Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A keresztlányom gyerekei is...

A keresztlányom gyerekei is keresztapunak szólíthatnak?

Figyelt kérdés
2015. jún. 27. 08:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy szólítanak, ahogy te engeded.
2015. jún. 27. 09:01
 2/10 anonim válasza:
100%
Előfordul, hogy valakire "ráragadnak" a családban betöltött szerepük neve, még ha hivatalosan nem is a keresztapjuk az illető. Ismerek személyesen olyan asszonyt, akit a keresztgyerekei gyerekei is keresztmamának szólítanak.
2015. jún. 27. 09:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen masodiknak igaza van. A nagybàtyámnak az anyja elvileg a rokonom lenne bàr nem tudom a pontos elnevezèst de a lényeg h nem a mamàm de én mamànak hívom. (Marimama) 14/ L
2015. jún. 27. 09:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaj bocsànat elirtam. Nagybatyam felesegenek az anyja.
2015. jún. 27. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha te engeded miért nem.

Mi nálunk nem jellemző az hogy a keresztszülőket keresztanyunak vagy keresztapunak szólítjuk. Nálunk ez szoktatásnál túl volt bonyolítva legalább is nagyobbik tesóméknál, így maradt a becenevük de mindenki tudja hogy kinek kije.

Környezetembe sem volt ez jellemző, bár a munkatársam akivel már évek óta nagyon jó barátok vagyunk neki a 3 éves kislánya engem keriapunak hív, ők így szoktatták, mivel én vagyok a kereszt apa, ők nem családon belül aartak keresztszülőt hanem nagyon közeli barátot akartak.

2015. jún. 27. 09:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan. Én a sajátjaimat a nevükön szólítom, de nálunk is meg van a családban a "keresztapu". Én azért hívom így, mert anyám is így hívja, akinek szintén nem a keresztapja. (anya nővérének a keresztapja)
2015. jún. 27. 10:05
 7/10 anonim válasza:
A mi családunkban a "keresztnagymama és keresztnagyapa" a megszólítás.
2015. jún. 29. 07:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Épp én is azt szerettem volna írni, hogy "keresztnagymama és keresztnagyapa" :-) Nálunk is így hívják őket a gyerekek.
2015. jún. 29. 10:12
 9/10 anonim válasza:
Engem a keresztlányom gyerekei "Öregköri"-nek hívnak.Imádom amikor mondják nekem :)!
2015. júl. 4. 11:16
 10/10 anonim válasza:
Akkor a Keresztlányom gyereke az keresztunokám?
2015. júl. 4. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!