De nem lakik ott :) :)
Nem tudok lemondani ròla a bank nem egyezik bele, ès mivel a kis baràtnö a kolleganöje így a "szuper" fizetèsèvel nem tudnà àt vàlalni a hitelt, nem is tudom hogy pà hèt vagy hònap (szerintem) után egyàltalàn ez opcio e?
2015. júl. 26. 00:29
7/7 anonim válasza:
Én tuti kiadnám a szobám valami ótvar, leprás, mocskos c..gány famíliának :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!