Kigúnyolom keresztlányom nevét (Málna), ha a kiskutyámnak ezt a nevet (Dió) adom? Vagy csak anyós viszi túlzásba?
Mikor megszületett a kislány, teljesen ki volt akadva, hisztizett, sírt, hogy tönkreteszik a gyerek életét. Én sem adnám a lányomnak, de szerintem nem vészes, és amúgy sem szólok bele más dolgába. Most kaptunk a férjemmel egy kiskutyát. (Persze jött a duma, hogy jobb lenne már egy gyerek), olyan kis dió színű, így ezt a nevet szántuk neki. Anyós, erre kiakadt, hogy milyen szemtelenek vagyunk, végül úgy jött le mintha mi, föleg én kutyanévként tekintenénk a kisunoka nevére, mivel gyümölcs-gyümölcs. Tetszik ez a név, szerintem illik is a kutyusra, de nem akarok megint jeleneteket. Sógornöm is hasonlít kicsit anyósra, nem ennyire, de alakul.. nem akarom, hogy ő is megsértődjön. Szóval választhatnánk másik nevet, bár a férjem nem akar, kicsit elege van az anyjából mostanság. S
Kívülállóként sértő ez? Vagy nem? Mi legyen?
Mondjuk ha Szamocanak neveznéd a kutyát, az sértő lehetne, de mint Dió.... :D
Kérdezd meg a kislány anyukájat, inkabb az o véleménye számítson, ha számít.
"Kérdezd meg a kislány anyukájat, inkabb az o véleménye számítson, ha számít."
Szerintem AZ lenne sértés, ha megkérdezné. :)
Hisz azzal azt üzeni, hogy szerinte is hasonlít a kettő név, holott marhára nem.
"Kati, anyád szerint sértő lenne Malnara nézve, ha a kutyámat Diónak neveznenk. Szerinted is? Mert akkor keresek mas nevet"
Ebben mi lenne a sértő, 6? Az üzenet meg max annyi benne, hogy "anyád picit tulkombinal, de en nem akarnalak megsérteni, ha szerinted is igy normalis"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!