Elhunyt férjem elöszülött lánya beköltözhet a gyámjával (az anyjával) a közös házba?
25%-t örökölte ő,25%-t a közös lányunk. Haszonélvezetem van a férjem részére.
A lány anyja követeli h vagy beköltöznek,vagy fizessem ki a gyerek részét. A házon még hitel is van. Amit elviekben a lánynak vagyis a gyámjának kéne fizetnie a részét ha már elfogadta az örökséget,de nem fizetnek.
Miért nem fizeted ki, nem lenne egyszerűbb? Kiszámoljátok a ház értékének ráeső részét, levonjátok arányosan, amennyi hitel a részére jutna, és megszabadulsz tőlük.
Szerintem többe kerül az neked, ha huzakodtok.
Férjem csak adóstárs volt,így nem vonatkozik rá h halál esetén a bank elengedi a biztositás miatt a hitelt.
Ügyvédem azt mondja minden egyes esedékes törlesztésnél irjak téritvényes levelet h mennyi az örökösre eső törlesztő részlet,kérjem hogy fizesse ki ezt részemre mert tőlem a bank már levonta a hitel törlesztést. Ha nem reagál a gyám,akkor beperelhetem,kérhetek fizetés meghagyást,vagy h mondjon le az örökös a rá eső részről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!