Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hy. Nekem keresztlányom...

Hy. Nekem keresztlányom szüleivel lennének gondjaim. A lényeg az, hogy kb 300 km-re lakok tőlük, most munkanélküli is vagyok egy év?

Figyelt kérdés
és nemtudom hogy direkt csinálják e, de minden héten hívnak felfele magukhoz, legutóbb " nincs e kedvem felmenni vigyázni a lányra mert zárva lesz az ovi" Ezerszer elmondtam már pedig nekik hogy drága nekem az utazás, nemtudok felmenni hozzájuk. De állandóan ezzel idegesítenek?!Amúg y unokabátyám lánya, és előre tudtam hogy ez is egy ujabb fogás lesz hogy basztatni tud majd, eléggé kissebségéerzetü ember, nyaranta egy helyen dolgoztunk, és kikészített mindig. Valszeg a nevem miatt, hisz az anyukája az én keresztanyám apám nővére ragaszkodó típusként szeretetteljesebben bánt velünk mint saját fiaival. De én erről mit tehetek?Kérdésem az volna: Mennyire köteles egy keresztszülő lelkiismeretileg kérdem, mert persze ha tudnék felmennék meglátogatni, azelőtt meg is tettem, szóval mennyire jogos az, hogy szemétségnek tartom ezt. Ők a szülei, ha gond lenne szóljanak, de hagyjanak már engem lógni mert van elég bajom amúgy is. Aki volt már hasonló helyzetben az írjon légyszi vagy véleményeket is várok. Köszönöm
2010. jún. 26. 16:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha annyira szükségük van rád,és tudják,hogy munkanélküli

vagy,akkor megfizethetnék az utiköltségedet.

2010. jún. 26. 18:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Fel is ajánlották, de elvből nem fogadok el annyi pénzt, nem szeretek tartozni senkinek sem, nemhogy elfogadni örökbe olyan sok pénzt. Ez kb tizenkétezer ft és még akkor nem is vittem ajándékot. Itt a lényeg az, hogy először munkát akarok találni, nem pedig azon idegeskedni, hogy nem látom el keresztszülői teendőimet. De lehet hogy én ragozom ezt túl, de lelkis vagyok és idegesít a dolog.
2010. jún. 26. 20:15
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Hát ha felajánlották, hogy kifizetik az utadat, akkor mnej.

Nekik szükségük lenne segitségre a gyerek-felvigyázásban, te meg ráérsz és szereted a gyereket, hiszen a keresztanyja vagy.

Tehát hajrá.

2010. jún. 26. 21:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Keresztapja vagyok. De látom nemérted a lényegét. Nekem most van nagyobb gondom is ennél. Ott vannak a szüleik, a nagyobb gyerekeik akik ott laknak náluk, mért engem hivosgálnak? Két éve mikor elmentem szülinapi bulira arra voltam jó, hogy keresztanyámékat hazavigyem kocsival, mert keresztapám ivott. Ezért menjek fel, hogy vezessek, készenálljak? A háromszáz km az háromszáz semmiért nem fogok utazgálni. Lettek volna nekik is tesójuk mért nem őket kérték meg, gondolhatták hogy ez lesz. Az, meg hogy nincs munkám nem jelenti azt, hogy más dolgom nincs, csak az, hogy kölcsön kérjek azért hogy feltudjak hozzájuk utazni vigyázni a gyerekre, miközben ott van körülöttük egy csomó rokonjuk. Csak ők azthiszik mindenkinél okosabbak. Csakazért sem fogok felmenni, inkább élek visszafogotabban amíg nem találok melót, minthogy arra baxam el a kis ssociból megmaradt pénzem, ami még elég sem lenne, szal hogy a mávra meg bkv-ra elutazzam. Ha minden jól megy lesz még időm bőven hogy utazgassak hozzájuk. Ja meg ilyen hülye duma, hogy az négy és féléves kislány a fényképemmel járkál és mondja, hogy hol van az én keresztapukám.... Ez nekem szar érzés, mert lelki zsarolás, úgy érzem. Remmélem egyre érthetőbb vagyok
2010. jún. 27. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!