Kigúnyolom keresztlányom nevét (Málna), ha a kiskutyámnak ezt a nevet (Dió) adom? Vagy csak anyós viszi túlzásba?
Mikor megszületett a kislány, teljesen ki volt akadva, hisztizett, sírt, hogy tönkreteszik a gyerek életét. Én sem adnám a lányomnak, de szerintem nem vészes, és amúgy sem szólok bele más dolgába. Most kaptunk a férjemmel egy kiskutyát. (Persze jött a duma, hogy jobb lenne már egy gyerek), olyan kis dió színű, így ezt a nevet szántuk neki. Anyós, erre kiakadt, hogy milyen szemtelenek vagyunk, végül úgy jött le mintha mi, föleg én kutyanévként tekintenénk a kisunoka nevére, mivel gyümölcs-gyümölcs. Tetszik ez a név, szerintem illik is a kutyusra, de nem akarok megint jeleneteket. Sógornöm is hasonlít kicsit anyósra, nem ennyire, de alakul.. nem akarom, hogy ő is megsértődjön. Szóval választhatnánk másik nevet, bár a férjem nem akar, kicsit elege van az anyjából mostanság. S
Kívülállóként sértő ez? Vagy nem? Mi legyen?
Nekem a málnáról nem a dió jut eszembe és fordítva sem.
Komolyan, a kérdést sem értettem :)
Az lenne fura, ha a kutyát is Málnának hívnátok. (Környékünkön épp van egy Málna nevű kutyus.) Mondjuk én poénból előállnék ezzel az ötlettel. Kutyának inkább való név, mint egy embernek.
Szerintem egyáltalán nem lenne sértő, baromira eszembe sem jutna a kislányra asszociálni a dió név alapján.
Ennyi erővel hívjátok a kutyát brownie-nak és ha anyós véletlen egyszer arra adja a fejét, hogy brownie-t süssön, akkor vesszetek vele össze, hogy hogy képzeli, hogy gúnyt űz a kutyátokból... -_- Kb. hasonló szinten van.
Szerintem egy rövid, tömör, aranyos név egy kutyának az, hogy Dió. Ha ezen megsértődik valaki, az a saját lelki szegénységét bizonyítja, nem a tiéteket. Én inkább azt gondolom, hogy anyósék a Málna névvel nem barátkoztak még meg, ezért harap mindenre, ami kicsit is "gúnyos" lehet szerinte az unokára nézve. A probléma az, hogy nem veszi észre, hogy nem családban kell keresni azt, aki bántaná a neve miatt a kislányt. Lesz ebből szegénynek problémája még elég.
Egyébként a kolláganőm unokája Maximilián. Könnybelábadt szemekkel mesélte másnap, miután a gyerekei kitalálták, hogy ez lesz az unoka neve. Nem az a rosszmájú anyós típus, de nagyon nehezen barátkozott meg magában ezzel a névvel. Azóta is képtelen kimondani, pedig már 2 éves a kissrác. Neki Maxi marad örökre. Nem egy Max és Maxi kutyát ismerek a környéken, akkor most ez is gúnyolódás lenne? Sőőőt... A gyerek neve gúnyolódás a kutyákra nézve, nem? Csak mert előbb lett Max a szomszéd kutya, mint az unoka. :D Ez hülyeség!
mérlegeld, hogy neked mi a fontosabb, a családi béke, vagy, hogy megvédd az igazat. Ha az előbbi, akkor adj másik nevet a kutyának.
Amúgy próbáld ki, hogy mit szólna az anyós, ha embernevet adnál a kutyának, mondjuk Imre. Lehet még jobban kiakadna és azt mondaná, a keresztlányod fölé helyezed a kutyádat. :)
"A dió az nem gyümölcs, hanem mag."
Napi bölcsesség, kéne nyitni már egy külön kérdést a hülye válaszoknak! :)
Dehogy sértő, ezen aki hisztizik, az meg is érdemli. Csomóan adnak ember neveket az állataiknak (Tibor, Marcell nevű cicákat ismertem is), most akkor ők mind bunkók? :D
Mellesleg igaza van egy korábbi válaszolónak, fogják még azt a kislányt rengeteget cikizni a neve miatt (mint ahogy a legtöbbünket cikizik), majd akkor is állni fog a bál otthon?
Dió nem gyümölcs? Na ezen jót nevettem :D Jártál te iskolába? Biológia órára?
Viccet félre téve, a macskám neve Marci, és tudod, h kiről neveztem el, az éjjel-nappal Budapestből a Marciról, de hidd el, nem kértem ki a véleményét :D A fiam nanának szólít, így mondja az anyát, de nem veszekszek vele, mert ez a nana szó nagyon hasonlít a nyanya szóra. Furcsa, h egy családban e körül van vita, bár nekem ez lenne a legnagyobb bajom...
Szerintem sértőbb lenne, ha mondjuk a kutyának rendes nevet adnátok.. mondjuk ha kislány lenne, akkor Aliz, vagy Lilla, vagy tökmindegy.. Mert a kutyának normális neve van, a kislánynak meg valami aberrált hülye neve..
Hívjátok nyugodtan Diónak. Ha meg ezt sértésnek veszik, akkor valószínű, hogy érzik, nagyon helytelen volt ilyen nevet adni a gyereknek, ez viszont már nem a ti bajotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!