Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A pénz képes tönkretenni egy...

A pénz képes tönkretenni egy családot?

Figyelt kérdés

Nagybátyám meghalt és mivel egyetlen élő rokona apukám, így ő örökölt mindent. Nagyjából tudja mennyit, de még egy lakás eladás alatt van így a pontos összeg nemismert, de több tíz millió forint már most.

Az átutalás még megsem érkezett, de a hétvégén már túl vagyunk egy nagy veszekedésen. A szüleim és a testvéreim összevesztek, hogy ki mit kap majd.

Eddig sem nyomorogtunk, a szüleimnek szép nagy lakásuk van, mi albérletben élünk (természetesen külön külön) és mindhárman dolgozunk.

Most mindenki haragszik mindenkire. Apu azt mondta, hogy segít egy-egy olcsóbb lakást vasarolni, vagy önerőt biztosít egy nagyon lakás vásárlásához. Öcsém még megkaphatja apuék régi autóját, mert ők újat vesznek, és ez sem tetszet neki, hogy ő nem új autót kap, bátyám meg igazságtalan tartja, hogy a régóta vágyót de költséges szem műtétje miatt nem kap autót. Anyu haragszik rám is, mert szerinte nekem lehet semmivel örömet szerezni, engem semmi nem érdekel.

2015. júl. 14. 12:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

Ha olyan a család, akkor képes tönkretenni igen.

Jelen esetben nem tehetsz semmit. Ilyenkor hiába magyaráz az ember, falrahányt borsó. Azzal meg ne foglalkozz, hogy anyukád haragszik rád.

2015. júl. 14. 12:55
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

már bocs, hogy ezt mondom, de ti mekkora hülyék vagytok...

ha jön több tíz millió egyből el kell szórni és felborít mindent -.-

sajnos úgy tűnik nem tudjátok mi a pénz és mi az értéke...

vérszemet kaptatok, mint a hiénák úgy cafatoljátok azt a pár milliót...

2015. júl. 14. 12:58
 3/12 acelsziv ***** válasza:
91%
Tudod én apád helyében egy ilyen után azt mondanám, hogy senki nem kap semmit, a pénz pedig megy bele a nyugdíj megtakarításba, mert az állami nyugdíjjal kitörölhetem majd. Ha meg a gyerekeim ilyenek, akkor teremtsék elő saját erőből a dolgaikat.
2015. júl. 14. 13:01
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem a pénz tehet tönkre egy családot hanem a mohóság ami sokaknál felszínre kerül ha hirtelen nagy összeg üti valaki markát. Ezt a te családodon tök jól látni:

"Öcsém még megkaphatja apuék régi autóját, mert ők újat vesznek, és ez sem tetszet neki, hogy ő nem új autót kap"

Mégis ki örökölt?? Öcséd vagy apukád? Az öcséd csak maradjon csendben.

"bátyám meg igazságtalan tartja, hogy a régóta vágyót de költséges szem műtétje miatt nem kap autót"

Komolyan mintha 10 évesek lennének.

Az a picike kis tény hogy "Nagybátyám meghalt" pedig ahogy elnézem nem sokat számít. Nálatok nem a pénztárcátokban kell rendet tenni hanem a fejetekben.

2015. júl. 14. 13:04
 5/12 A kérdező kommentje:

Apukám nem volt túl jó viszonyba a testvérével, mert szerinte savanyú zsugori ember volt. De, apa meg az ellenkezője, bár van valamennyi spórolt pénzük azon felül viszont mindent felél, szerinte élvezni kell az életet.

Én boldog vagyok a párommal, szeretem a munkám és ha saját lakásom lenne természetesen örülnék neki, de nem tartom annyira fontosnak.

Biciklivel járunk dolgozni, jogositványom nincs csak a páromnak, de autót nem szeretnénk, esetleg aputól kértük kölcsön egy két alkalommal. Anyut ez a hozzá állás nagyon bosszantja.

2015. júl. 14. 13:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A leírás alapján a baj az, hogy nálatok senki nem tanulta meg becsülni, ami van, ami jut, és amiért megdolgozunk. Ilyenkor persze, hogy a kapzsiság elfutja mindenkinek az agyát, és jön a veszekedés, ajtócsapkodás. A pénzhez ész kell, és tisztelet, na meg belátás, és alázat.

Amúgy meg az is butaság (ha erre készültök), hogy ilyesmire elköltitek a pénzt. Autók meg hasonló ingóságok... csak óvatosan.

2015. júl. 14. 13:06
 7/12 anonim ***** válasza:
29%
Igen, képes. Egy nagyobb összeghez jutás, (akármilyen módon, legyen nyeremény, vagy örökség) képes kifordítani önmagából az embereket. Nem egy olyat láttam, hogy testvérek sosem beszéltek többet a szülők halála után, mert összevesztek az örökségen, vagy házastársak élete hogyan ment tönkre a pénz hiánya, vagy a hirtelen jött plusz miatt. Nem hiába mondják, hogy tudni kell kezelni a változást, a jót is, mert ha valakinek elveszi az eszét, onnantól vége. Hogy mit tudsz tenni? Egyelőre ne vegyél részt abban, hogy kinek mije lesz majd, meg ki mire költi a pénzt, ki mennyit kapjon, meg kinek jár több/kevesebb. Ha hivatalosan meglesz a hagyatéki, akkor adott lesz egy összeg, és apukád fog dönteni arról, hogy kinek ad, és mennyi, vagy mit. Ne veszekedj senkivel ezen, maradj ki inkább és lépj hátra. Ha kapsz segítséget apukádtól (pénz, vagy bármi egyéb plusz formájában) azt köszönd meg és hagyd a fenébe a továbbiakat. Kár ezen veszekedni és rágódni, mert fel fogja a családot őrölni az egész. Inkább mondd el ugyanezt a testvéreidnek, családodnak is, hogy előre ne vitázzatok, apukád és anyukád gondolják át mit is szeretnének és majd eldöntik hogyan lesz.
2015. júl. 14. 13:13
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom mire költi majd apa a pénzt, én ugy döntöttem amennyire csak lehet szeretnék kimaradni belőle.
2015. júl. 14. 13:14
 9/12 acelsziv ***** válasza:
77%
Ez a tipikus proli hozzáállás, hogy "pénz van gyorsak szórjuk el valami hülyeségre" Autó mi? És ki fogja fenntartani? Az senkiben fel nem merül, hogy esetleg ennyi pénzt már érdemes megdolgoztatni, hogy termeljen is és max a hozamot elkölteni. A volt főnököm mondta jól. egy 80 éves bácsi volt. " Az emberek többségének kár pénzt adni,mert csak elköltik"
2015. júl. 14. 13:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Meg se kaptátok a pénzt, de már elköltöttétek, meg összevesztetek rajta. Értem én, pár tízmillió forintról van szó. De azért egy olcsóbb lakás sem olyan kevés ám /persze attól is függ hol vásárolnátok/ meg egy új lakással azért mindig akad valami gond, amire nem számít az ember. Új autó vásárlás is minek ha a régivel nincs gond? Vesznek egy autót, lakást, erre simán el lehet tapsolni pár tízmillát... mondjuk azt se értem hogy lakásra, autóra futja de szemműtétre meg már nem. Pedig nekem az lenne az első....
2015. júl. 14. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!